Vrei un gazon ca în filme? Iată care este singurul lucru pe care trebuie să-l faci

masina de tuns iarbaPrimăvara este anotimpul veseliei, al abundenței de flori colorate, al revenirii naturii la viață. Asta pentru unii. Pentru alții, primăvara vine cu multe griji: trebuie curățate grădina și gazonul, trebuie fertilizat solul, trebuie reîntinerit gazonul. Am zis cuvântul magic „gazon”? Cine nu ar vrea să aibă, în fața casei, o peluză perfectă, de tipul celor pe care le vedem prin filmele americane? V-ați gândit vreodată ce face diferența între un gazon de revistă și unul nereușit? Va spun eu – felul cum este îngrijit. L-ai plantat, l-ai udat, a crescut și l-ai abandonat. În felul acesta, n-o să ai niciodată gazonul perfect.

Primul pas spre obținerea unui gazon de invidiat este să investești într-o mașină de tuns iarba. Această unealtă te va ajuta să obții, rapid și fără dureri de spate sau de mâini, un covor verde uniform, fără goluri, fără pete, cu toate firele tunse la aceeași înălțime. Pare simplu dar mai ai un hop – alegerea mașinii de tuns iarbă. Să fie mare sau sa fie mică? Pe benzină, electrică sau manuală? Am adunat câteva sfaturi care îți vor face alegerea mai ușoară.

Tine cont de suprafața pe care ai de tuns iarba!

Dacă ai un gazon cu o suprafață de până în 200 mp și ești dispus să depui și ceva mai mult efort fizic, îți poți face treaba și cu o mașină de tuns iarbă manuală. Principalul dezavantaj este că va fi o muncă obositoare și de durată. Pentru cei care nu au mult timp și energie de „investit” în îngrijirea gazonului, soluția nu este neglijarea acestuia, ci investiția într-o mașină electrică sau pe benzină. O mașină de tuns iarba, de tipul celor de pe acest site, te va ajuta să tunzi gazonul în timp record, cu minimum de efort.

Păstrează-ți libertatea de mișcare!

Ai renunțat la varianta unei mașini de tuns manuale și nu știi dacă ar fi mai bine să alegi una electrică sau una pe benzină? Cea electrică este ceva mai ieftină dar nu îți oferă libertatea de mișcare de care ai nevoie. Este simplu de folosit, pentru că doar o bagi în priză și apeși butonul. dar ești tot timpul condiționat de lungimea firului de alimentare. Ar mai exista modelele cu acumulator. Acestea îți permit să te miști în voie dar riști să nu te țină bateria dacă ai suprafață mare de tuns. Din acest punct de vedere, astfel de  mașini de tuns iarba, pe benzină, sunt de preferat.

Mizează pe tăiere precisă și sac colector încăpător!

Ținând cont de mărimea suprafeței gazonului, trebuie să alegeți un model de mașină de tuns cu sac colector suficient de încăpător (peste 20l). Ar fi incomod ca, la fiecare câțiva metri, să fiți nevoit să vă opriți pentru a goli sacul în care se acumulează iarba tunsă. Se pare că, și din acest punct de vedere, mașinile de tuns care funcționează pe benzină sunt mai avantajoase decât cele electrice. Totodată, ele oferă o tăiere mult mai precisă, în sensul că nu veți avea niciodată un gazon cu aspect „ciuntit”, cu fire tăiate la înălțimi inegale.

Verifică lățimea de tăiere!

În specificațiile unei mașini de tuns iarbă vei găsi referiri la lățimea ei de tăiere. Acest termen se referă la lățimea lamei de tuns. Mai pe românește, cu cât mașina are lățime de tăiere mai mare, cu atâta ai o brazdă mai lată și termini treaba mai repede, fără să faci ture în plus. Dacă suprafața gazonului este foarte lată, alege o mașină de tuns iarba cu lățime de tăiere mai mare de 40 cm!

Alege mărci consacrate!

Pe piață se găsesc mașini de tuns iarba pentru orice buget. Totuși, nu te arunca din prima să cumperi una de la un producător despre care auzi prima dată, doar pentru că are prețul mai mic. Și în acest domeniu brandul face diferența. Poate că, inițial, și se va părea că tunde peluza la fel de bine ca alte mașini mai scumpe. În timp, însă, te va dezamăgi. Motoarele ieftine încep să tragă mai greu, scot zgomot infernal, consumă mai mult, cuțitele trebuie schimbate foarte des, etc. Mai bine vânezi din timp ofertele și alegi un model de la un producător renumit. Husqvarna, Makita, Hitachi sunt câteva exemple.

Țineți cont de toate aceste aspecte și, cu siguranță, nu veți regreta alegerea făcută. Peluza va fi mereu îngrijită și voi nu veți avea bătături în palmă sau dureri de spate. În plus, vă va rămâne suficient timp liber să admirați gazonul sau să vă jucați cu cei mici în grădină.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Stau la apartament, deci nu am nevoie de o masina de tuns iarba. Am sa o pun pe sora mea care sta la casa sa citeasca acest articol pentru ca ea isi cumpara cel putin o data pe an masina de tuns iarba caci mereu i se strica.

  1. Răspunde

    Mi-ar placea foarte mult sa stau la casa pentru cateva chestii: sa pot sa am flori, sa pot sa am un spatiu cu gazon pe care sa-l tund cu regularitate si… sa pot sa am caine si multe pisici 😀
    Stiu ca sunt un pic nebuna, dar m-am indragostit iremediabil de curtea unui prieten. Si-a pus gazon si il ingrijeste des. Arata foarte bine, atat de bine incat mi-as dori si eu sa stau la casa.

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      Eu pot doar sa imi imaginez cat de placut trebuie sa fie sa stai sa citesti o carte, cu o limonada in fata, privind din cand in cand la gazonul din curte…

    • dumitrescu elena
    • 22/04/2016
    Răspunde

    mi/ar palce foarte mult sa stau la casa si sa am un asemenea gazon ,d cate ori trec pe anumite starzi cu case si vad curti frumoase ,verzi cu gazon intretinut frumos ma apuca invidia ,dar ce sa faci asta este viata de la oras cand nu ai posobilitatea sa.ti cumperi o casa

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      si daca stai la casa si ai o curte mica, tot n-ai facut nici o treaba

    • barbalata mirela
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Nu stau la casa si nu este cazul :). Dar, categoric….nu trebuie sa lipseasca din gospodaria celor care locuiesc la casa/curte/.
    Atunci cand decizi sa achizitionezi un astfel de utilaj este bne sa tii cont de multe aspecte. Lucru acesta este valabil vpentru toata lumea, indiferent de ce ne cumparam 🙂

    • Rox
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Ador mirosul de iarba proaspăt tunsa. Ce nu-mi place este zgomotul produs de mașinile de tuns folosite de cei care tund iarba grădinilor blocurilor. De aceea iesim la plimbare dupa ce si-au terminat treaba pentru a ne bucura in liniște de arome primavaratice. Atat cat pot fi ele(liniste si arome) intr-un cartier prăfuit al Bucureștiului.:)

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      tot e bine ca mai aveti spatiu verde!

    • victorita
    • 22/04/2016
    Răspunde

    Unul din avantajele de a sta la curte. Noi suntem un pic mai norocoși stăm la curte. 🙂

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      si eu tot la curte dar am spatiul foarte mic si nu e loc pentru gazon 🙁

  2. Răspunde

    Stau la curte şi am o bucată bună de gazon de întreţinut. Am o maşină electrică de tuns dar nu suntt prea mulţumit. Nu ştiu cât o să mă încumet să cumpăr o maşină pe benzină, deoarece sunt cam scumpe.
    Dar vedem pe viitor….

    • Daniela Dodoi
    • 25/04/2016
    Răspunde

    Îmi trebuiau aceste informatii ,mi-am luat gazon ,nu am pus niciodată,de tuns mai am de asteptat.

    • Lamiita P
    • 25/04/2016
    Răspunde

    Chiar daca stau la bloc, am parcul peste strada dar se ocupa altii de gazon. Daca as avea curtea mea si cu gazon, cu siguranta as apela la una dintre aceste masini.

    • Stoica Claudia
    • 26/04/2016
    Răspunde

    Mulțumim frumos ,eu stau la curte si ma tentează un asemenea gazon

    • Hacman Mariana
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Eu am spatiu dar nu pentru gazon din pacate)))Ador locurile frumos amenajate,cu gazon …o astfel de masina este ideala pentru a avea o curte de invidiat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares