Primul pas in protejarea blogului – domeniu propriu si gazduire platita

Ganditi-va la un blog sau la un site ca la orice alt proiect la care lucrati poate de mai bine de un an! Imaginati-va cum ar fi sa deschideti dosarul maine dimineata si constatati ca toate filele si rapoartele au disparut! Exact acelasi sentiment l-a avut acum cateva zile o fata pe care o cunoasteam din online si care, din motive numai de ea stiute, a tot amanat sa isi treaca blogul pe domeniu propriu si gazduire platita. Singura mica salvare a fost ca isi downloadase blogul cu doar cateva zile inainte ca Google sa il faca disparut.

1922259_650466691746933_4834493671695808424_n
sursa foto ddsnet.ro

N-am intrat in detalii sa aflu cum si de ce si-a pierdut blogul dar cred ca stiti si voi ca, orice site la care tii si in care investesti timp si suflet, nu poate fi in siguranta cand esti pe blogspot sau wordpress, adica pe un subdomeniu gratuit, gazduit tot gratuit. Chiar daca ti-ai salva zilnic articolele si, din punctul asta de vedere, ai fi acoperit pentru ca ai salvat o parte din munca, ramane totusi o pierdere mare sa te trezesti cu blogul disparut din online pentru ca numele si adresa blogului sau site-ului dispar si, odata cu ele, se duce si tot ce ai construit pana in acel moment si locul fruntas pe care te-ai zbatut sa il obtii in rezultatele cautarii pe Google. Adio autoritatea paginii si autoritatea domeniliu. O iei de la zero! Numai cand imi imaginez o asemenea situatie si ma apuca plansul.

Din fericire eu am ascultat sfaturile altor bloggeri mai priceputi ca mine si mi-am achizitionat un domeniu propriu si gazduire platita pentru blogul meu. Tin prea mult la munca mea ca sa o las in voia sortii. De cand am trecut pe domeniu .ro, si cititorilor le este mai usor sa ma gaseasca si pentru mine e mai simplu sa arat partenerilor si sponsorilor ca fac totul cu pasiune si profesionalism, ca sunt dispusa sa si investesc in „afacerea” mea, nu doar sa trag foloase pe urma ei. Nu stiu de ce li se pare unora prea greu sa faca pasul spre domeniu si gazduire web platita pentru ca asta nu implica cine stie ce costuri uriase, mai ales pentru bloggerii aflati la inceput de drum, care nu au nevoie de spatiu prea mare de stocare si nu au nici trafic sa dea serverele peste cap. Aruncati un ochi pe ddsnet.ro si faceti-va un calcul: inregistrarea unui domeniu .com pe un an si gazduirea web pentru 12 luni te costa putin peste 100 de lei. In plus, ai si back-up zilnic gratuit. Oare nu merita munca ta aceasta mica investitie in securitate si imagine? Odata ce ai domeniul inregistrat pe numele tau, nu mai exista sanse sa intri pe adresa blogului tau si sa te anunte un mesaj ingrozitor ca blogul nu mai exista!

Daca vorbim despre site-uri mai mari si mai complexe sau forum-uri aglomerate, atunci hosting-ul standard nu mai este suficient insa mie nu mi se pare ca ar costa mult nici gazduirea premium pe servere virtuale private VPS sau servere dedicate, comparativ cu avantajele pe care ti le ofera.

Sincer, imi doresc sa invatati cat mai mult din greselile altora, nu din ale voastre si sper ca, o buna parte din bloggerii care „ma citesc” si inca mai cred ca domeniul gratuit e o minune cereasca, se vor razgandi dupa ce vor citi acest articol si vor decide sa isi inregistreze un domeniu numai al lor si sa isi treaca blogul pe un hosting platit mult mai sigur!

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Catalina Dumbrava
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Cred ca-mi smulgeam parul din cap

  1. Răspunde

    Am avut hosting platit, la o firma azi de mare renume, si mi-am luat-o pe cocoasa. Si-au mutat serverele si am pierdut pagina cea mai importanta a site-ului meu de atunci. Asta una la mana, A doua a fost cand contabilul m-a anuntat ca respectivii ma facturau de 2 ori pe an pt aceeasi gazduire (aveam un srl, asta era prin 2007-2008). Un an platisem dublu, ca nu mi-am dat seama ca emiteau o factura primavara si alta toamna, care erau una si aceeasi. Eu, constiincioasa, le platisem pe ambele. Pana cand mi s-a atras atentia, dar asta n-a insemnat recuperarea sumelor anterior platite in plus ci doar anularea facturii duplicat din anul acela…. Asa ca hosting platit nu mi-oi mai lua cat ii lumea. Cel putin nu din Ro.

    • cercea irina
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Vai mamă …..

    • Tudor Alexandra
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Uff, n-as fi vrut sa fiu in locul respectivei persoane… Voi tine cont de asta daca ma voi decide sa am un blog in viitor. 😀

    • Mariana Cioranu
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Persoana respectiva a patit-o.Poate n-a stiut ce sa faca in legatura cu blogul.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Pentru cei ce detin un blog,le dai sfaturi utile,bune de luat in seama,eu asa zic.

    • Hacman Mariana
    • 20/08/2015
    Răspunde

    multi au mare noroc de tine,de aceste articole foarte folositoare si importante….

    • Hacman Radu
    • 28/08/2015
    Răspunde

    saru”mana de articol!iNFORMATII DE MARE FOLOS!Nasol sa treci prin asa ceva..nu mi as dori sa fiu in pielea acelei persoane.

    • Oprea Alexandru
    • 30/08/2015
    Răspunde

    Interesant, multumim pt articolul acesta util. de mult timp ma gandesc sa fac si eu un blog

    • paola paola
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Eu deja ma numar printre norocosii care s-au mutat in casa noua 🙂 desi am pierdut toate datele de pozitionare si indexare a blogului 🙂

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Felicitari pentru alegere Criss. Oare imi voi face si eu vreodata mult doritul blog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares