De ce si cum scriem

haioase

Am observat ca tot mai multa lume alege sa isi faca un blog. Nu condamn pe cei care fac aceasta alegere in speranta ca blogul le va aduce castiguri materiale. In fond, fiecare ne dorim sa si castigam ceva din activitatea noastra. Insa, cel mai important este sa iti placa ceea ce faci si sa se vada asta in fiecare postare. Nu spun ca eu fac bine ce fac sau ca sunt perfecta dar nu suport articolele seci pe care le vad peste tot. Daca cineva te plateste sa scrii ceva sau pune la bataie un premiu pentru asta, cred ca isi doreste articole de calitate, scrise intr-un stil personal, nu telegrame!

Cum sa vii cu un articol despre o rasnita, sa zicem, in care scrii ca ai adus rasnita acasa, ai maruntit cafeaua cu ea si a mers si ai facut o super cafea si te-ai culcat? Ai pretentia sa le placa asta oamenilor? Poate ca vei fi platit pentru articolul asta dar sa nu te astepti sa te mai caute si altcineva!

N-a spus nimeni ca trebuie sa va apucati de scris romane interminabile in care sa ne povestiti cum batea vantul si se misca frunza in timp ce voi rasneati cafeaua, insa nu ar strica sa povestiti putin despre cum arata rasnita aia, de ce ati cumparat-o, ce asteptari ati avut de la ea si daca raspunde acelor asteptari. E ca si cum eu as umple doua felii de chec cu niste crema si as pune frisca deasupra si le-as vinde pe post de prajitura ora 12. Poate o sa o cumperi prima data dar ai sa iti dai seama ca nu am respectat reteta si le vei spune si altora.

Cand e atata lume care face prajituri bune/articole bune, de ce ar veni cineva sa cumpere prajitura mea sau articolul tau, care nu sunt altceva decat niste „rasuri”, facute in bataie de joc?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • pusa raisa
    • 26/03/2015
    Răspunde

    Ce bine le zici si ce dreptate ai !

      • cristina
      • 26/03/2015
      Răspunde

      nu stii ca pe mine ma mananca limba si nu pot sa tac? :))

    • Mihaela Chicu
    • 26/03/2015
    Răspunde

    Multa dreptate in cele scrise! Nu toti cei care scriu sunt talentati, din pacate, si cand sunt presarate si greseli gramaticale…mmmm :(… Dar…sa ne bucuram ca avem ocazia sa citim si articole frumoase, interesante, captivante! Multumim, Cristina!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 27/03/2015
    Răspunde

    La asa ceva(sa detii un blog) iti trebuie imaginatie,talent,sa cunosti gramatica limbii romane,deci sunt ceva cerinte.Articolele sa aiba ceva sare si piper pentru a fi citite cu placere altfel …degeaba scrii daca nu ai cititori,eu asa cred.

    • Hacman Mariana
    • 27/03/2015
    Răspunde

    Pai ,vezi ca am avut dreptate?)))))Tu chiar ai talent,imaginatie…in comparatie cu altii…Am mai citit si alte articole …daca tot nu aveam ce face,( in spital stii cum e.)..dar nu mi-au placut…de aceea am preferat sa astept sa scrii tu o noua poveste ,din care avem si de invatat cate ceva…pupici!

    • Mara
    • 27/03/2015
    Răspunde

    Nu toata lumea are talent, nu toata lumea are educatie de profil dar toata lumea ar vrea 🙂 Important este, la modul general, sa te cunosti si sa-ti cunosti limitele iar daca vrei mai mult decat poti, munceste sa poti 🙂 chiar daca te afli intr-o comunitate unde majoritatea prefera sa dea in cap concurentei nu sa-si mareasca propriul potential 🙂 Fara suparare!

    • Mihaica Iuliana
    • 28/03/2015
    Răspunde

    Asa este Criss, insa ce putem sa le spunem sa inteleaga. Eu nu scriu mai nimic, imi place doar sa comentez si sa completez unde este cazul, nu detin un blog, desi mi-ar placea. Sa sti ca suntem diferiti, mai ales in gandire, deci multi se uita sa primeasca merite pe nimic, tipic in ziua de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares