La Rural Fest

Targ rural fest

Uite ca, pana si eu, care ies destul de rar, am decis sa ies astazi din casa. Erau multe evenimente in aer liber(cum imi plac mie), fiind si Zilele Bucurestiului, dar am preferat sa mergem pe Kiseleff, la Rural Fest. Mie si sotului meu ne plac foarte mult traditiile si tot ce are legatura cu lumea satului si pot sa spun ca ne-am simtit mult mai bine la acest festival, decat la zilele Bucurestiului de anul trecut, din Cismigiu, unde nu aveai loc sa respiri. A fost aglomeratie si la Rural Fest dar spatiul era mai mare si aveai loc sa admiri, sa pozezi si sa cumperi. Singurul lucru care nu mi-a placut, a fost un fel de expozitie de animale domestice, cu ponei, oi, caprite, si tot felul de pasari de curte, inchise in custi in soare.

Mancarica si bauturica au fost in topul preferintelor bucurestenilor. Cele mai mari cozi erau la sarmale, fasole cu carnati, bere, must si poale in brau. Nu mi-am cumparat nimic desi, sincer, sarmalutele alea miroseau divin dar nu prea imi place mie sa mananc la astfel de targuri. Ce-as fi vrut insa sa savurez, era o inghetata. Puteti sa imi spuneti ca sunt zgarcita dar mi-am pus pofta in cui pentru ca la Butoiul cu inghetata nu aveau afis cu pretul si, cand am auzit ca 5 lei o cupa(si nu era cupa gigant), mi-a cam trecut pofta. De fapt, asta a fost minusul numarul unu la majoritatea standurile: lipsa preturilor afisate.

Cu ce-am plecat acasa? Cu multe poze, cu bucuria acumulata in timpul spectacolului de dansuri populare sustinut de niste copii minunati, cu niste turta dulce, un fluier pasare ceramica, cateva pliante interesante gratuite de la cortul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, un magnet de frigider si un borcan de dulceata de trandafiri de Topoloveni. Despre gustul sau magic veti citi curand intr-o alta postare. Pana atunci, as vrea sa va mai spun ca Sonimpex Topoloveni SRL era unul din putinii expozanti la care puteai degusta din produsele expuse spre vanzare, care avea lista de preturi pe masa si singurul expozant, dintre cei de la care am cumparat noi, care a dat bon fiscal.

bottegaverde.ro

Obiecte traditionale de tot felul, de la ii, covoare si paturi tesute, pana la vase traditionale din ceramica si obiecte de mobilier traditionale, ateliere de mestesuguri(olarit si tamplarie) o serie de ateliere de creatie pentru copii, expozanti cu produse care de care mai delicioase si mai frumoase, produse naturale si bio, numai bune de cumparat, un mini-satuc amenajat in mijlocul Bucurestiului tocmai pentru a ne aminti ce inseamna hrana sanatoasa, de unde vine ea, si care ne sunt traditiile. Dansurile populare pregatite de copii au fost momentul meu preferat. Ca sa fiu sincera, ii priveam si imi curgeau lacrimi pe obraz, fara sa vreau si fara sa le pot opri, atata erau de mandri de costumele lor, atat de frumos dansau si cantau. Nu sunt eu nationalista sau patriota sa dau pe afara, dar azi m-am simtit mandra cu adevarat ca m-am nascut si traiesc in Romania. Iata si o mini galerie foto de la eveniment.

Această prezentare necesită JavaScript.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Andreea O
    • 20/09/2015
    Răspunde

    Multumim pentru poze, au iesit tare frumoase. Eu nici nu stiam de festival.

    • Catalina Dumbrava
    • 21/09/2015
    Răspunde

    Oauuu, ce frumos cred ca te-ai distrat maxim, imi pare bine ca ai facut poze xa astfel putem sa ne bucuram su noi de targ. Mi-ar fi placut de acolo o papusica pentru fetuta mea si o lingura sculptata frumos sa-mi amestec in mancare.

  1. Răspunde

    Ma bucur mult ca se mai tin astfel de evenimente care sa ne reaminteasca de tot ce are poporul roman mai frumos. Imi doresc foarte mult sa ajung macar odata la Muzeul satului din Bucuresti, pentru ca am citit ca e foarte frumos.

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    deci lingurile acelea din lemn sunt maxime!..mereu mi-am luat cate ceva de la targuri,pe unde am fost!Si acum ,cu articolul tau..mi-ai facut pofta de sarmale!!

  2. Ce înseamnă să stai în București, ai parte de tot felul de evenimente, care mai de care. 🙂
    De fapt nu ne plângem nici la Sibiu, numai că toate sunt la scară mai mică. :)) Nu de mult am avut Târgul olarilor.

    • Gabriela R
    • 22/09/2015
    Răspunde

    Nu prea am mai iesit pe nicaieri in ultima vreme.

    • Tudor Alexandra
    • 23/09/2015
    Răspunde

    Foarte frumoase aceste evenimente, pacat ca nu se organizeaza si la noi in oras! Cat despre firma Sonimpex Topoloveni, asa este, e o firma serioasa si cu produse de calitate.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 23/09/2015
    Răspunde

    Frumoase poze,festival,asa am ocazia sa vad lucruri frumoase,multumesc draga Cristina!

  3. e bine k ai prins putin aier curat si si macar sunt evenimente furmoase si merita sa esi pupici….

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    uneori este frumos sa locuiesti in Bucuresti!Ai sansa sa vizitezi si sa iei parte la diverse evenimente!Foarte frumos articolul,mai ales ca contine si cateva randuri despre vechile traditii pastrat cu mare drag de romani…Din auzite firma Sonimpex Topoloveni, are produse 100%naturale si foarte bune!

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Bravo Criss, ma bucur ca te distrezi si te relaxezi, chiar si daca este la astfel de evenimente, nu conteaza. Conteaza doar voia buna si momentul.

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Daca eram eu acolo trebuia sa o am cu mine neaparat pe Iulia mea,sa ma tina sa nu mananc detoate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares