De ce sunt mai fericiti oamenii care merg pe bicicleta?

Pusesem alt titlu acestui articol si l-am sters. Initial se numea „de ce sunt mai fericiti oamenii care au bicicleta”. Apoi mi-am dat seama ca suntem multi cei care avem bicicleta dar nu o folosim. In cazul asta, bicicleta nu aduce nici un beneficiu. Cel mult poate tine loc de suport pentru plasele cu cartofi din magazie sau pentru presurile puse la uscat de vecina de la patru. Pentru cei care si poseda o bicicleta si sunt si atat curajosi incat sa o foloseasca, beneficiile sunt foarte multe. Te-am facut curios?

Este cel mai ieftin mijloc de transport

Primul motiv, pentru care biciclistii sunt mai fericiti, este de natura economica. In vreme ce noi, lenesii patriei, platim bani grei pe benzina sau abonamente la metrou si RATB si, de cele mai multe ori, nici nu reusim sa ajungem la timp la munca sau la intalnire, calatorul pe bicicleta nu depinde de nimeni, ajunge foarte repede oriunde vrea, fara sa scoata vreun ban din buzunar. Singura investitie este cea initiala, cand isi achizitioneaza mijlocul de transport pe doua roti. Asta e principalul motiv pentru care tot mai multi romani intra in ultima vreme pe Biciclop sa isi caute biciclete de oras.

Mersul pe bicicleta ne face mai sanatosi

magazin de bicicleteCa si cum n-ar fi suficient ca se deplaseaza gratis prin oras, in vreme ce noi platim ca sa ne sufocam in autobuz, oamenii astia, cu bicicleta vesnic la purtator, sunt si mai sanatosi ca noi. Stiti recomandarea aceea cu 30 de minute de miscare zilnica, nu? Ei bine, prin miscare nu ne referim la zgaltaiala din tramvai. Miscare fac cei care pedaleaza zilnic cate o ora. Unii aleg sa o faca pe post de relaxare in parc, dupa job, altii aleg sa imbine utilul cu placutul si fac sport in drum spre serviciu. Mersul pe bicicleta e cel mai bun exercitiu cardio; te ajuta sa iti intaresti musculatura si chiar sa slabesti. Cine nu crede, sa incerce! Cu atat mai mult daca aveti copii, le cumparati si lor biciclete si va distrati si va tonifiati impreuna pe aleile din parcuri, fara sa mai fiti nevoiti sa strigati de pe banca „ai grija sa nu te indepartezi prea mult!”.

Frumusete la exterior si relaxare la interior

Mersul regulat pe bicicleta este una din cele mai bune metode de slabire. Pedalatul face fund frumos, sculpteaza picioarele si abdomenul. Cine isi cumpara primavara bicicleta si o si foloseste, n-are vara probleme cu nedoritii colacei. De ce sa alegi un abonament la sala, sa platesti bani grei in fiecare luna, sa stai in mediu inchis si sa ti se para o corvoada sa dai kilogramele jos, cand poti slabi plimbandu-te cu bicicleta in aer liber, in parc, eventual si socializand? E drept ca orice forma de miscare ne ajuta si la nivel psihic dar mersul pe bicicleta ne ajuta cu cat mai mult cu cat il practicam in aer liber, curat, bucurandu-ne de natura.

Adio insomnie!

Multi dintre noi ne confruntam cu insomnia si incercam sa o combatem cu medicamente minune. Se poate si fara medicamente. Daca mergi zilnic pe bicicleta macar o jumatate de ora, nu te vei mai confrunta cu aceasta problema. Se pare ca peste 30% din cazurile de insomnie sunt datorate sedentarismului. Scapam de sedentarism, dormim si mai bine. Si toate astea cu ajutorul unei biciclete care nu trebuie sa fie foarte scumpa, mai ales ca, in magazinele de profil, gasiti de cumparat si biciclete second hand.

Imbunatatirea vietii sexuale

Varianta cu „nu am chef de sex. Ma doare capul” o stim cu totii. Unii doar cauta pretexte, altii chiar simt asta. De unde ni se trage lipsa de chef, de interes pentru viata sexuala? Fie din inhibitii(teama de a ne arata corpul de care nu suntem mandri), fie din lipsa unei bune circulatii sangvine, a unei bune oxigenari a sangelui si tesuturilor. Prin mersul pe bicicleta, circulatia sangelui se imbunatateste si corpul se oxigeneaza mai bine si ne simtim mai plini de energie. La asta mai adaugam si corpul sculptat prin miscare si imediat ne creste apetitul sexual. Pentru ca viata sexuala este o componenta importanta a vietii de cuplu, cred ca putem merge pana intr-acolo incat sa spunem ca bicicleta poate chiar sa salveze casnicii.

Spuneti si voi cum ar putea sa nu fie mai fericita o persoana careia ii raman bani de haine noi pentru ca economiseste mergand pe bicicleta sau cum ar putea sa nu zambeasca cand vede ca slabeste 2 kilograme pe luna, fara sa se abtina de la mancare? In loc sa ii invidiem, eu propun sa ne alegem bicicletele potrivite de aici si sa ne apucam cat mai repede de pedalat sa ii prindem din urma. Aud cumva vreo scuza ca stati la bloc si nu aveti loc pentru bicicleta? Au aparut bicicletele pliabile! Lasati pretextele si hop in sa!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Cand eram in liceu nu era zi sa nu pedalez,acum mi-a trecut. Acum la pas…mersul pe jos face piciorul frumos! :)))

    • stoica claudia
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Au copii mei bicicleta,eu sa fiu sincera ,poate radeti de mine dar nu stiu sa merg pe bicicleta tot pe jos merg

  1. Răspunde

    Acum 3 ani mi-am luat si eu bicicleta si iubesc sa merg pe ea doar ca nu m-am bucurat de aceasta chestie decat o singura vara. Dupa asta am ramas insarcinata si am evitat sa mai merg si dupa ce am nascut nu am mai avut timp. Imi este dor de bicileta mea

    • Amy
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Eu zilele trecute mi-am cumparat trotienta pentru adulti, o sa scriu curand pe blog despre ea! 😀 Imi place mult sa merg cu rolele, bicicleta, dar si cu trotienta, insa nu o pot face decat in anumite zone din oras, deoarece nu prea sunt aici piste pentru biciclisti. 🙁

    • Hacman Mariana
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Si noi iesim adesea cu bicicleta..ne plac plimbarile in aer liber..si cum ai zis si tu mersul pe bicicleta ne ajuta sa ne mentinem atat in forma cat si sanatosi…

    • Dodoi Daniela
    • 27/02/2016
    Răspunde

    La noi in Iasi exista piste pt biciclisti si ei circula pe strada.?

    • ghelbere elena
    • 28/02/2016
    Răspunde

    Corect ce ai scris, dar ce ne facem noi cei care locuim intr-un oras mare, cu un trafic infernal unde nu sunt piste pentru biciclete? Pedalam printre masini?

  2. Răspunde

    Sunt biciclista de mai putin de 2 ani, dar iubesc asta!
    I love my bike ♥
    Un hobby pe care l-am descoperit destul de tarziu, dar de care ma bucur foarte mult.

    • Nicu
    • 29/02/2016
    Răspunde

    Bicicleta……mi-a adus multe beneficii, dar şi amintiri frumoase. Cu ani în urmă, mergeam cu bicla la fiecare sfârşit de săptămână 20-30 de km pe drum de munte. Era o plăcere imensă! Aer curat, peisajul îţi fermeca ochii, consumam colesterolul, aveam „putere” din plin, nu că acum ar fi altfel, şi se mai pot enumera multe.
    Acum însă, merg pe bicla de cameră. Nu e la fel, dar pentru menţinerea sănătăţii, pot să vă spun că este ideală.

  3. Răspunde

    hmm, ne-am luat si noi biciclete si o perioada le-am folosit. acum asteptam sa creasca Sasha sa ne plimbam toti 3 😀

  4. Răspunde

    Si eu care am avut bicicleta si am vandut-o! Acum imi pare rau pentru ca ma vad mergand pe bicicleta alaturi de Dragos, desi nu e nici el pasionat de mersul pe bicicleta, dar cine stie…

    • victorita
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Adevarul este ca nu am mai mers de mult pe bicicleta. În schimb baietelul meu daca ar putea ar dormi si noaptea pe ea.

    • Mădălina Maria
    • 05/03/2016
    Răspunde

    Din pacate eu nu stiu sa merg pe bicicleta 🙁

    • Anghelina Irina
    • 14/06/2019
    Răspunde

    Doamne, de când nu am mai mers pe bicicleta. Cred ca de când eram mica. Acum trebuie sa fiu atenta la copii, sa nu cada de pe bicicleta

      • Cristina Dragomir
      • 23/06/2019
      Răspunde

      cand se vor mai mari, poate faceti intrecere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares