Care este secretul unei relatii/casnicii reusite?

al we need is love

Zilnic se scriu foarte multe articole despre relatii, despre ce ar trebui sa faca ea si cum ar trebui sa se comporte el, pentru ca amandoi sa se simta minunat in relatia pe care o constuiesc si nici unul sa nu fie tentat sa calce stramb sau sa spuna stop. Unii sunt de parere ca o buna comunicare face totul, altii spun ca barbatii nu stiu sa asculte sau ca femeile vorbesc prea mult, unii ne recomanda sa zambim mai mult, altii ne indeamna sa facem mai des cadouri si complimente. Totusi, tind sa cred ca nici una din astea nu e cheia pentru o relatie/casnicie frumoasa si de lunga durata.

Oameni buni, de dragoste ati auzit? Ea e singura care conteaza. De cate ori nu mi-a venit mie, in cei zece ani de relatie si cinci de casnicie, sa ii spun ca m-am saturat? Am fost tentata sa ii pun cosul de rufe in cap cand isi lasa ciorapii murdari langa el, sa-l pun sa frece toata baia cu periuta de dinti pentru ca a lasat cada neclatita, sa-i atunc pantofii pe fereastra pentru ca nu i-a asezat frumos, in rand cu ceilalti, pe hol, sa bag divort pentru ca a uitat sa cumpere paine. De multe ori chiar ne-am certat. Alteori, l-am amenintat ca plec eu sau ca ii fac lui bagajul. De fiecare data, dupa nici doua ore, ne trezim pupandu-ne si spunandu-ne ca n-am putea trai unul fara altul.

N-am sa va las sa intrebati cine face primul pas. In dragoste nu e loc de orgolii. Nervii nu mi-i pot stapani si nici nu incerc sa ma schimb pentru ca n-as mai fi eu. Incerc doar sa ma temperez, sa nu mai tip cand da faramituri de paine pe jos, ci doar sa-i sugerez, cu o privire, sa faca o tura cu matura prin bucatarie. E ca in bancul ala „o femeie puternica nu tipa niciodata la sotul ei; ii da ordinele scurt si calm!”

bottegaverde.ro

Acum, serios vorbind, dragostea e singura capabila sa ne tina uniti. Daca el nu te mai iubeste, poti sa-i faci paine de casa si sarmale, sa ii asteni petale la picioare si sa ii faci declaratii in fiecare dimineata, ca tot nu ii vei mai intra in gratii. In schimb, daca te iubeste, o sa te stranga in brate dupa fiecare sanvis si criza de nervi. Sentimentele sunt singurul secret al unei relatii frumoase si al unei casnicii de durata, in care sa nu te simti ca intr-o temnita.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Catalina Dumbrava
    • 17/09/2015
    Răspunde

    Bine spus ca in dragoste nu trebuie sa existe orgoliu. Dava asteptam din partea celuilalt sa faca primul pas riscam sa ramanem tot certati

    • Narcisa Flaviana
    • 17/09/2015
    Răspunde

    Așa-i, dragostea este pe primul loc într-o căsnicie fericită, ea a determinat formarea acestei relații și ea va fi tot timpul la bază. Totuși, cred că dragostea este mai mult decât un sentiment – este hotărârea de a sta alături de celălalt și când lucrurile nu merg bine, este rezistență în vremuri grele, este constituită din gesturile mici pe care le faci de dragul celui iubit în fiecare zi…

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 18/09/2015
    Răspunde

    Adevarat,adevarat,daca e iubire atunci ai totul ,la bine si la greu iubirea conteaza!

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Bine spus! Mult adevar in acest articol! Multi ar trebui sa l citeaaca,chiar au de invatat din el! Intotdeauna daca iubesti si esti iubit treci peste toate.E bine sa nu fie nervosi ambii parteneri in acelas timp si sa renunte la orgoliu..valabil pt cei care au aceasta calitate)))).Multumesc Domnului ca am o casnicie fericita, implinita..o sotie ideala cum rar mai exista, o fetita care e cea mai mare avere a noastra in rest nimic nu mai conteaza!

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    Noi ne ciondanim de fiecare data cand ne intalnim prin casa:)) dar nu ne tine mult!!Si chiar daca au trecut multi ani,si ne cunoastem cat de cat,tot mai repetam anumite chestii care nu ne plac,pentru ca asa suntem noi!Si ne acceptam unul pe altul,cu bune si cu reeeele:))

    • Gabriela R
    • 22/09/2015
    Răspunde

    Da, dar ce te faci cand la un moment dat chiar nu mai suporti? Eu stiu clar ca toate gesturile si problemele cat de mici conteaza, astfel incat daca se aduna foarte multe rele, mai multe decat cele bune, deja strica si relatia si se duc si sentimentele de la inceput.

    • Tudor Alexandra
    • 23/09/2015
    Răspunde

    Asa-i, in dragoste nu e loc de orgoliu, daca este dragoste adevarata. Intr-o relatie, dupa cum ai mentionat si tu, cea mai importanta este dragostea, dar si respectul reciproc, increderea si ascultarea celuilalt au rolul lor, cred eu. 🙂

    • Cristina
    • 27/09/2015
    Răspunde

    Nu stiu daca exista reteta perfecta. Depinde de cei implicati in relatie probabil.

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris cu siguranta nu exista o reteta perfecta trebuie doar sa stii cum sa procedezi in situatii tensionate,conteaza caracterul si felul fiecaruia de a fi…Cum a zis si sotul meu daca iubesti depasesti cu usurinta orice obstacol din cale,uneori trebuie sa invatam sa iertam,sa lasam orgoliul la o parte daca vrem sa ne fie bine si sa avem o casnicie frumoasa.Avem cu totii de invatat din acest articol!

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Pentru mine si viitorul meu sot cele mai importante elemente sunt comunicarea, respectul, sprijinul reciproc si iubirea neconditionata desigur.

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Exact cum a relatat si scumpa mea iubita…Asa cred si eu si noi ne straduim sa le indeplinim ca la carte pe toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares