Testat – Săpun Apiland exfoliant cu verbină și miere

sapun-exfoliant-cu-miere-si-verbina

Acum câteva luni, plasând o comandă pe Vegis, am adăugat în coș și acest săpun exfoliant Apiland. De la Apiland cumpărasem lăptișor de matcă, în mai multe rânduri, dar săpunurile nu le testasem niciodată. L-am ales pe acesta, cu miere și verbină, pentru că tot nu mai aveam nici un produs exfoliant în casă.  Menționez că nu mai folosisem până atunci nici un alt săpun exfoliant. De regulă mă axam pe geluri de acest tip.

Din păcate, acest săpun cu verbină nu mai este în portofoliul producătorului. Găsiți AICI, în schimb, alte săpunuri delicioase cu miere de-ale lor.

săpun apiland exfoliant
Sursă foto Apiland.ro

Din păcate, poză cu produsul sigilat eu nu am pentru că nu m-am gândit atunci că voi vrea să scriu despre el și, între timp, nu l-am mai recumpărat pentru că am descoperit un produs care îmi place mai mult, și anume acest gel demachiant exfoliant de la Bottega Verde. Totuși, așa cum puteți vedea pe site-urile magazinelor, ambalajul este unul cât se poate de simplu, din celofan transparent cu etichetă.

Primul lucru care nu mi-a plăcut la el este că mi se pare prea mare. Este un săpun de 150 de grame, destul de grosolan, iar acele margini destul de așcuțite îl fac și mai greu de mânuit. Eu nu am chiar cele mai mici mâini din lume, dar mi-a fost greu să mă descurc cu el. Dacă ar fi avut măcar marginile rotunjite…

L-am folosit de 2-3 ori pe săptămână (chit că unora o să li se pară prea mult). Îmi umezeam fața și mâinile cu apă caldă, apoi îmi frecam palmele pe săpun până reușeam să obțin și o cantitatea suficientă de granule de verbină din compoziția lui. Ele sunt cele care fac toată treaba cu exfolierea. Peeling-ul este mai blând sau mai agresiv în funcție de câte granule ai răbdare să desprinzi din blocul de săpun. Fiind solid, durează ceva până faci treaba asta. Apoi, cu palmele bine săpunite, îmi masam fața vreun minut și clăteam cu apă caldă.

Bine de știut că săpunul nu prea face spumă. Este mai degrabă cremos decât spumos. Asta ajută în timpul masajului. De clătit, se clătește foarte repede și nu rămâi cu senzația aceea față insuficient clătită. Curăță bine sebumul, dar doar cu apă caldă. La apă rece, te simți de parcă te-ai fi spălat cu ulei pe față.

Mirosul este plăcut și discret, destul de natural. N-aș putea spune că miroase totuși a miere. Eu la asta m-aș fi așteptat.

După utilizare, fața mea nu se simte tocmai fericită, în sensul că o simt foarte uscată. Nu doar o simt, chiar arată ca o piele foarte uscată. Pur și simplu simți pielea strânsă și ai nevoie să aplici imediat un produs hidratant. Se poate spune că e mai mult decât astringentă, nu? Totuși, nu este chiar hidratant, așa cum îl descrie producătorul român.

Săpunul se recomandă ca produs antiacneic. Eu chiar am probleme cu acneea, în special în acea perioadă a lunii. Din punctul acesta de vedere, nu am remarcat nici o schimbare, adică am avut aceleași erupții ca de obicei.  În schimb, la capitolul vindecare a coșurilor, chiar ajută. Trec mult mai repede, pentru asta pot garanta.

Per total, este un produs care pe mine nu m-a dat pe spate. Acesta este și motivul pentru care nu l-am mai recumpărat. În schimb, pentru cei care vor un exfoliant ieftin natural, poate fi o alegere bună. Este destul de spornic, tocmai pentru că este solid. Eu îl folosesc de mai bine de 2 luni și abia am consumat jumătate din el. Compoziția cred că este mai curată decât cea a gelului exfoliant de la Bottega, dar prefer textura și efectele celui din urmă.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 17/01/2017
    Răspunde

    Eu prefer gelurile exfoliantenu imi plac sapunurile.

    1. gelurile le folosesc si eu mai mereu.

    • stoica claudia
    • 17/01/2017
    Răspunde

    Eu prefer gelurile exfoliante , nu imi plac sapunurile.

    • nicolae claudia
    • 17/01/2017
    Răspunde

    nu am folosit acest produs pana acum..dar la problemele tenului meu, cred ca nici nu-l voi lua, ca nu o sa ma ajute..si eu am probleme acneice

    1. nu-l pot recomanda. Mai bun este cel cu lavanda de la APiland.

    • Daniela
    • 17/01/2017
    Răspunde

    Nu l-am folosit deocamdată și nu ma arunc imediat la tot cei nou pe piata.

    • Valeria Chertes
    • 17/01/2017
    Răspunde

    Nu l-am folosit pana acum dar nu se stie niciodata.

  1. Răspunde

    Nu ma împac cu săpunurile solide si acest exfoliant este nou pentru mine. Ar fi interesant sa-l aplic si sa văd cât de eficient este pe tenul meu

    1. sincer, daca pe un ten gras este așa astringent si usuca pielea, nu cred ca da rezultate mai bune pe alte tipuri de ten.

    • ghelbere elena
    • 18/01/2017
    Răspunde

    Nu am un sapun exfoliant si mie imi plac gelurile exfoliante pentru ca sunt mai usor de folosit.

    1. mare dreptate ai, chiar sunt mai usor de folosit.

    • Cris Tina
    • 18/01/2017
    Răspunde

    Astfel de sapun exfoliant n-am folosit pana acum. Pare cam dur, mai putin prietenos cu tenul asa ca nu ma incanta sa il folosesc.

    1. dur nu e, doar ca nu e ce trebuie…

    • Lamiita Petre
    • 18/01/2017
    Răspunde

    In general Apiland, ne- a obisnuit cu produse bune sau poate e doar ideea noastra ca mierea face minuni, dar probabil depinde si de formula intregii compozitii. La cat sunt eu de „rabdatoare” nu stiu daca m-ar incanta procedeul de folosire.

    1. sa stii ca si eu stau prost cu rabdarea. Despre mierea de la Apiland, numai de bine!

    • Barbalata Mirela
    • 19/01/2017
    Răspunde

    Nu am folosit acest produs dar sincer nu ma tenteaza. De ce? pentru ca eu nu cred in sapunurile de pe piata noastra care sa u iti lase fata uscata. Sapunul Dove ce este cat de cat acceptabil desi nici acesta nu straluceste la capitolul acesta . Cel putin la mine 😉

    1. Dove mai foloseste mama. Eu am renuntat la el pentru ca e cremos dar am senzatia ca ramane pe fata, oricat m-as clati.

    • Tatiana Sorina
    • 19/01/2017
    Răspunde

    Arata super bine,imi plac produsele cu miere,iti catifeleaza pielea.

    • dumittrescu raluca
    • 20/01/2017
    Răspunde

    nu am folosit dar l-as incerca ,in general folosesc geluri de curatare

    1. daca preferi gelurile, sigur n-o sa-ti placa.

  2. pana acum n-am folosit sapunuri exfoliante. dar am auzit pareri bune despre produsele apiland!

  3. Răspunde

    Nu am folosit astfel de produse, dar pare interesant…desi aspectul nu ma incanta 😛

  4. Răspunde

    Interesant, caut un sapun pentru ten acneic si ma bucur sa aud la tine despre el. Chiar ma interesa sa il cumpar, dar daca nu face minuni, o sa-mi continui cautarile :)). Poate ne spui tu ce ai mai gasit in materie de produse pentru ten acneic :D. Pe mine ma intereseaza un sapun momentan. Daca il descoperi, anunta-ne!

    1. buna, eu ma impac bine cu sapunul cu neem și turmeric de la Himalaya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares