Cărticica bunelor maniere – Gata cu obiceiurile proaste!

Carticica bunelor maniere

Cărțile sunt prilej nu doar de relaxare, ci și se învățare. Cu atât mai mult pentru cei mici. Atunci când alegi cărți bine gândite, dar și frumos ilustrate, învățatul devine o joacă. Asta propune și Cărticica bunelor maniere – educație ca un joc. Este un mic ghid al copilului frumos educat, carte descoperită de curând pe site-ul Corint Junior.

Cartea se adresează copiilor și părinților de copii mai mici de 6 ani, dacă este să ne luăm după ce spune coperta spate. Dar depinde de fiecare copil în parte, de cât de dezvoltat este, cât de mult socializează, cât de atent este la povești. Eu am ales-o pentru nepoțica de 3 ani. Nu înțelege ea încă tot, dar unele lucruri deja le-a prins și au apărut te rog și mulțumesc în vocabularul ei.

Cărticica bunelor maniere nu e mare. Are doar 34 de pagini, dar în ele sunt ascunse povești care, dacă vor fi folosite așa cum trebuie de către părinți, vor face diferența între un copil cu proaste obiceiuri și un copil care va fi apreciat de cei din jur și pentru comportamentul lui, nu doar pentru drăgălășenie. Avem copertă cartonată, o copertă interioară pe care cel mic își poate scrie numele, povești scurte și ilustrații atrăgătoare.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Fiecare povestioară este împărțită în două. În prima parte personajul poveștii se comportă necivilizat (este nepoliticos, nu împarte jucării, nu ascultă). Apoi vine o întrebare care să-l ajute pe cel mic să înțeleagă unde a greșit personajul. În partea a doua poveștii comportamentul este corectat și personajul se comportă civilizat. Noua întrebare pentru copilul tău este dacă el știe să se comporte frumos în situația dată.

carticica bunelor maniere (2)

Cum vei ști să folosești corect cartea pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe bunele maniere? Găsești un scurt ghid la începutul cărții. Vei înțelege rapid cum trebuie abordate poveștile și cum să folosești abțibildurile și planșa pentru recompense pentru a învăța jucându-vă.

La finalul fiecărei povești, există un chenar în care, în momentul în care copilul a înțeles care este comportamentul corect în situația dată, va putea lipi abțibildul corespunzător găsit pe penultima pagină.

Planșa cu recompense este o metodă foarte bună de educare a copilului, recomandată de foarte mulți psihologi. Pentru început puteți folosi planșa inclusă în carte, ulterior putând crea singuri propriile planșe (ghidându-vă după structura acesteia) și folosi diverse stickere/abțibilduri cu animăluțe, fețe vesele sau triste, steluțe, căluți, după preferințe.

plansa recompense model

Pe coloana cu sarcini stabiliți de comun acord care sunt comportamentele care vor fi premiate cu puncte. În fiecare zi a săptămânii adăugați pe planșă stickere care să marcheze îndeplinirea sarcinilor. Când spune mulțumesc, primește o steluță. Când îl folosește pe te rog mai primește una și tot așa. Steluțele se adună și, la final de săptămână, în funcție de cât de multe sunt, copilul va primi o recompensă.

Cărticica bunelor maniere spune poveștile prin intermediul imaginilor frumos colorate, dar și prin vocea părinților. Copilul va înțelege astfel ce tipuri de comportament îi supără pe cei din jur și care sunt obiceiurile bune, cele care aduc zâmbete, aprecieri, steluțe și recompense. El va învăța să ceară frumos, să împartă, să fie recunoscător, să fie manierat la masă și ordonat, să-și aștepte rândul, să facă ordine.

abtibilduri bunele maniere

Bunele maniere sunt foarte importante după vârsta de 3-4 ani. Până atunci, copilului i se acceptă anumite comportamente, în ideea că este mic și nu înțelege. Dar, pe măsură ce crește, adoptarea unui comportament corect este obligatorie pentru a fi acceptați, apreciați, iubiți de către cei din jur. La școală, la grădiniță, în parc sau la mall, obiceiurile proaste nu au ce căuta. Dar copiii nu înțeleg asta dacă le-o spui pur și simplu. Au nevoie de povești, de imagini și de jocuri. Asta propune Cărticica bunelor maniere – deprinderea unor comportamente corecte prin joacă, fără stres, într-o manieră distractivă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 03/05/2019
    Răspunde

    O carte buna atât pentru copii cat și pentru adulți.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Bine zis!

    • mihaelanistor
    • 03/05/2019
    Răspunde

    Bine ar fi ca aceasta carte sa o citeasca si parintii, copiii invata de la parinti bunele maniere.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Nu am indraznit sa scriu asta, de teama ca cineva se va simti jignit, dar multi dintre adulti nu au rabdare sa se iasa dintr-un magazin inainte de a intra sau nu stiu sa tina usa celor care ii insotesc.

  1. uite cred ca aceasta carticica va intra in posesia mea curand. ma uit la nepoata mea ca nu e chiar cel mai cuminte copil si cel mai wow, asa ca nu i-ar strica niste lectii de genul!

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Cuminte nici nu trebuie sa fie 😀 asa sunt toti copiii sanatosi, plini de energie si idei.

    • Lamiita Petre
    • 04/05/2019
    Răspunde

    Ce carticica frumoasa si foarte educativa. Mie, mi se pare si atractiva si pobabil si celor mici, daca stii cum sa le-o ” citesti”. Chiar devine o joaca frumoasa. Cand vei avea propiul tau copil( na, c-am zis-o iar’ , dar o fac vazand cat de implicata esti si cat de mult iubesti copii) deja vei fi instruita bine in cresterea si dezvoltarea lui.

      • Cristina Dragomir
      • 06/05/2019
      Răspunde

      nu e de ajuns o carte ca sa faca din tine un potential bun parinte, asa ca taci! 😛

  2. Răspunde

    exact ce trebuie sa invete cei mici in anii copilariei, cu asta raman toata viata!
    este utila si pentru multi adulti!

      • Cristina Dragomir
      • 06/05/2019
      Răspunde

      Ba unii chiar daca le prind acum, le pierd pe parcurs. Stiu eu cazuri.

    • Anda Stanciu
    • 05/05/2019
    Răspunde

    Multumim de recomandare

      • Cristina Dragomir
      • 06/05/2019
      Răspunde

      Sper sa va placa.

    • Anghelina Irina
    • 09/05/2019
    Răspunde

    Foarte interesanta si utila

      • Cristina Dragomir
      • 02/06/2019
      Răspunde

      Da, ne ajuta mult pentru ca nu prea stiam cum sa abordam problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares