Greva pentru vase si ustensile pentru gatit

ustensile pentru gatit strecuratoare-inox-cu-2-manere

Am zis eu vreodata ca am casnicia perfecta? Nu. Pentru ca nu o am. Cine ne-ar fi vazut cum ne certam aseara in bucatarie, ar fi zis chiar ca nu ne suportam. Ce daca sunt casnica? Stiti bine ca nu sunt nascuta sa fiu bucatareasa si, cu atat mai putin, imi place sa stau „la cratita” si sa gatesc in vase in care mancarea mi se lipeste. Degeaba caut eu retete apetisante si ma straduiesc sa gatesc ca la carte, daca puiul mi se lipeste de tigaie, cozonacii imi raman prinsi de tava si carnea din ciorba e nefiarta pentru ca nu am si eu oale normale cu capac, sa o las sa fiarba acolo, la foc mic, pana se plictiseste.

Sa revenim! Ieri am refuzat sa fac de mancare. A rabdat domnul sot cat a rabdat si, intr-un final, a intrat in bucatarie, chitit sa isi faca niste oua ochiuri pentru micul dejun de la pranz. Nu cred ca va dati seama cat de satisfacuta am fost sa il vad amarat ca s-au lipit ouale de tigaie si nu i-au iesit perfecte, asa cum ma critica el pe mine ca nu stiu sa le fac. Singura solutie pentru a face oua ochiuri perfecte in tigaia noastra veche e sa folosesti un sfert de sticla de ulei la patru oua. L-am lasat in pace si nu l-am criticat. Doar i-am subliniat ca e musai sa ne cumparam o tigaie buna antiaderenta: fie o tigaie ceramica, fie una din fonta emailata, fie o tigaie din inox cu acoperire ceramica. Oricare din aceste tigai, mi-ar face si mie viata mai usoara si as putea praji orice lucru fara sa se lipeasca si sa emane miros de ars, sa capete gust neplacut si sa imi solicite mult timp si nervi pentru a o curata. Am avut senzatia ca vorbesc singura. Asta nu inseamna ca renunt la lista de revendicari in materie de vase pentru gatit din ceramica.

Seara, l-a apucat foamea iar. Nu stie sa gateasca multe lucruri, asa ca s-a apucat sa isi faca spaghetti cu sos cu carne. tigaie-inox-acoperire-ceramica-28x55cm-erwin-heinner_9348_1_1426530526Despre carne n-are sens sa mai spun ca a lipit-o. Macar peste ea a pus apa ca sa prepare sosul si s-a desprins de pe vas. Imi pare rau, insa, ca nu am facut poze sa vedeti cum aratau spaghetele in farfurie si cum arata oala mea la final. Cand eu gateam paste, imi facea mereu mofturi ca nu sunt bine scurse, desi eu stateam mult si bine incercand sa scurg apa si sa tin pastele cu furculita ca sa nu fuga din oala. Ale lui innotau in apa. Ai fi zis ca a facut un fel de ciorba cu taitei si sos, daca exista asa ceva. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca a stat o ora in bucatarie si s-a ales cu o mancare din care n-a mancat nici jumatate pentru ca nu i-a placut, l-am rugat sa spele si vasele. A trantit cu o oala si o cratita in chiuveta, de ma durea capul. In final, pe oala inca mai erau urme de paste lipite. E genul ala de oala din inox foartestrecuratoare-inox-cu-2-manere-26cm-vanora_9381_1_1426530584 subtire, de care se lipeste orice. De acolo a pornit cearta. I-am spus ca nu mai gatesc nimic pana nu imi cumpara vase si ustensile pentru gatit! In definitiv, nu ii cer luna de pe cer, ci doar cateva vase (o oala cu strat ceramic, o tigaie buna antiaderenta, eventual cu tot invelis ceramic, un wok din teflon, o tava pentru cuptor din fonta) in care sa pot gati absolut orice cat mai rapid si usor si sa le pot curata la fel de simplu si un minim de ustensile de bucatarie (o strecuratoare din inox in care sa pot scurge pastele asa cum trebuie, un bol de mixare din inox si un suport pentru ustentile de tip paleta, spumiera, polonic, pe care trebuie sa le am mereu la indemana, nu sa le caut prin sertare).

Azi a timp liber berechet. Nu mai fac nimic de mancare pana nu imi cumpara vase pentru gatit ca cele descrise mai sus! Sunt in greva pana vad pe aragaz tigaia antiaderenta pe care i-am cerut-o si oala noua cu capac si invelis ceramic. Ba chiar i-am spus si de unde sa le cumpere: le-am gasit pe toate la preturi decente pe neakaisa.ro. Pana atunci, paine prajita cu unt!

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • pusa raisa
    • 23/03/2015
    Răspunde

    Buna Cristina, ai perfecta dreptate in tot ce ai scris. oricat te-ai stradui sa faci o mancare buna ,nici cand n-o vei reusi daca nu ai tot ce-ti trebuie si de calitate. Cu siguranta tigaia antiaderenta cu strat de ceramica este cea mai buna,,strecuratoarea din inox la fel si deasemenea vasele de gatit su strat dublu ptr a nu se prinde mancarea si a fierbe in voie. Ai dreptate ca acestea nu costa o avere si sunt foarte necesare si ulile. Sunt convinsa ca vei avea in curand tot ceea ce doresti. O saptamana frumoasa iti doresc :))

      • cristina
      • 23/03/2015
      Răspunde

      Multumesc. Stiu sigur ca le cumpara. L-am lovit unde il doare mai tare: in farfurie!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 23/03/2015
    Răspunde

    Asa ca tine am patit si eu,o mie de nervi,o groaza de ulei consumat,pana cand a luat o tigaie buna care spune el a dat un purcoi de bani pe ea,dar acu e fericit face economie la ulei,ouale nu se mai lipesc,isi gateste singur la ea ,acu e multumit.

      • cristina
      • 23/03/2015
      Răspunde

      daca dadea pe o bormasina, era o nimica toata :))

  1. Răspunde

    Ce simpatica esti! Si mie mi-ar placea acele vase sunt foarte bune.

      • cristina
      • 23/03/2015
      Răspunde

      pai zau asa…e un minimum necesar, daca nu cumva vrea sa mancam la restaurant in fiecare seara.

    • Mihaela Chicu
    • 23/03/2015
    Răspunde

    Uite ca mi-a rasarit un zambet :). Cred ca multe dintre noi, fetele, intampinam probleme cand nu avem vase necesare care „sa ne ajute”. Suntem si noi in cautare de alternative „minune” si adevarul este ca nu ies retele apetisante pe care le tot gasim, daca nu avem vasele si ustensilele bune.

      • cristina
      • 23/03/2015
      Răspunde

      Al meu imi spune ca mama lui gatea in orice vase si tot bun era. Sa se duca la ea sa ii gateasca sa vedem daca acum ii mai plac ouale imbibate in ulei.

  2. Răspunde

    Cred ca am sa adopt stilul tau „greva pentru vase” am si eu nevoie de cateva….niciodata nu sunt de ajuns 😉 Sotul meu mai mereu isi ia ustensile pentru barbati dar de mancat manaca mancarea pregatita de mine deci imi trebuie vas 🙂

      • cristina
      • 23/03/2015
      Răspunde

      sau… sa le spele cateva zile ca sa nu mai zica „ce speli la o tigaia o ora?”, atunci o sa vada de ce.

    • Manole Ioana
    • 24/03/2015
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca vasele de gatit trebuie sa ne ajute la economisirea timpului si asta se poate face daca dupa ce gatim nu trebuie sa ne pierdem prea mult timpul cu spalatul lor si frecatul arsurilor de pe ele. De gatit se poate gati in orice fel de vas, insa timpul este mult prea pretios deci alegerea vaselor e importanta.

    • Hacman Mariana
    • 25/03/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris,degeaba ne straduim sa iasa mancarea buna daca nu avem tot ce ne trebuie….De data asta sigur va veni iepurasul cu un set de oale,vase de gatit…Acum ca l ai atins unde l doare…mai trebuie sa gateasca si barbatii sa vada cum e…numai ada vor realiza ca intradevar este nevoie de unele lucruri in bucatarie….

    • Mihaica Iuliana
    • 28/03/2015
    Răspunde

    Criss sa sti ca si eu sunt casnica…sanatatea nu imi permite sa merg la serviciu. Si nici mie nu imi place sa gatesc desi cam asta pot face toata ziua…gatit si ordine prin casa

    • Mihaica Iuliana
    • 28/03/2015
    Răspunde

    A…iara in ceea ce priveste vasele de gatit, sa sti ca acum doi ani cand am aflat ca trebuie sa mananc de regim si mult mai sanatos , mi-am luat multe vase de ceramica…insa nu un set complet, ca este destul de scump…este incredibil, chiar nu se lipeste nimic in ele ..fara ulei bineinteles

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    :))Cris sa stii ca si eu am probleme cu vasele!! un singur wok il am bun,si pe el il folosesc mai mereu!dar mi-ai dat idee cu greva asta!!sper sa mearga si la mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares