Cum asortăm ceasul cu restul ținutei? 3 reguli esențiale pentru bărbați

cum asortăm ceasul la curea

Ce bine era pe vremea când aveai un singur ceas pe care-l purtai la orice ținută! Sau nu? Viața ta s-a complicat după ce, de Crăciun și de ziua ta, ai mai primit cadou vreo 4 ceasuri. Nu că nu-ți plac, din contră. Problema e că nu știi ce ceas să-ți pui în funcție de ce haine îmbraci sau ce alte accesorii pui pe tine în ziua aceea. Bun venit la lecția despre cum asortăm ceasul cu restul ținutei! Ai mai jos câteva reguli pe care va trebui să le ții minte.

Pentru a te asigura că ești mereu asortat perfect, primul pas este să-ți cumperi 3-4 ceasuri diferite. Nu spune nimeni că trebuie să fie ceasuri scumpe. Poți miza foarte bine și pe astfel de ceasuri daniel klein care arată foarte bine și au preț accesibil. Este doar un exemplu. Mai sunt și alte branduri pe care ți le poți permite.

Stil pe stil

Nu ești concurent la emisiunea Bravo, ai stil!, dar nici nu vrei să faci gafe mai mari decât tine în asortarea elementelor ținutei. Prima regulă de care trebuie să ții cont este să nu pui niciodată un ceas casual sau, și mai grav, cu tentă sport, la o ținută formală, indiferent cât de mult ții la ceasul ăla. La o ținută formală se impune un ceas simplu.

Hai să ne jucăm! Care dintre aceste ceasuri festina crezi că este cel mai potrivit de purtat la un costum? Dacă ai ales un ceas cu curea din piele, ești pe drumul cel bun. Cureaua metalică merge la ținute mai casual. Pe măsură ce scade gradul de formalitate al unei ținute, se pot asorta ceasuri cu un design mai complex și cu mai multe funcții la purtător. Cum ar fi să porți la costumul de ginere un ceas cu curea din silicon și cu cronometru? 😀

Afișajul contează

Se leagă cumva de atributul simplu folosit mai devreme, dar mai bine să fie lucrurile clare 100%. Un ceas care are curea din piele și afisaj digital nu are ce căuta la o ținută formală. Clasicul cere afișaj analog și trebuie respectată cu sfințenie această regulă. Dacă ai un ceas digital sau hibrid, păsgtrează-l pentru ținutele tale casual sau sport!

Culoare la culoare

Cum asortăm ceasul la ținută în funcție de culoare?

Dacă porți o tinuță elegantă sau una business, am stabilit deja că ai nevoie de curea din piele. Dar de ce culoare? Ei bine, culoarea trebuie asortată la culoarea curelei pantalonilor și a pantofilor. Curea maro, pantofi maro, ceas maro. Niciodată ceas negru. Nici invers. Și dacă e ținută mai lejeră cu același ceas cu curea din piele? Culoarea curelei trebuie să se asorteze cu ceva, nu contează cu ce. Poate fi cu pantofii, cu tricoul sau cu un imprimeu de pe tricou.

Dacă vrei un plus de culoare, alege un ceas a cărui curea are cusături în culori contrastante (curea maro și cusături albastre).

La ceasurile metalice, deși ați fi tentați să credeți că argintiul merge doar cu argintiu, treaba asta este valabilă doar pentru adepții stilului clasic. Pentru îndrăzneți, auriul merge bine și cu argintiu (de exemplu curea argintie la ceas și cataramă aurie la cureaua pantalonului). Țineți cont că argintiul se potrivește mai bine cu negru și auriul cu maro!

Acestea sunt cele 3 reguli principale ca răspuns la întrebarea cum asortăm ceasul cu restul ținutei. La ele aș mai adăuga regula mărimii și regula materialelor.

La mărime trebuie avut grijă ca ceasul să nu strângă, dar nici nu să nu cadă de pe mână. Cureaua trebuie să fie foarte puțin lejeră pe mână, iar carcasă să nu fie nici prea mare, nici prea mică, comparativ cu dimensiunea încheieturii.

Regula materialelor nu este una care să funcționeze în 100% din cazuri, dar vă puteți folosi de ea în anumite momente. La ce mă refer? Un pantof din piele de bună calitate cere un ceas din piele lucioasă. Un pantof casual din piele întoarsă se potrivește cu o curea de ceas cu aspect de piele întoarsă. Tenișii din material textil fac pereche bună cu o curea textilă, iar o pereche de pantofi de alergare, cu talpa din cauciuc, sau o pereche de șlapi cer o curea din cauciuc sau din silicon.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina Barbieru
    • 21/06/2018
    Răspunde

    Soțul meu nu poartă ceas deși imi mie mi.ar plăcea. Dar nu am ce face, e alegerea lui
    Oricum sfaturile tale sunt binevenite atat bărbaților cat si femeilor. Eu am 3 ceasuri pe care le potrivesc in functie de material la fiecare ținută aleasă.

    1. Al meu nu a purtat ceas pana acm vreo 2 ani. De atunci a tot primit cadouri ceasuri si are 7 in colectie acum.

  1. Foarte interesante regulile.

    • Valeria Chertes
    • 21/06/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, ne place ceasurile dar nu le prea purtam.

    1. Eu am inceput sa le port mai des.

    • Ioana Radu
    • 22/06/2018
    Răspunde

    Apreciez intotdeauna cand vad un barbat (si chiar si o femeie) care stie sa-si asorteze ceasul cu tinuta. Dar in cazul barbatilor e ceva aparte, pentru ca ei, la fel ca mine, poarta ceasurile pentru utilitate, nu doar pe post de accesorii, astfel ca e necesar sa ii vad ca pun si ei la mana ceasul care se potriveste si cu tinuta. Preferatele mele sunt cele analogice :D.

    1. Si eu prefer ceasurile analogice. Parca ne fac mai umani sau mi se pare mie?

  2. Sotul meu are un ceas elegant, deosebit pe care il poarta la evenimente importante și la tinute mai elegante.
    Avea doua ceasuri sport casual, dar unul a ramas fara curea si cureaua costa cat un ceas nou, asa ca acum suntem in cautare de ceas sport casual potrivit.
    E importanta asortarea si la barbati, am apreciat mereu un barbat care stie cum sa combina hainele cu accesoriile.

    1. Sunt sigura ca vei face cea mai buna alegere pentru el 😀

    • Anda Stanciu
    • 22/06/2018
    Răspunde

    Am sa țin cont de aceste sfaturi

    1. Bafta!

    • Nicolae Claudia
    • 22/06/2018
    Răspunde

    Sotul meu nu prea e fan ceas, de cand cu telefoanele astea inteligente. Dar la o tinuta de business, ceasul e un accesoriu important si nu trebuie sa lipseasca

    1. Mai sunt si barbati care nu le poarta. Nu as zice ca sunt obligatorii, dar dau bine.

  3. Răspunde

    Ceasurile sunt punctul forte al sotului meu. Are o gramada de pretentii atunci cand vine vorba de ceas si niste gusturi usor neintelese cateodata. Cred ca unul din ceasurile lui si le-a luat de pe watchshop

    1. Banuiesc ca vorbim de ceasuri de firma, nu?

  4. Al meu nu poarta ceasuri asa ca nu trebuie sa-mi mai bat capul si cu asta. Ma chinui destul sa-l invat sa-si asorteze hainele. Dar daca e cuminte poate ca ii cumpar un ceas totusi si o sa incepem cu unul elegant ca in curand mergem la o nunta.

    1. Da, daca nu obisnuieste sa poarte, un ceas elegant zic si eu ca cea mai potrivita alegere, sa il tina pentru evenimente.

  5. Ceasul a ajuns sa fie mai degraba un accesoriu decorativ la incheietura, ceva asa…sa arati mai cool. Suntem in era telefoanelor, majoritatea tot cu ochii pe telefon din 5 in 5 minute,..clar uiti de ceasul de la mana cand il ai fix sub ochi….si din reflex tot te uiti cat mai e ora.
    Si chiar si asa, ca pur accesoriu, da bine la barbati sa il asorteze cum trebuie cu tinuta.

    1. Mai ales la tinutele formale unde nu isi permit prea multe alte tipuri de accesorii…

  6. ce de reguli ai gasit! 😀 mie imi plac mult ceasurile cu curea metalica, din aceea tip plasa impletita. si le cam port la orice tinuta, am unul argintiu si unul auriu, eu zic ca merg. al meu, in schimb, are ditamai colectia… e innebunit dupa ele!

    1. Si mie imi plac cele metalice, dar sunt alergica la metale si nu le pot purta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares