Frumoasă fără să mergi la salon – 3 aparate de îngrijire personală care fac diferența

aparate de îngrijire personală

Cine zice că-i ușor să fii femeie, clar nu știe ce vorbește. Cum ar putea fi ușor să joci atâtea roluri, să fii mamă și soție perfectă, să te pricepi și la împăturit sarmale, dar să arăți ca o adevărată doamnă când ești la birou sau ieși în oraș. Lipsa timpului este problema cea mai mare. De unde timp de mers la coafor, la salonul de cosmetică sau la centrul de înfrumusețare? Nu e de neglijat nici componenta financiară. De ce să nu recunoaștem că e nevoie de ceva bani dacă vrei să fii mereu cu pielea fină, epilată, cu părul aranjat și cu un chip neted și luminos radiind sănătate.

Aparatele de îngrijire personală pentru acasă

Din fericire, la ora actuală, putem apela foarte bine și la aparate de îngrijire personală pentru acasă. Prețurile la astfel de produse nu sunt deloc mari, dacă stăm să ne gândim câți bani vom economisi în anii următori, renunțând la a mai vizita saloane, și avem și avantajul de a le putea folosi când vrem noi, necondiționate de programul vreunui centru înfrumusețare. Din punctul meu de vedere, orice femeie ar trebui să aibă următoarele 3 tipuri de produse în trusa ei de îngrijire.

1. Un aparat pentru aranjarea părului

aparate de îngrijire personalăAm preferat să-l numesc generic aparat pentru că nevoile noastre sunt diferite. Unele avem nevoie de o placă de îndreptat părul, care să ne ajute să ne ”îmblânzim” podoaba capilară, altele, dimpotrivă, de o perie rotativă sau un ondulator care să ne dea volum și să formeze buclele care ne prind atât de bine. Există și doamne și domnișoare care nu tind clar spre una din cele două variante pentru că vor coafuri diferite în funcție de vestimentație și de starea de spirit. Azi vor bucle, mâine păr drept.

Cu placa de întins părul se pot obține și bucle

O să îmi spuneți că m-am referit la un singur aparat pentru coafat și deja pare a fi nevoie de mai multe. Chiar vă înșelați. Cu o placă de păr de tipul celor de aici puteți obține atât păr îndreptat cât și păr ondulat, după preferință.

Ca pont, pentru cele care vreți placa perfectă pentru ambele tipuri de hairstyle, alegeți plăci de păr ceramice, nu foarte late și cu marginile rotunjite. Veți obține rezultate remarcabile în ambele cazuri. YouTube-ul este plin de materiale video din care puteți învăța rapid tehnici pentru a vă coafa singure, în fiecare dimineață, în câteva minute.

2. Un epilator

După ce am rezolvat-o cu aranjarea podoabei capilare, trecem la o altă discuție, tot despre păr, de data aceasta despre părul nedorit. Ține tot de îngrijire personală. Natura a fost foarte ”generoasă” cu multe dintre noi și ne-a ”dotat” cu păr pe picioare, pe mâine, la axilă, în regiunea intimă sau chiar în zona facială. Aici dăm de altă belea. Pare simplu să te duci la salon, la 3-4 săptămâni, să scapi de părul nedorit. Ce te faci când părul nu are același ritm de creștere? Cel de pe picioare ar trebui epilat mâine, cel de pe brațe abia peste o săptămână. Plus că nu toată lumea e fericită să se dezbrace în fața unei persoane străine care să o epileze.

Epilatorul cu pensete

Un epilator bun pentru acasă schimbă datele problemei. Te epilezi când vrei tu, chiar și la 3 dimineața, singură.
Vestea proastă este că epilatoarele cu pensete (care acționează prin smulgere) mai și rup firele de păr, sunt și zgomotoase (eu nu suportam faptul că nu puteam asculta muzică în timpul epilării) și procedeul este unul destul de dureros. Firele de păr tind să devină mai fine și mai rare pe măsură ce le smulgem, dar nu vom scăpa niciodată definitiv de grija epilării.

Epilatorul cu IPL

Persoanele care își permit și vor să evite aceste neajunsuri, se pot orienta spre aparatele de epilare cu IPL. Această metodă de epilare nu este deloc dureroasă, aparatele nu fac zgomot și părul se va rări considerabil, după primele 3-4 ședințe, ajungând treptat să nu mai crească aproape deloc. Asta numesc eu epilare eficientă. Puteți citi mai multe despre epilarea cu IPL (cine o poate folosi, cum funcționează și cât costă un astfel de epilator) pe această pagină.

3. Un aparat pentru curățarea, exfolierea și masarea pielii

Aspectul tenului este și el foarte important. Rutina zilnică de îngrijire se dovedește de multe ori insuficientă. Oricât de bune ar fi cremele sau gelurile de curățare folosite, tot se simte nevoia unei vizite la salonul de cosmetica pentru o exfoliere, un masaj sau alte tipuri de tratamente. Cred că puține dintre noi avem timp și bani de mers la cosmetică de 2 ori pe săptămână.

În schimb, ne putem cumpăra un aparat pe care să-l putem folosi acasă pentru astfel de proceduri (curățare, exfoliere, masaj facial). Aceste aparate sunt foarte eficiente și tot mai multe femei investesc în ele. Exfolierea este blândă, dar mai eficientă, cremele sunt absorbite mai bine în piele, circulația sangvină este stimulată, pielea este revitalizată și apariția ridurilor este întârziată. Mai pe scurt, tenul va arăta mult mai bine.

Concluzia este că se poate să fii frumoasă și mereu îngrijită și fără să devii clientă fidelă a saloanelor scumpe. Și nici nu ai nevoie de prea multe aparate de îngrijire personală. Important este să alegi inteligent și să-ți faci puțin timp pentru a folosi placa sau ondulatorul de păr, epilatorul sau aparatul pentru îngrijire facială. În rest, trăiască tehnologia modernă pentru că ne permite să ne facem frumoase acasă!

Etichete: , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 06/02/2017
    Răspunde

    Un adevărat „arsenal” și cred ca orice femeie care vrea sa fie cat mai frumoasa trebuie sa investească în frumusețea sa,cat de cat…după posibilități.

    • Valeria Chertes
    • 06/02/2017
    Răspunde

    Intradevar orice femeie ar trebui sa aiba asa ceva acasa.

  1. Răspunde

    Eu as fi curioasa sa incerc un aparat cu ceara acasa desi detin doua maini stangi. Epilatorul clasic sta ascuns in husa lui, nu mai am curaj sa il.folosesc . Visez la cel cu IPL desi bugetul nu e deloc prietenos in acest sens.
    La cosmetica nu am ajuns niciodata ptr ten, o perie de curatare ptr acasa cred ca as fi dispusa sa imi iau, dar nu e prioritara. Multumesc de recomandari!

  2. Eu folosesc cu succes epilatorul cu smulgere pentru picioare, am încercat să îl folosesc și la axilă dar nu am avut destul curaj. :)) Și cum, nu poți să te epilezi fără să asculți muzică? 🙂
    Mi-am cumpărat un ondulator automat, că nu am răbdare și nici îndemânare să îmi înfășor fiecare șuviță de păr, dar stă uitat într-un sertar. Tot am nevoie de răbdare ca să despart fiecare șuviță și dacă nu-i convine ondulatorului vreuna, piuie și nu vrea să o accepte. :)) Când se va inventa oare vreun ondulator care va face singur toată treaba?
    Iar aparatul pentru exfoliere… ce e ăla? 🙂

    1. E tot ca un epilator numai ca nu are pensete, ci niste perii sau alte tipuri de capete :D. Cat despre ondulator, nu e vina lui ca ai tu parul des :))

  3. Răspunde

    Este o vorba din batrani care suna cam asa: Femeia care e frumoasa, e frumoasa dimineata, cand se trezeste.

    1. chiar asa e. sa vezi dimineata cand am parul valvoi ce frumoasa sunt :)))

  4. Răspunde

    Sper rusinea mea nu prea am produse de la phillips. Am doar un epilator care are incluse mai multe chestii in pachet si sunt multumita de eficienta lui. Produse de oafat nu am incercat

    1. eu am placa de par de la Philips. Epilatorul e alta firma ca Philips era mai scump. Stiu ca si ziceau fetele ca cea am luat eu nu asa bun, dar… aia e.

    • stoica claudia
    • 06/02/2017
    Răspunde

    Bune aparate ,pe mine ma intereseaza epilatorul ,poate reusesc sa imi cumpar si eu unul anul acesta.

  5. Daaa, acum poti avea si acasa o mare parte din aparatele de la salon 🙂

    • Elke
    • 06/02/2017
    Răspunde

    Orice femeie ar trebui sa se simta frumoasa si sa se ingrijeasca acasa pe cat posibil cu produse acceptabile ca pret si bune calitativ, mai ales ca preturile la saloane sunt destul de mari.

    • nicolae claudia
    • 06/02/2017
    Răspunde

    eu visez la epilatorul IPlL..cred ca as fi foarte fericita sa il am. de multe ori prefer sa ma aranjez acasa..vorba aia, nici timp nu e, nici bani..asa ca ne descurcam cu ce putem

    1. suntem multe care preferam acasa, iti garantez.

    • ghelbere elena
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Am doua aparate din cele trei. Imi mai trebuie aparatul pentru ten care trebuie sa mai astepte.

    1. Eu am unul dar nu imi place peria la el si nu gasesc capete de schimb. O sa imi cumpar si eu unul nou anul asta, sa maseze pielea mai bine.

    • Lamiita Petre
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Un epilator cu IPL mi-ar placea si mie sa am acasa, nu atat ptr mine fiindca eu sunt mai „cheala” pe corp dar cred ca ar fi o investitie pe care o amortizezi repede daca alegi sa o folosesti si pentru cunostinte, prietene, etc… Si un aparat de exfoliere, curatare… Nu stiu daca e igienic si daca se recomanda folosirea lor ptr mai multe persoane. Trebuie sa se duca vestea doar. Mai trebuie si pricepere si indemanare sa folosesti ustensilele astea.

    1. cred ca nici la aparatul cu IPL nu m-as baga sa il impart cu altcineva. Bine, se poate dezinfecta, dar mai bine lasa sa il folosesc doar eu 😛

    • Gabriela G.
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Epilator nu am, ca nu suport durerea, insa in rest am cam tot. Problema este ca de multe ori mi-e lene sa le folosesc si parca tot mai bine este atunci cand ma aranjeaza cineva. 😀

    • Cris Tina
    • 08/02/2017
    Răspunde

    In cazul meu, lipsa timpului alocat doar mie constituie o problema majora in prezent. Merg la saloane doar cand am evenimente de onorat (si atunci sunt mereu pe fuga) iar acasa nu am la indemana decat aparate pentru aranjatul parului. Mi-as dori enorm sa imi cumpar si un epilator de calitate buna, performant (altfel nu merita investitia).

  6. Răspunde

    Cred ca ai rezumat foarte bine cele cateva aparate esentiale pentru ingrijire. la astea se mai pot adauga multe, dar cu cele enumerate de tine chiar reusesti sa te aranjezi fara sa mergi la salon. O spun din proprie experienta. Eu nu imi fac manichiura decat acasa, fata nu are nevoie de cine stie ce tratamente pentru ca aproape nu ma machiez, parul mi-l aranjez singura, iar pentru epilat sunt foate multumita de IPL_ul meu care face trei ani curand.

    1. stii ca tu esti vinovata ca mi-am luat epilator cu IPL, nu? Te invidiez pentru tenul pe care il ai.

  7. Răspunde

    din astea eu am doar epilator. Viata mi-a devenit mai ieftina si mai usoara, si realmente ma simt mai bine in pielea mea. Pot accepta sa stau neondulata, dar paroasa…

    1. corect! Cu parul de pe cap mai facem ce mai facem, dar cu ala de pe corp… nu merge.

    • Barbalata Mirela
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Placa de intins parul am, epilator am, aparat pentru fata nu am 😉 dar nici nu ma tenteaza 🙂

  8. Răspunde

    Suntem niste fericite pentru faptul ca traim intr-un prezent in care avem la dispozitie toate aceste produse pentru a ne face frumoase in confortul propriei locuinte. Sincer, am atatea gadget-uri pentru par incat nu le stiu numarul. Si as mai vrea cateva :)). Epilatoare am doua, ambele Philips, ambele minunate. Si un kit de epilat cu ceara. Pentru curatarea si exfolierea pielii inca n-am niciun gadget. Inca 😀

    1. Presimt ca foarte curand, intr-un video, o sa ne arati ca ti-ai cumparat si un aparat d-asta de masaj exfoliere and so on.

  9. Răspunde

    Eu am doar o placa de par, dar nici pe aia nu o folosesc. Epilatul, clasic dar al naibii de enervant. Imi doresc mul un IPL dar e destul de scumput. Pentru masaj, imi folosesc sotul din dotare. Insa nu e chiar 3 in 1! 😛

    1. domnul Sima presteaza masaj facial? Nu ma mai joc. Al meu nu face 🙁

  10. stii de ce as avea nevoie? de timp! aparate am o multimeeee. dar nu mai am timp sa le folosesc. si nici sa merg la salon. nici bani, dar asta e alta poveste 😀

    1. a zis cineva timp? toti am avea nevoie de minute in plus pe zi, dar de unde sa le luam?

  11. Răspunde

    Pe primele doua le am deja, imi mai lipseste doar ultimul. Chiar sunt cu ochii dupa un astfel de aparat de ceva timp, sa-mi rasfat tenul de acasa, ori de cate ori simt nevoia. Am gasit doua care-mi plac si inca le cantaresc sa fiu sigura pe care sa-l iau :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares