4 lucruri de care să ții cont când alegi pantalonii pentru mers pe bicicletă

echipament mers pe bicicletă

Mersul pe bicicletă este foarte sănătos din toate punctele de vedere. Are efecte benefice asupra sănătății fizice, dar ne ajută mult și psihic, și mental. Din punctul meu de vedere, a investi într-o astfel de bicicletă pe care să te plimbi cât de des se poate în natură este o idee mult mai bună decât aceea de a-ți face abonament la sală. O jumătate de oră de mers pe bicicletă este terapie.

Pedalatul antrenează toate grupele de mușchi, te ajută să-ți lucrezi perfect corpul, dar este și prilej de evadare, de admirat minunile naturii, de inspirat libertate. Nu este un sport foarte scump pentru începători. Se găsesc destule modele de biciclete accesibile. În ceea ce privește echipamentul, corect este să-l alegi ținând cont de câteva lucruri importante.

1. Durata sesiunii de pedalat

Pentru cine merge ocazional pe bicicletă, lucrurile sunt mai simple. Sunt importante croiala și tipul materialului. De ele depind confortul resimțit pe piele și libertatea de mișcare. Un trening bărbați ar putea fi suficient. Sau de damă. Sau pentru copii. După caz. În general, treningurile nu ne îngreunează mișcările și sunt destul de ușoare, fiind potrivite pentru o serie de activități sportive. Ăsta este marele avantaj, că sunt versatile.

În schimb, dacă ai de gând să mergi regulat cu bicicleta, pe distanțe mai mari, ar fi bine să investești puțin în echipament special pentru bicicliști. Vei vedea că acesta se mulează mult mai bine pe corpul tău, te face să te simți mai confortabil, să prinzi aripi. Când transpiri abundent, bluza și pantalonii de trening s-ar putea să se lipească de tine, să te țină pe ici-colo. Asta nu se întâmplă la pantalonii și tricourile pentru cicliști.

2. Duritatea șeii

O problemă des întâlnită este disconfortul creat de o șa prea rigidă. Șaua care nu te deranjează foarte tare la o plimbare scurtă poate deveni o adevărată pacoste la ieșirile prelungite cu bicicleta. Ce te faci? Fie schimbi șaua, fie alegi să porți pantaloni speciali pentru mers pe bicicletă, cu bazon, mai gros sau mai subțire, în funcție de nevoile tale. Există acele modele de pantaloni pentru bicicliști care au o căptușeală în zona șezutului, ca o pernuță, mai groasă sau mai subțire, care se va dovedi foarte utilă în protejarea zonei pelvisului. Caută-i pe aceia!

Căptușeala aceasta diferă, atât ca formă, cât și la nivel de compoziție, în funcție de sex, forma șeii și tipul bicicletei.

3. Anotimp

Alegerea trebuie să țină cont și de anotimp. Vara, cei mai iubiți sunt pantalonii scurți, iar, iarna, cei lungi. Asta nu înseamnă că toți pantalonii lungi pentru ciclism sunt pentru sezonul rece. Depinde de material, de cât de gros este și ce proprietăți are. Unii sunt buni izolatori protejându-ne de frig, alții au un grad ridicat de respirabilitate, asigurând o bună ventilație, ceea ce contribuie la un anumit confort termic în zilele caniculare de vară.

Poți merge pe bicicletă îmbrăcat în pantaloni de trening în sezonul rece? Nu te ține nimeni, dar pregătește-te să simți din plin frigul. Nu-ți pot oferi același confort termic ca o pereche de colanți de iarnă pentru ciclism. Ca să nu mai zic că, oricât de lung ar fi tricoul băgat în pantaloni, tot va ieși la un moment dat și vei rămâne cu mijlocul dezgolit. Nu degeaba pantalonii de ciclism de iarnă sunt majoritatea prevăzuți cu bretele care să le asigure o poziție fixă pe toată durata plimbării cu bicicleta.

4. Relieful

Un alt lucru de luat în calcul este terenul pe care vei pedala. Trebuie să știi că pantalonii optimi pentru o cursă pe șosea, cu o bicicletă de asfalt, sunt diferiți de cei potriviți pentru ieșirile cu bicicletele mountain bike pe diverse circuite montante. Atât ca aspect și formă, cât mai ales ca structură și proprietăți. Unii sunt meniți să te ajute să prinzi viteză, ceilalți, să te protejeze mai bine de apă, murdărie, pete, dar și anumite accidentări, de aceea prezintă întărituri în zonele cheie.

Poți merge cu bicicleta în trening sau blugi elastici dacă ai de făcut doar un drum scurt până la muncă, până la magazin sau o plimbare ocazională de weekend. Altfel, când ai de gând să practici regulat mersul pe bicicletă, ai nevoie de echipament potrivit, special. Acesta trebuie în primul rând să ți se potrivească perfect ca și măsură, apoi să corespundă nevoilor tale, conform criteriilor de mai sus.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 19/04/2023
    Răspunde

    Multumim pentru informatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares