Jocurile cu bebelusi distreaza si stimuleaza

jocuri cu bebelusi

Creanga spunea candva in „Amintirile” lui ceva de genul ca „daca e copil sa se joace, daca e cal sa traga, daca e popa sa citeasca”. Intr-adevar, joaca si jocurile sunt, de obicei, asociate celor mici. Dar cine spune ca doar un copil simte nevoia sa se joace si ca doar pe el il pot umple de fericire niste joculete?

jocuri cu bebelusi
Joc cu bebelusi

Eu am fost si am ramas pasionata de jocurile video pe calculator. Nu vorbesc aici de jocuri complicate de strategie, ci de acele jocuri dragute pe care le gasim gratuit online, fara a fi necesara descarcarea si instalarea lor in calculator. Asta e magia: gasesc sute de jocuri cu teme atat diverse online, ca nu am nici un motiv sa dau banii pe altele. Daca pentru mine, ca adult un joc are rol mai mult de relaxare, aflati ca, pentru cei mici, jocurile sunt mai mult de atat: sunt prilej de invatare, de stimulare a gandirii. Sa va povestesc ceva concret. Trebuia sa am grija de Rania o saptamana, cat parintii ei erau in vacanta. Aveam o fetita rasfatata si pasionata de calculator si nici o idee despre cum as putea sa ii fac sederea mai placuta. Din prima seara, a pus piciorul in prag si mi-a spus ca nu se culca pana nu se joaca o ora la calculator. Am cautat la repezeala ceva pe internet si am dat peste un site plin de jocuri pentru copii(intre noi fie vorba, nu cred ca sunt doar pentru copii: m-am jucat si eu niste jocuri de tras la tinta si jocurile cu masinute sunt sigur si pe placul sotului meu). Ce sa-i dau eu ca sa ii placa? Vazusem ca a adus cu ea o papusa bebe si m-am orientat repede spre categoria jocuri cu bebelusiI-am deschis prima data un joc in care trebuia sa imbrace bebelusii cu diferite hainute si am urmarit-o cu atentie: cred ca e o fashionista in devenire, atat de frumos reusea sa combine piesele vestimentare pe care i le punea la dispozitie joculetul. Era foarte incantata de multimea de culori, de faptul ca la un simplu click bebelusul isi schimba complet infatisarea, hainutele.

In a doua seara, venise iar ora de joaca. Incercam sa caut un alt joc interesant pentru ea si m-a intrebat daca nu mai sunt alte jocuri cu bebelusi. De data asta, a petrecut o ora foarte tacuta si atenta, cautand sa aibe cat mai bine grija de bebelusul pe care i-l incredintase jocul. Era uimitor ca fetita rasfatata putea fi atat de responsabila, sa schimbe si sa ingrijeasca un copil galagios. In fiecare seara ne distram cu un alt joculet cu bebelusi. Cel mai mult i-a placut jocul cu fabrica de bebelusi, in care ajuta berzele sa scoata copii pe banda, sa aibe grija de ei si sa ii livreze parintilor. Mie mi s-a parut foarte haios, insa pentru ea era foarte interesant si venea in continuarea povestilor  pe care le stia despre barza. Ba chiar m-a intrebat daca si ea a venit pe acea banda.

Ce credeti ca i-a spus maica-sii cand a venit sa o ia acasa? Ca ea vrea sa ia si calculatorul meu la ea acasa pentru ca al lor nu are jocuri cu bebelusi. I-am spus mamei sa intre pe Gokids.ro si o sa gaseasca acolo toate joculetele din care Rania invatase sa livreze bebelusi, sa le schimbe scutece si sa ii hraneasca. Cred ca acum e pregatita pentru „o fratioara”, cum ii spune ea. Ne-am si distrat si am si invatat multe.

Etichete: , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 15/01/2015
    Răspunde

    Imi place articolul,si eu jucam cu fiul meu astfel de jocuri(juca el si ma punea sa incerc si eu „impreuna mama” ,asa spunea).Acu e mai mare si joaca jocuri de strategie,jocuri de cultura generala.

      • cristina
      • 15/01/2015
      Răspunde

      normal ca si parintii trebuie sa incerce jocurile pentru copii, ba chiar sa se ia la intrecere cu ei!

    • Coman Monica Nicoleta
    • 15/01/2015
    Răspunde

    Si eu am ramas pasionata de jocurile video pe calculator.Ma iau mereu la intrecere cu sotul meu :)) Te fac sa te destinzi,sa te simti copil,sa evadezi din lumea cotidiana.Superb articol :*

      • cristina
      • 15/01/2015
      Răspunde

      cred ca tuturor ne plac joculetele astea 🙂

    • Iorga Daniela Ionela
    • 15/01/2015
    Răspunde

    chiar daca suntem adulti, sufletul e de copil,asa ca de ce nu?e bine sa ne destindem la astfel de joculte alaturi de copiii nostri.

    • Balaban Violeta
    • 16/01/2015
    Răspunde

    si eu ma joc,uneori….

  1. Răspunde

    Ehe,mai am pana invata fiica-mea sa umble la laptop si sa joace jocuri. Acum daca i l-as da l-ar baga in gura 😀

    • Hacman Mariana
    • 18/01/2015
    Răspunde

    Super articolul!si eu ma joc cu fiica mea destul de des,tot felul de jocuri…educative,de cultura generala……Nimic nu-i face mai fericiti pe copii decat clipele când parintii ii sunt alaturi,se joaca cu ei ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares