Copiii isi fac temele pe TPU

birou si ghiozdan

Daca tot a inceput scoala si blogul poarta numele de caiet, avem si un subiect in tema. Cautam ceva pe google si unul din raspunsurile, pe care mi le-a oferit motorul de cautare, era pe site-ul tpu.ro. Pentru cine nu il stie, e un fel de forum, comunitate in care poti sa adresezi orice fel de intrebare si restul membrilor vor sari cu raspunsuri. Unele avizate, altele la misto, M-am pierdut putin printre topic-urile de pe site si am ajuns la o parte interesata a comunitatii, aceea in care copiii intra si dau un exercitiu de matematica sau o cerinta la o alta materie la care li s-a dat o tema si cer colegilor sa ii ajute cu rezolvari, contra unei funde simbolice. Cine aduna mai multe funde, e un fel de VIP pe site. Nu stii sa scoti radical? Nu stii sa analizezi o fraza? Nu esti capabil sa faci o compunere? Nici o problema: o fac altii pentru tine! Si gratuit. Sa mai zica cineva ca nu ii ajuta internetul pe copii?

Ia, priviti cat de simplu e sa pui o intrebare si repede sa sara 5-6 oameni care sa iti faca temele online! Romana, matematica, engleza, pe toate le rezolvi simplu in acest mod. Problema e ca, atunci cand te scoate la tabla, dai un test sau esti ascultat, nu prea cred ca te ajuta comunitatea asta. N-ar fi rau daca domnii scolari ar cere rezolvarile cu explicatii. Macar asa ar invata ceva din ele. Dar ei nu vor asta. Vor doar sa aiba un raspuns, sa termine temele cat mai repede, sa le prezinte la control si sa primeasca permisiunea sa se joace. Si, uite asa apar analfabetii, copiii incapabili sa calculeze daca li se da bine restul la magazin, picatii la BAC, viitorii oameni care nu vor sti sa lege doua vorbe si vor cauta mereu sa gaseasca pe cineva care sa le rezolve orice tip de problema.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    :)))) si tocmai astia au ,,noroc,, de locuri de munca sus puse iar ceilalti ajung oameni de serviciu 🙁 …. era si o vorba pe net ,, ai grij cum te porti cu colegii mai putin inteligenti ca in viitor iti vor fi sefi,, ceva de genul :))))

      • cristina
      • 19/09/2015
      Răspunde

      as vrea sa te contrazic dar nu pot.

    • Andreea Grecu
    • 20/09/2015
    Răspunde

    Mda, aveți dreptate . ăștia șunt copiii moderni din ziua de azi. Dacă au rezolvările corecte pe caiet e tot ce conteaza. Dar păcat ca nu toți inteleg scopul temelor. Eu de exemplu nu mă înțeleg deloc cu matematica.. Cu toate ca învăț bine, această e singură materie c care mă incurc. Asta e. Nu le poți avea pe toate.

    • Carmen
    • 20/09/2015
    Răspunde

    Bine ca inca nu e la scoala pitica mea, ce munca de lamurire o sa trebuiasca sa am cu ea!Doamne ajuta de rabdarea cu care o sa trebuiasca sa ma inarmez!

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    poftiti de va minunati :
    ”Toti elevii din clasa a treia din Romania, circa 220.000 de copii, vor utiliza tablete in procesul educational, incepand din luna martie 2015, potrivit unui proiect la care lucreaza in prezent atat Ministerul Educatiei cat si Ministerul pentru Societatea Informationala,Proiectul vizeaza introducerea etapizata a tabletelor pentru toti copiii din clasele a 2-a, a 3-a, si a 4-a, in functie de finalizarea manualelor digitale. Acolo unde sunt manualele digitale gata, adica pentru clasele a 2-a si a 3-a, putem sa lansam licitatia undeva anul acesta ” spune un domn Razvan Cotovelea.

    ce mai putem sa le cerem copiilor?logic ca isi fac teme pe internet,pe tpu sau diverse! Pentru ca pot!! la scoala au internet,calculatoare,tableta sau telefon iar acasa la fel!!Eu la scoala in I-IV invatam sa scriu de mana ,caligrafic,sa socotesc la matematica cu socotitoarea!! Acum copii I-IV invata sa scrie pe tablete si sa foloseasca calculatorul pentru socoteli,ca e mai usor! Iar daca acasa au acces la internet,orice tema e ca si facuta!! Ei decat recurc la metoda copy-paste!

  2. Mi-am amintit de liceu, când dădeam teza la informatică pe calculator și vorbeam cu cineva pe Internet, spunându-i că nu știu să rezolv o problemă. :)) Dar până la urmă tot singură am rezolvat-o!
    Școala ne pregătește pentru viață, și cum ai spus și tu, Cristina, cei care nu își rezolvă singuri problemele de la școală, nu vor fi în stare nici să dea piept cu viața…

    • Gabriela R
    • 22/09/2015
    Răspunde

    Da, e urat ca li se da mura-n gura totul iar ei nu mai invata nimic asa.

  3. Răspunde

    Si eu am apelat la ajutorul utilizatorilor TPU in ultimul an de liceu. Nu stiam o problema la matematica si nici n-am inteles cum se face, am pus intrebarea frumos si am primit raspunsuri. Si da, am cerut de multe ori ajutor, nu doar pe TPU. Si inca ceva, am diploma de Bacalaureat. Uneori, e bine sa te folosesti de site-uri precum TPU, dar atunci cand nu esti sigur pe tine.

    • Tudor Alexandra
    • 23/09/2015
    Răspunde

    Nu sunt de acord cu facutul temelor pe net si nici adepta copiatului, dar sa stii ca exista multi profesori care cer teme facute pe internet… nu ma refer la compunerile la romana, exercitiile la matematica etc. , insa am patit sa mi se ceara informatii de pe internet ca tema (la geografie, chimie si multe altele). Eu mai apelam la o alta comunitate pentru a intelege mai bine lucrurile predate la scoala, daca nu gaseam o explicatie suficient de clara pe alte site-uri de pe internet, dat fiind faptul ca multi dintre fostii si actualii mei profesori nu explica cum trebuie si totusi au pretentii foarte mari ( principalul motiv este al banilor, adica sa te convinga sa faci pregatire la ei, insa acesta este cu totul alt subiect.).

    • Cristina
    • 27/09/2015
    Răspunde

    Interesant, nu m-as fi gandit la asta niciodata. Am vazut pe TPU diverse intrebari, dar nu de matematica sau alte materii din scoala :))

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Foarte mult adevar in acest articol,exact ca-n proverbul:,,Prost sa fi ,noroc sa ai”))))Multi sunt cei care-si fac temele cu ajutorul internetului,fara sa-si puna putin capul la contributie,nu stiu ce sa zic poate sunt nedreapta si motivul ar fi descurajarea care vine din partea guvernului,nu mai au nici o tragere de inima sa invete pentru ca se gandesc la viitorul stralucit ce-i asteapta)))Eu am invatat-o si educat-o pe Lavinia(fiica mea) in asa fel incat sa munceasca pentru a ajunge cineva in viata,fara sa plece urechea la altii,norocul meu este ca-i place ceea ce face,sa citeasca.sa scrie si sa invete!Acesta este un mare avantaj!Nu zic ca nu este nevoie de internet deloc dar sa apeleze doar in situatii neaparat necesare,de ex sa caute explicatia unor cuvinte intr un dex online…foarte importanti sunt primii ani de scoala caci,cum vor porni asa o vor duce pana la final…

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    si tot raman repetenti sau nu ia bacul pt ca au atatea metode de ajutor. Pe timpul nostu nici nu ne lua mama carti sau culegeri, eram nevoiti sa prindem din clasa sau sa copiem exercitiul de pe tabla din culegerea profesoarei…sa nu mai vb ca de rezolvat trebuia sa ne stoarcem creierii…

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Pe timpul nostru daca aveam astfel de portite cu ambitia si concurenta pe care o aveam, ieseam cu siguranta genii…

    • andra
    • 12/12/2015
    Răspunde

    g

    • Romania de Vest
    • 10/01/2019
    Răspunde

    Copiii au nevoie de TPU. Ce știi tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares