Nu uita de vaccinul anual al catelului!

vaccinul anual al catelului

In ultimile zile am avut parte de tot felul de imagini foto sau video cu micuti catei chinuiti de oamenii: unii aruncati in tomberoane cu gunoaie peste ei si pus capacul, altul impuscat de vreun tampit drogat care putea la fel de bine sa scoata arma sa impuste si un om care ii iesea in cale. I-as ucide cu mana mea. Eu iubesc animalele foarte mult, cu atat mai mult pe micutul meu catel care ma iubeste neconditionat, chiar si atunci cand il cert. Asta e motivul pentru care nu uit niciodata de deparazitarea si vaccinarea lui. Protejandu-l pe el de boli si paraziti interni si externi, ma protejez si pe mine!

Mereu am grija sa ii cumpar vitamine si suplimente ca sa isi pastreze blanita lucioasa, precum si hrana buna. Acum, pentru ca se apropie primavara, ne-am cumparat deja zgarda antiparazitara si picaturi contra puricilor si capusilor, ne-am facut tratamentul periodic intern ca sa fim siguri ca nu avem viermisori  iar azi avem programare la medic pentru vaccinurile anuale. In carnetul nostru de sanatate sunt trecute toate vaccinurile pe care le-am facut in cei patru ani de viata pentru a ne mentine sanatosi. Astazi vom face vaccinurile impotriva turbarii si pentru a ne imuniza impotriva unor boli precum Lyme sau giardia. Daca un caine ajunge sa faca giradia, spre exemplu, e rau si pentru noi pentru ca boala se poate transmite de la caine la om foarte usor si ne punem in pericol sanatatea. Alte boli ne pot chinui catelul si pot ajunge chiar sa il ucida. Nu e ceva atat de scump, sa nu poti da 50-60 de lei pe an pe doua vaccinuri, daca il iubesti. In functie de zona in care locuiesti si de cat de mult intra in contact cu alte animalute si cat de predispus este la alte tipuri de boli, stabiliti  cu medicul veterinar o schema anuala de vaccinare, treceti data la care trebuie facut vaccinul in carnetul de sanatate si nu uitati de ea! Astazi noi ne vaccinam, ne curatam urechile si ne vidam glandele perianale. Pentru ca vreau un caine sanatos si fericit care de care sa ma bucur!

Tineti cont ca aici am vorbit despre vaccinul anual. nu despre vaccinurile pe care trebuie sa le faca un catel in primul an de viata! Acolo e vorba de mai multe vaccinuri, facute la anumite intervale de timp, capabile sa il imunizeze impotriva a multe boli pe care, daca le contracteaza, e foarte posibil sa nu apuce sa implineasca un an.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 20/02/2015
    Răspunde

    Adevarat,trebuie sa avem grija de prietenii nostri necuvantatori dar care ne iubesc neconditionat!

    • Hacman Mariana
    • 20/02/2015
    Răspunde

    Daca ar fi toti oamenii cu suflet ar duce-o mai bine si bietele animale…este foarte important sa fie vaccinati/vaccinate…deoarece daca nu tinem cont de aceste lucruri ne putem imbolnavii si noi,parazitii se transmit si la om …la fel cum noi,oamenii,avem din cand in cand diferite afectiuni,stari de rau si animalele au ,daca nu sunt ingrijite ,tratate…dar ele saracele nu au cu-i sa se planga…Si ele sunt sigurele fiinte devotate!

  1. Răspunde

    Cand ai un animal trebuie sa ai grija de el, caci face parte din familie si sanatatea lui e importanta.

    • Mihaela
    • 23/02/2015
    Răspunde

    Nu suport sa vad cum lumea chinuie animale fara aparare. Eu nu am un catel pentru ca situatia mea e mai complicata dar mi-as dori pentru ca stiu ca ei ofera dragoste neconditionata in schimbul grijei pe care le-o purtam.

  2. Răspunde

    Eu nu am caine dar am un „animalutz” mic pe numele ei ratusca mica si azi am venit de la 2 intepaturi pt vaccin, asa , ca si cadou de ziua ei 🙂

    • Mariana Cioranu
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Am catel si stiucum este cind era micut mereu mergea sotul cu el si-i facea toate vaccinurile .Avem si carnet pentru el ,si ii cumparam si mincare si zgarda antipurici pentru a avea un catel sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares