Uite cardul, nu e cardul!

Astazi am o poveste cu un card. Cardul de sanatate. Al meu, al tau, al oricarui cetean al acestei minunate tari. Ieri am fost la dispensar ca sa iau reteta bunicilor de la medicul de familie. Avem acolo un medic tare priceput caruia, daca ii spui ca iti curge nasul, sta zece minute sa se intrebe de la ce oare. Asta daca ii dai spaga. Si nu-ti da bon pentru ea. Daca nu pui nimic pe masa, se face ca nu te aude ca iti curge nasul si te scoate rapid afara pe usa. Eu am dat un exemplu cu nasul …se aplica la orice alte simptome. Trecem peste asta. Ma duc la ea dupa reteta, cum va spuneam. Aveam cardul activat de data trecuta, ii dau frumusel cardul, ii spun PIN-ul si doamna il baga gresit in aparat. Zambeste frumos la mine si imi spune ca, daca baga PIN-ul gresit de trei ori, trebuie sa ma duc la casa de asigurari cu WP_20150527_006cardul in dinti sa il deblocheze ca ea nu stie cum se face asta. Ii zambesc fortat si o „flatez” spunandu-i ca sunt sigura ca e foarte atenta cand lucreaza.

Dupa 15 minute ies. In fata dispensarului, care arata superb, dupa cum se poate vedea, mai zabovesc cateva minute, asteptand pe cineva. Butonam telefonul, in asteptare, si mi-a trecut prin cap sa fac niste poze. O hartie din geam mi-a facut cu ochiul. E hartia care se vede si in fotografie, desi nu mi-am dat seama sa iau mai de aproape poza ca sa se vada bine. Pe hartia respectiva scrie ca fara cardul de sanatate si fara programare nu ai ce cauta la medic. Ma enervez brusc si ma intreb de ce, de vreme ce data limita pana la care s-a anuntat ca putem inca beneficia de servicii de sanatate chiar daca nu avem cardul era 1 iulie. Trec peste faza cu programarea pe care, de multe ori, nu ai unde sa o faci pentru ca nu iti raspunde nimeni la telefon sau, daca iti raspunde, urla tine.

In aceeasi seara, vad un nene de la Ministerul Sanatatii care ne anunta ca s-a modificat data de la care vom putea merge la medic doar insotiti de cardul de sanatate si ca, abia de la 1 august, o sa mi se poata spune ca nu iau reteta si nu sunt consultata fara el. Sa-i cumpere cineva un televizor si lu’ tanti doctora si tuturor istetilor ca ea, care pun oamenii pe drumuri si le refuza un drept fundamental pe care l-au dobandit prin multi ani asigurari platite la stat. Cel mai grav e ca nu au o atitudine frumoasa cand iti spun sa te duci dracului daca nu ai card. Doamnele astea, care nici macar nu se murdaresc pe maini sa faca un vaccin pentru ca il face asistenta, care vin la ora 16:00, cand programul de munca incepe la 14:00 si la ora 19:00 te anunta ca mai primesc maxim 2 pacienti, care vor programari pe care nu le respecta, care pun pe usa anunt ca sunt pe teren desi ele sunt acasa si dorm, care nu au alta treaba decat sa stea cu fundul pe scaun si sa dea o reteta, inca mai cred ca noi suntem sclavii si ele reginele. Adica iti iei bani pe spinarea oamenilor dar nu esti capabila sa ii tratezi ca pe niste oameni.

bottegaverde.ro

Intrebarea mea e: daca nu am card sau l-am uitat acasa, cum fac sa conving idioata ca am dreptul sa primesc consultatie si ingrijire in lipsa lui pana la data de 1 august? Merg cu un comunicat de presa printat, imi fac inregistrari audio de la stiri? Sa ma invete cineva, daca stie!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Irina Sima
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Lasa cardul, mie anul trecut, idioata de asistenta refuza sa imi dea trimitere pentru ca sa-mi fac ecografia 3D din trim II de sarcina gratuit. Nu i-am fluturat nimic pe sub nas si facea figuri. Nu se punea problema cardului, eram asigurata dar nu „cotizasem”. Cand a vazut ca insist si ca apelez la doamna doctor (o draguta) s-a fofilat, a balbait ceva si mi-a dat trimiterea!

    • Adyna_Radu
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Mda….foarte bine punctate multe probleme de cand a aparut aceasta porcarie de card. Majoritatea celor in varsta uita de el, nu stiu sa il foloseasca…Unii poate merg kilometri buni pe jos pana la dispensar si acolo li se spune ba ca nu i primeste fara card, ba fara programare ba ca a uitat omul cardul acasa.Sper ca in curand acei oameni ,,destepti” care stau intinsi ca… pe scaunele din parlament sa realizeze si ei ca asta este o tampenie.PE CARE TOT EI AU PROPUS-O SI ADOPTAT-O!!!! Off…oare peste cati ani o sa avem si noi oameni capabili sa analizeze lucrurile atunci cand propun si adopta ceva?

    • ghizdavu iuliana simona
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Si eu in fiecare luna sunt prezenta la medicul de familie pentru a-mi lua retetele cu medicamentele pentru inima ,dar de cand au bagat cardul ,merge mai greu deoarece sistemul nu este bine pus la punct ,la medic am stat cam o ora doar sa imi citeasca cardul acel mic aparat si cand am ajuns la farmacie am mai stat o ora caci nici acolo nu mergea ,imi spunea la farmacie ca nu figurez in sistem si eu iau pastile pe reteta de mai bine de 6 ani

    • Hacman Radu
    • 29/05/2015
    Răspunde

    O mare prostie si cu cardul asta)))cand te duci sa-l activezi nu le merg aparatele si daca ai nevoie de vreo reteta nu ti-o elibereazala farmacie pe motiv ca nu ai cardul activat))pai ce vina are pacientul ca ei nu stiu sa si faca treaba?Ca la noi la nimeni)))

    • Anda Moc
    • 29/05/2015
    Răspunde

    eu stau si ma intreb asa: cat sa-i mai suportam pe imbecilii astia care ne conduc? Cristina, draga mea, am si eu pe soacra-mea bolnava si operata de cancer la san! trebuie sa-i fac in fiecare an analizele si apoi sa ma prezint cu ea la Oncologie la Fundeni la controlul anual.mIntai am fost la medicul de familie ca sa-i activeze cardul (bineinteles ca am avut fericita inspiratie de a nu o cara cu mine deoarece am facut 4 incercari) apoi am fost la analize de 3 ori (prima data nu mergea aparatul pentru carduri, a doua oara nu aveau reactiv iar a treia oara am reusit) Astea pentru factorul tumpral ca pentru mamografie am fost tot de 3 ori (nu se face nimic la Pucioasa unde stam noi, totul la Targoviste 50 km dus-intors) .Pierdere de timp, de bani si nervi cat cuprinde! Va urez tuturor multa sanatate!

      • cristina
      • 30/05/2015
      Răspunde

      imi pare rau sa aud de asa probleme; imi dau seama ca eu sunt fericita ca merg doar pentru reteta si chestii marunte. statul roman cred ca vrea sa ne ingrope de vii 🙁

    • Hacman Mariana
    • 29/05/2015
    Răspunde

    O nebunie totala cu cardurile astea…mie la farmacie nu vroiau sa-mi elibereze reteta lui fiicamea ca nu aveam cardul activat,dar ce vina aveam eu ca nu le mergea lor aparatul….si mai stai si cu orele la usile lor ……pt un fleac)))

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 29/05/2015
    Răspunde

    O nebunie totala,toate cardurile activate, doar cardul fiuluimeu nu,inca nu se poate,merge greu sistemul,imprimanta,totul e naspa eu asa zic,sa mai revin… candva.

    • Mariana Cioranu
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Este un haos total cu cardurile de sanatate .Fiica mea a venit de unde este casatorita sa-si i-a cardul de la mine din judet si ne-am prezentat la casa de asigurari .Mentionez ca fiica mea este insarcinata in luna a opta ,de acolo ne-au trimis la ginecologie sa-i elibereze o adeverinta ca este insarcinata .Si ne-am intors iar indarat la casa de asigurari .Isi bat joc de oameni ,dar ce sa mai zic ca erau oameni batrini si stateau si asteptau .Acesta este sistemul nostru .

  1. Răspunde

    eu sincera sa fiu nu mi-am activat inca cardul pentru ca nu am avut nevoie si oricum e imbulzeala mare mai astept umpic sa se mai elibereze sper sa nu-l blocheze doamne fereste !

    • Mihaica Iuliana
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Criss, chestia asta cu cardul este de mult…si legea aceea se refera doar la cei care detin cardul si le-a venit acasa. Cei care nu au inca acest card se pot duce la medic linistiti.

    • pusa raisa
    • 31/05/2015
    Răspunde

    Se pare ca aveam de toate,singurul lucru care ne lipsea era acest nenorocit de card. Eu nu inteleg dece trebuie mereu sa complicam lucrurile mai mult decat sunt . Oare ne vom reveni din toata nebunia asta intr-un tarziu ,sau vom continua asa non stop ???

  2. Răspunde

    O nebunie totala cu cardul asta. Eu m lucrat cativa ani in Spania si acolo aveam card dar mi-l cerea la receptie cand imi faceam programarea, imi dadea un bon cu el ma duceam la doctorita iar ea si farmacista nu-mi mai cereau cardul …cred ca asa era bine si la noi, dar asta e pierdere de timp si de bani 🙂

    • Sanda
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Eu nu am cardul emis deloc..ma plmba de la un birou la altul..si tot nu am.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares