4 semne ca firma ta are nevoie de consultanta in resurse umane

7650803266_4043c2321e_oAi o afacere mica sau mijlocie si tocmai ti-ai dat seama ca, desi investesti mult timp pentru a gasi colaboratori si clienti, ai preturi bune si campanii de marketing bine gandite, lucrurile nu merg cum te-ai asteptat? E foarte posibil sa fi uitat sa te ocupi de componenta umana din firma ta sau, si mai rau, sa nu stii cum trebuie sa faci acest lucru. Aveai senzatia ca ai angajat oameni competenti care pot face fata provocarilor. Ai vazut ca te-ai inselat si chiar le-ai marit programul de lucru dar productivitatea muncii lor inca nu atinge nivelul dorit. Daca te confrunti cu cel putin una din problemele de mai jos, e clar ca ai nevoie de ajutor si trebuie sa apelezi la o firma de consultanta in domeniul resurse umane.

Probleme de comunicare cu angajatii

Atunci cand ai facut angajarile, le-ai spus foarte clar oamenilor ca iti doresti sa iti aduca mereu la cunostinta nemultumirile lor, pentru a le putea discuta si a incerca sa rezolvati impreuna orice problema. Nimeni n-a venit sa spuna nimic in mod oficial dar ii vezi pe toti susotind pe la colturi si iti poti da seama ca angajatii au mai multe nemultumiri pe care nu ti le comunica. Ai incercat sa le dai niste fluturasi pe care sa isi scrie sugestiile, ai facut o sedinta pentru asta, ba chiar i-ai rugat sa completeze niste chestionare anonime si nimic nu da rezultate? Ori iti angajezi pe cineva care sa se ocupe de asta, ori intri pe hrp.ro si ceri consultanta profesionala in domeniul resurselor umane.

Apar des conflicte intre angajati

Fie ca e vorba de conflicte care pornesc de la niste glume banale facute in pauza de masa, de reprosuri pe care si le fac unii altora in privinta modului si rapiditatii cu care rezolva dosarele sau de discutii pe teme penibile de genul cine a lasat imprimanta fara hartie sau cine a rasturnat cosul de gunoi, tu nu le poti controla si nici nu ai timp pentru asta. In urma lor, ramane o stare de stres, de agitatie, incapacitate de concentrare. Conflictul se adanceste si angajatii care au fost implicati in el nu mai pot comunica unul cu altul sau nu mai pot munci la capacitatea maxima unul in prezenta celuilalt.

Doi angajati buni tocmai si-au dat demisia

Nici ei nu ti-au spus nimic despre vreo nemultumire. Au plecat, pur si simplu. Erau oameni bine pregatiti de care aveai mare nevoie. Ai crezut ca salariul mare este suficient. Nu ti-a trecut niciodata prin cap ca oamenii buni vor sa devina si mai buni, sa fie apreciati pentru ceea ce fac, sa se simta motivati. De azi inainte este obligatoriu ca un specialist in resurse umane sa se ocupe de evaluarea si motivarea angajatilor ramasi pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete. Oamenii buni sunt o resursa importanta pe care nu iti permiti sa o pierzi.

Recrutarea personalului si calculul salariului iti mananca timp pretios

Singurul lucru pe care nu il putem cumpara in viata este timpul. Esti ingrozit la gandul ca trebuie sa organizezi o serie de interviuri pentru a angaja oameni noi  in locul celor care tocmai au plecat. Asta inseamna sa stai sa studiezi noaptea CV-uri, sa ii intervievezi pe candidati si sa mai pierzi cateva nopti incercand sa ii alegi pe cei mai buni dintre cei buni. Daca mai pui la socoteala si faptul ca trebuie sa faci pontajul si sa calculezi salariile, deja pierzi mai multe ore decat iti poti permite. De ce sa nu lasi o firma de consultanta in resurse umane sa se ocupe de asta, in timp ce tu te concentrezi pe treburi mai importante in firma?

Pe scurt, nu le poti face singur pe toate si nici nu e nevoie sa angajezi un om special pentru a se ocupa de resursele umane din firma. In timp ce tu cauti solutii de marketing si te intalnesti cu partenerii de afaceri, o firma de consultanta in resurse umane poate sa rezolve toate problemele descrise mai sus: sa identifice specialisti si sa ii angajeze pentru tine, sa se ocupe de trainingul si evaluarea angajatilor, sa managerieze conflictele intre ei, sa comunice cu ei pentru a identifica problemele la timp si a evita situatiile in care angajati buni isi dau demisia, etc. Poti afla aici mai multe despre avantajele pe care le ai cand apelezi la un consultant in resurse umane.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Bine de stiut

    • ghelbere elena
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Aceste firme de consultanta chiar fac treaba buna. Tu trebuie doar sa le spui ce-ti doresti si ai iti cauta omul potrivit.

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Cam asa este…chiar e nevoie de o persoana care sa se ocupe de aceste criterii…un consultant in resurse umane este ideal pentru a merge totul ca pe roate!

  1. Răspunde

    Partea de resurse umane este vitala unei firme. Un consultant cu experienta ar trebui sa fie printre prioritatile managerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares