Unda verde la rosul unghiilor

oja semi unghii

Nu stiu exact cand am capatat prostul obicei de a-mi roade unghiile, dar imi amintesc ca,si in scoala generala si in liceu, in anumite ore la care nu ma simteam in largul meu, ma apucam sa imi rog unghiile. Ceea ce iesea nu era deloc vreo manichiura frumoasa, ci niste unghii adesea rupte si roase chiar mai mult decat trebuia. Asta se lasa si cu rani cateodata.

M-am chinuit multa vreme sa renunt la acest obicei urat si nesanatos. Urat pentru ca unghiile mele nu aratau ca ale colegelor mele si uneori imi era rusine sa le afisez si nesanatos pentru ca eram constienta cati microbi se adunau acolo, sub unghiute.

Dupa ce am reusit si eu sa scap(nu definitiv) de obiceiul asta, se trezesc cercetatorii sa anunte ca e chiar benefic sa iti rozi unghiile, Cica principalul motiv ar fi tocmai microbii care se ascund acolo si, a caror ingerare, ne ajuta sa stimulam imunitatea, obligand corpul sa produca anticorpi. Daca nu produce destui, atunci ne trezim cu hepatite si alte tipuri de boli si infectii in corp. Dar, riscam! Daca asa zic cercetatorii…

Tot ei spun ca rosul unghiilor ne ajuta sa scapam de stres. Si daca le mananc pe toate intr-o zi si a doua zi ma simt stresata iar, ce fac? Trec la unghiile de la picioare, normal! Ba mai mult, daca un angajator se uita la unghiile angajatului sau viitorului angajat si le gaseste „mancate”, ar trebui sa il in agajeze pe loc sau sa ii dea o marire de salariu. Asta e semn ca lucreaza bine in situatii tensionate. Argumentul ar fi ca super-pilotii din al doilea Razboi Mondial nu erau barbatii calmi ci aceia care isi muscau unghiile.

Eu as zice ca, dimpotriva, activitatea de roadere a unghiilor, tradeaza personalitati nervoase, nesigure cu tendinte anxioase. Voi ce ziceti? Va roadeti unghiile? Credeti ca asta ar putea avea vreun beneficiu pentru organism? De azi inainte va veti incuraja copiii sa isi roada unghiile? 🙂 Din punct de vedere estetic, e clar ca unghiile mancate arata…superb.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Iorga Daniela
    • 26/11/2014
    Răspunde

    😆 m-am amuzat teribil de modul cum ai abordat subiectul ! 😀
    Nu stiam ce spun cercetatorii si nici nu am avut obiceiul acesta,dar nici nu o sa fac ce spun ei….cu riscul de a sta stresata o viata intreaga. 🙂

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 26/11/2014
    Răspunde

    Haios articol,imi place cum l-ai scris,cand eram copil aveam acest obicei,acu nu dar nici nu le suport (unghiile)prea lungi pentru ca se rup si ma enerveaza.Referitor la cercetatori cine stie adevarul…

    • Ion Paula
    • 26/11/2014
    Răspunde

    :))))) parca m-ai descris pe mine. Dar acum m-am lasat de sportul asta sa am unghiute frumoase, desi mai scap cateodata si le mai ,, modelez,, .

  1. Acest tic,daca pot sa-i zic asa l-am avut si eu in copilarie,imi spunea bunica ca nu-i bine,ca atrag raul in casa…tot felul de povesti sa ma faca sa renunt dar…nici o sansa 😥 Dar din fericire am scapat de acest tic ,m-i se intampla cateodata cand se agata o unghie sa o rup cu dintii :mrgreen: nu stiu de ce ❓ se rup f usor,nu pot sa-mi las si eu unghiile mai mari ca se rup,mama zice ca din cauza ca le-am ros 🙁 mi-am pus unghii false si dupa ce le-am dat jos ,ma bucuram ca crescuse si ele intr-o luna destul de mult si nu trecusera doua zile si 😥 se rupsera cateva…imi era ciuda 😳 Cunosc f multe persoane care in momentele tensionate isi rod unghiutele..,,orice invat are si-un dezvat „:!:

    • Balaban Violeta
    • 26/11/2014
    Răspunde

    mmm..si eu cand eram mai mica faceam acest lucru,dar acum numai..am unghii frumoase

    • Alexandra Ioana
    • 26/11/2014
    Răspunde

    Cercetatorii aia nu se plictisesc sa bata atata apa-n piua? 😆 Cred cred ca te refereai la faptul ca e unda verde la culoarea rosie 😆 Le-am ametit de tot acum.
    Recunosc ca n-am avut niciodata acest obicei, mi se parea urat si o sursa de microbi chiar si cand eram mica. In schimb, n-as putea purta unghii lungi, nu le suport, imi place sa le admir la alte fete, dar la mine nu.

    • Petre Mihaela
    • 26/11/2014
    Răspunde

    😛 nu-mi rod unghiile,in schimb cand sunt stresata,am „treaba” cu pielitele …

  2. Doamne ce poza cu unghii ai ales si tu .Eu ma chinui sa imi creasca unghiile mari si tari si tu ma pui sa mi le rod .. 😛 😛

    • STINGACIU DANIELA
    • 27/11/2014
    Răspunde

    Doamne daca ma gandesc bine si ale mele arata la fel roase pana peste poate=)))) Inseamna ca fac ceva bine fara sa vreau=))))

  3. Răspunde

    Si eu am avut acest obicei prost pana in adolescenta cand l-am constientizat si cu greu am reusit sa scap de el. Nu cred ca e benefic, dimpotriva!

    • Aluculesei Brindusa
    • 27/11/2014
    Răspunde

    se zice ca cei care isi rod unghiile isi rod norocul,dar daca unii nu au noroc de obicei ,nu e problema daca isi rod unghiile ,asa fac economie la unghiere 🙂 😆

    • Yonela Mihaela
    • 27/11/2014
    Răspunde

    Si eu imi rod unghiile,dar nu stiam de aceasta descoperire…Nu sunt insa sigura daca imi doresc sa le mai rod in continuare.

  4. Răspunde

    Am mai auzit una: „daca ii dai copilul jucarii si suzete care le arunca pe jos si la baga apoi in gura e benefic pt ca isi stimuleaza sistemul imunitar…” Jesus…!!! Cum sa ii dau copilului suzeta scapata pe covor cu tetina in jos care are vizibil scame prinse de ea si sa i-o bag inapoi in gura….Nu sunt obsedata dar pe jos intri uneori si incaltat..poti face curat apoi cat vrei dar e jegos oricum ai lua-o si oricat ai curata. O fi vreun motiv pentru care nu mancam de pe jos..de ce sa ii dai copilului..?? Cert e ca sunt niste teorii care mie nu imi plac si nu mi le atribui 🙂

    • Fedeles Liliana
    • 29/11/2014
    Răspunde

    Foarte frumos articolul. Nu am avut niciodata acest obicei „simpatic”
    Cred ca m-as distra copios sa ma trezesc intr-o zi ca rontai la unghii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares