Femei și bărbați, adulți și pitici, toți vor să ajungă aici – Algarve

Cu toții iubim vacanțele și ne dorim ca destinațiile turistice alese să ne satisfacă din toate punctele de vedere. Problema este că, într-o familie sau într-un grup de prieteni, nu toate persoanele au aceleași așteptări de la o vacanță. Bunicii ar alege o destinație care sa le ofere multe locuri de vizitat. Lor le place la plajă dar doar dimineața. Vor și peisaj dar caută și obiective de vizitat. Nepoții lor, abia trecuți de 18 ani, caută destinații turistice în care să simtă cu adevărat viața, să experimenteze tot felul de nebunii. Doi tineri căsătoriți visează la o plajă de vis, cu nisip fin, ca cernut prin cea mai deasă sită, cu apă limpede, de culoare albastru-verzui, o plajă imensă pe care să nu stea înghesuiți, cum se stă la noi pe litoral, să-și poată dărui atingeri tandre și declarații, fără a oferi spectacol gratuit pentru o gașcă al cărei cearșaf este la doar 80 de centimetri de al lor. Peste câțiva ani, când vor fi devenit părinți, vor căuta locuri de vacanță care să le ofere satisfacție și lor, ca adulți, dar și copiilor, regiuni turistice cu tot felul de parcuri de distracții. Două lucruri și le doresc cu toții: să aducă amintiri cât mai plăcute din vacanță și să aibă, la finalul ei, satisfacția de a fi plătit un preț corect pentru servicii de calitate.

Ce faci când plănuiești o vacanță pentru toată familia (adulți, copii și bunici) și îți dorești o locație turistică în care să se simtă bine oricine la orice vârstă? Asta l-am întrebat pe un prieten de familie care a organizat anul trecut o astfel de vacanță pentru ai săi.

Primul pas a fost să caute pe internet un top al destinațiilor turistice din Europa. Ar fi fost dificil să îi ducă pe toți în afara Uniunii, mai ales că bunicii nu aveau pașaport. Ochii i s-au oprit asupra imaginilor din regiunea Algarve, o zonă absolut superbă din sudul Portugaliei. Nu mai fuseseră niciodată în Portugalia și i s-a părut o locație interesantă. A studiat pe îndelete tot ce înseamnă ca regiune turistică, ofertele turistice pentru Portugalia și a concluzionat că era destinația ideală. A făcut rezervările din timp, prin tour operatorul Aero Travel (aflat în top 3 agenții de turism din România) și a beneficiat de o ofertă foarte bună, El, soția, părinții și socrii săi și cei trei copiii ai lor de 19 ani, respectiv 18 și 11 ani, au petrecut 7 zile de basm, din spusele lor. Am fost curioasă să aflu părerea fiecăruia dintre ei și am să vă spun și vouă ce am aflat.

atelierulfamiliei.ro

Alexandru (tatăl, 40 de ani), cel care a avut ideea acestei vacanțe, a fost încântat de peisaj dar și mai mult i-au plăcut toate evenimentele locale la care a putut participa. Pasionat de sport, în special de automobilism, de muzică jazz și amator de bere bună, era imposibil să se simtă altfel decât minunat, ținând cont că a nimerit sejurul fix în perioada festivalului de Jazz și a festivalului berii, Festival da Cerveja. Un singur regret a avut, că nu a putut prinde și un raliu cu mașini dar și promis că va reveni într-o altă vacanță, pe perioada primăverii, mai ales că și soția sa și-a exprimat dorința de a participa la Festivalul fructelor de mare din Olhao.

Dorina (soția lui Alexandru, 39 de ani)  a fost puțin supărată că soțul a ales destinația și a cumpărat bilete de avion fără să se consulte cu ea, dar i-a trecut când a dat un search pe Google și a văzut mai bine ce înseamnă Algarve. Cel mai mult i-au plăcut plajele fine și apa de o culoare cum nu ii fusese dat să găsească în Turcia sau Grecia (chiar a spus că plajele din Algarve îi amintesc de cele din Maldive). Și-ar fi dorit să stea mai mult la plajă sau să reușească să bată tot orașul Faro la pas, dar nu poate spune că nu s-a distrat la concertele în aer liber și în parcurile de distracție în care a dus-o pe mezina familiei. A lăudat mult condițiile de cazare, mâncarea din zonă dar și curățenia și arhitectura orașului Faro.

Alexia (fiica cea mică, 11 ani) mi-a mărturisit că, în prima zi, au scos-o cu amenințări din apă. Nu și-a imaginat că există nisip așa de fin și apă așa de limpede. În zilele următoare s-a bucurat de plajă și de apa oceanului doar la orele dimineții. După masa de prânz, a vizitat cu mami locuri minunate în fiecare zi. La Aqualand a plâns pentru că mami nu a lăsat-o să se dea pe Kamikaze, toboganul uriaș, dar și-a promis că se va întoarce aici când se va face mai mare. La Aqua Show au fost și frații ei mai mari și s-a amuzat teribil de cum urlau pe Water Rollercoaster. E ferm convinsă că ei nu i-ar fi fost frică. Totuși, cel mai mult și mai mult, i-a plăcut la Zoomarine, unde a asista la spectacole cu delfini, foci, lei de mare și păsări tropicale. Ce nu i-a plăcut? Că nu a putut lua un delfin acasă!

Raluca (fiica mijlocie, 18 ani) – nici nu a vrut să meargă în excursie în Algarve până nu i s-a promis că i se va permite să încerce kiteboarding-ul. Cu surfing-ul mai cochetase dar nu îi plăcea la fel de mult. În schimb, surfing-ul combinat cu zbor îi dădea o senzație de libertate, ca nici un alt sport. Vântul puternic din laguna Alvor, imaginea oceanului fremătând de dorință să primească placa, contactul cu apa, sunt lucruri care au făcut din aceasta vacanță una cu adevărat unică pentru Raluca. Și-ar dori ca și anul acesta să meargă în Algarve.

sport-nautice

Mihai (fiul cel mare, 19 ani) a reușit să vadă prea puțin din oraș. Principalele puncte de atracție pentru el au fost plaja, câteva concerte în aer liber și cluburile. A fost nemulțumit că părinții nu i-au permis să meargă în Albufeira, oraș portughez renumit pentru viața sa de noapte, având un bulevard (The Strip), lung de vreo 3 km, plin de cluburi, terase și restaurante – visul oricărui tânăr. N-ar zice că nu s-a distrat bine și în cluburile din Faro dar, ca să se răzbune cumva că n-a ajuns în Kadoc (cel mai cunoscut club din Albufeira) să îl vadă pe DJ-ul său preferat, în ultima zi de ședere în Algarve, nu s-a lăsat până nu și-a îndeplinit dorința de a sări cu parașuta.

Maria și Ioana (59 și 58 de ani – bunici) au fost încântate de mâncărurile portugheze, s-au plimbat foarte mult prin capitala regiunii, Faro, prin port, și s-au ocupat de cumpărarea suvenirurilor. Ciudad Velha, centrul vechi de la ei, li s-a părut mult mai frumos amenajat decât centrul nostru istoric. Au admirat îndelung interiorul impresionat al Catedralei din Faro, arhitectura întregului oraș, Capela dos Ossos și palatul Estoi. Le-a plăcut mult faptul că localnicii, prietenoși și zâmbăreți, cunosc limba engleză și sunt gata oricând să te ajute cu informații. Au savurat prânzuri și cafele delicioase la restaurantele și cafenelele din zona pietonală. și au de gând să revină în regiune, dar la un hotel care să aibă și SPA, cum ar fi Grande Real Santa Eulalia sau  Tivoli Marina, ambele de 5*.

Marin și Ion ( 62 și 60 de ani – bunici) s-au bucurat și ei de cele 1-2 ore de plajă de dimineață. dar și de plimbările de după-amiază, în pitorescul centru vechi din Faro. Într-una din zile au vizitat și parcul natural Rio Formosa. Despre el mi-au spus că este frumos dar că nu li s-a părut mai frumos decât Delta Dunării. În schimb, le-a plăcut enorm excursia în Quarteira (stațiune aflată la 26 de km de Faro), plimbarea relaxantă pe promenada cu palmieri și preparatele din pește și fructe de mare proaspete, servite la restaurantele de pe plajă. Au avut grijă să nu plece din Algarve fără câteva obiecte tradiționale portugheze, cumpărate la un preț bun, după negocieri asidue, într-un târg în care au petrecut o jumătate de zi.  Cel mai tare le este dor de mini-terenul de golf de la hotel.

Eu n-am auzit unul să spună că i-a displăcut ceva, că n-a avut cearșaf curat, că n-a fost bună mâncarea, că erau alge pe plajă, că le-a cerut un taximetrist prea mult pe o cursă sau că a fost o atmosferă prea aglomerată sau, dimpotrivă, prea plictisitoare. Au venit de acolo bronzați, cu fețele radiind de fericire, cu multe amintiri frumoase, suveniruri și sute de poze. Toți au spus că le-ar plăcea să revină. Momentan, singurul care și-a pus ideea în practică este Mihai. În această vară va merge, în sfârșit, în clubul Kadoc, alături de iubita lui și prietenii săi. Cea mai tristă este Alexia pentru că și-ar fi dorit să meargă din nou la prietenii ei, delfinii de la Zoomarine. Tatăl i-a promis că vor reveni și ei în Algarve, când o să îi dea șeful concediu.

Tragem linie și calculăm ce ne oferă o vacanță în regiunea turistică Algarve:

  • este cea mai sudică și mai caldă regiune a Portugaliei, ideală pentru plajă, cu peisaje absolut superbe. Orele petrecute la plajă nu înseamnă doar soare și apă, ci o relaxare totală și o plăcere sufletească enormă, datorată peisajului.
  • ai evenimente locale pe toate perioada anului. Oricând ai ajunge în zonă, sigur nu te vei plictisi: festivaluri de tot felul, carnavaluri, concerte în aer liber, petreceri pe plajă – toate te vor ține ocupat.
  • există opțiuni de distracție și relaxare pentru orice turist, oricât de pretențios, indiferent de vârstă.
  • locuri și lucruri frumoase de văzut;
  • servicii de calitate în hoteluri, restaurante, cafenele;
  • localnici prietenoși, mulți dintre ei vorbitori de limbă engleză;vacanta in algarve

Nu e de mirare că regiunea Algarve a devenit una dintre cele mai căutate din Europa și una dintre cele mai iubite de către turiștii români.

Voi ce spuneți? Este sau nu o destinație turistică în care v-ați dori să ajungeți sau să reveniți (dacă ați fost deja)? Eu știu sigur că vreau în Algarve anul următor.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mary
    • 20/04/2016
    Răspunde

    „Cu toții iubim vacanțele și ne dorim ca, destinațiile turistice pe care le alegem, să ne satisfacă din toate punctele de vedere”==> ai pus virgulele alea aiurea.

      • cristina
      • 20/04/2016
      Răspunde

      Multumesc mult pentru atentionare.

    • Stoica Claudia
    • 20/04/2016
    Răspunde

    Foarte frumos ,miar plăcea sa ajung si eu pe acolo

      • cristina
      • 21/04/2016
      Răspunde

      daca ajungi inaintea mea, sa imi iei un magnet de frigider ca il platesc!

  1. Nu am auzit de Algarve pana acum dar arata foarte bine. Mi-ar placea o vacanta acolo mai ales ca, mai nou, imi place cum suna portugheza :))))

      • cristina
      • 21/04/2016
      Răspunde

      Eu urasc portugheza dar asta nu inseamna ca imi place mai putin zona.

  2. Răspunde

    Nici eu nu aş zice nu la o aşa destinaţie turistică. Chiar vorbisem cu cineva pe un grup de pe Facebook, şi a spus că a fost foarte bine. A stat 5 zile şi nu a reuşit să viziteze toate obiectivele.
    Eu zic că ar trebui mers acolo măcar o dată în viaţă.

      • cristina
      • 21/04/2016
      Răspunde

      Și eu am studiat impresiile de pe forum-uri si am remarcat ca este o destinatie foarte apreciata.

  3. Chiar eram in cautarea unei vacante, am trecut pe lista si aceasta destinatie, acum ramane sa studiem ofertele si sa hotaram unde vom merge, dar tare imi face cu ochiul!

      • cristina
      • 21/04/2016
      Răspunde

      Mai ales ca stiu ca ai doi micuti, eu cred ca ar fi o alegere buna.

  4. Frumoasa destinatie, dar inca este scump drumul pana acolo…

    • Catalina Sora
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Tare mult as avea nevoie de o vacanta , zona mi se pare super frumoasa, cred ca este demna de trecut pe lista ca si destinatie

    • Tatiana Sorina
    • 21/04/2016
    Răspunde

    frumos,locuri de vis

    • Calistru Irina
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Vreau si eu in Algarve, imi place sa descopar locuri noi de unde sa vin cu retete noi, fotografii spectaculoase si amintiri de neuitat…n-am auzit pana acum de Algarve dar citind descrierile celor care au fost acolo, pare exact pe gustul meu…multumim de pont

      • cristina
      • 22/04/2016
      Răspunde

      Daca ajungi acolo inaintea mea, sa-mi aduci si tu un magnet de frigider! 😀

    • Irina Sima
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Ma bucur ca romanii au inceput sa aleaga si alte destinatii turistice europene. Algarve este o regiune ce merita vizitata de intreaga familie.

      • cristina
      • 22/04/2016
      Răspunde

      Am inteles ca in Algarve nu se mananca nici seminte si nu se asculta nici manele. Nu suna bine?

    • Elke
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Nu am fost niciodata, dar mi-as dori sa ajung acolo cel putin o data in viata

      • cristina
      • 22/04/2016
      Răspunde

      Iti tin pumnii sa ajungi cat mai curand.

    • barbalata mirela
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Ehe, si eu as vrea sa ajung in Algarve. Portugalia este o tara frumoasa dar, sa recunoastem nu prea este la indemana oricui. Cine stie??? niciodata sa nu spui niciodata…asa ca poate voi ajunge si pe acolo 🙂

    • Rox
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Peisaje de vis, o destinatie unde nu ai cum sa te plictisesti. Da, imi doresc enorm sa ajung acolo. Ma pun pe facut economii!:)

    • ghelbere elena
    • 21/04/2016
    Răspunde

    Din ce ai scris este intr-adevar o statiune turistica pentru toata familia. Imi place mult ca acolo unde merg sa-mi petrec concediul noul sa se imbine in mod armonios cu vechiul. Imi place sa admir vestigiile trecutului dar sa vad si arhitectura noua. Imi place sa mananc mancare specifica locului. Si in tara cand merg ma oftic daca nu gasesc mancare care se face numai in acel loc. Am venit foarte dezamagita de la Covasna anul trecut unde am stat in statiune o saptamana si nu am gasit nicaieri gulas.

      • cristina
      • 22/04/2016
      Răspunde

      Ce frumos ai scris!

    • dumitrescu elena
    • 21/04/2016
    Răspunde

    intra/adevar o statiune pentru o familie intreaga ,multumeste pe membtii familiei de la copii la bunici ,la pretentii culinare,obiective turistice,locuri pentru amuzament…perfect intr/un cuvant ,dar ideea este sa/ti si permiti,,

  5. Răspunde

    Si eu am pus Algarve pe lista de dorinte pentru la anul.

      • cristina
      • 22/04/2016
      Răspunde

      Lui Dragos sigur ii va placea acolo.

    • Amy
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Toata lumea este cu gandul la vacanta, iar eu abia astept sa vina iunie sa ma detasez de toate si sa plec. Oare sunt singura care simte ca nu mai are energie?? I need a vacation, now!!!! 😀

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      Eu sunt genul care are nevoie de vacanta mereu. Totusi, daca plec in vacanta, in scurt timp mi-e dor de stres. Sunt un om mai ciudat…

    • Lamiita P
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Un adevarat colt de rai. Nu degeaba a fost supranumita Pamantul eternei primaveri

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      Nu stiam ca i se mai spune si asa. Inspirat cel care a facut comparatia.

    • victorita
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Super! Nu știu dacă o să ajungem pe acolo, dar mă mulțumesc si cu o vacanță la … Mamaia ( e mai aproape 🙂 )

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      buna si aceea. Vacanta placuta!

  6. Răspunde

    Adevarul este ca aici mi-ar placea si mie sa ajung! Bani sa fie, si mai ales timp liber pentru hoinarit! Of, ce dor de vacanta mi-ai trezit!

    • Hacman Mariana
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Am ramas fara cuvinte!Vreau si eu sa calatoresc intr-un asemenea colt de rai…cine nu si-ar dori ore asemenea vacanta???))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares