Atentie la pretul produselor naturiste

ceai alb ceai din plante
De cateva zile ma lupt cu un arici. Da, am un arici in gat. De fiecare data cand inghit, se infige acolo si simt ca l-as ucide. Cred ca de cand eram mica nu am mai avut asa dureri in gat. De ieri incepuse sa isi faca aparitia si o tuse uscata asa ca m-am dus la plafar sa imi cumpar un sirop. Eu stiam de patlagina. Am intrebat de el, mi-a spus ca are un sirop mult mai bun care are si patlagina si alte plante in componenta, foarte bun pentru tuse uscata si pentru calmarea durerii in gat. L-am platit si l-am luat. 14,20 lei.
Dupa ce am plecat de la plafar, am avut treaba si prin Cora si cum uitasem sa cumpar ceai de musetel, m-am dus pe raionul cu ceaiuri. Surpriza, siropul meu pentru tuse era si acolo la raft, acelasi producator, aceeasi compozitie, gramaj totul, la 11,50 lei. Diferenta de aproape 3 lei. Si eu traiam cu impresia ca asta e un plafar bun si ieftin. De pacalit nu m-a pacalit vanzatoarea pentru ca toate produsele au pretul pe ele dar mi se pare o porcarie sa adauge atatia bani la orice produs. Deci, la un produs de 30 de lei, ei mai pun 10 lei in plus? E aceeasi poveste ca la farmacie. Ce rost are sa te intrebi de ce la Sensi… e gol si la Bela…e full, cand la prima farmacie, nici cu reducere aplicata cu maretul card nu ajungi la pretul de vizavi?
 Ideea e ca trebuie sa ne uitam mereu pe bon sa tinem cont de unde am luat mai ieftin si data viitoare sa mergem tot acolo. Ba chiar sa ii anuntam si pe altii ca sa le scada clientii astora cu preturi nesimtite si sa le vina mintea la cap. Poate o sa spuneti ca sunt eu nebuna si ma agit pentru trei lei dar aia trei lei daca nu ii ai, nu iti da nimeni o aspirina fara ei!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    tocmai vazui o reteta de sirop de patlagina. Ieftin. Noi nu am mai racit de 6 ani (si daca e Dumnezeu generos cu noi va fi asa si urmatorii 100 de ani) dar mi s-a parut interesanta reteta ca e fara stabilizatori si chimicale (eu fiind alergica):
    – o punga de patlagila uscata in apa calda de pe o zi pe alta
    -se amesteca cu miere si lamaie din belsug.

    Costuri: cativa lei. Eu o sa culeg la vara patlagina sa o usuc. In ultimii 10 ani nu am mai consumat sirop de tuse, dar avui ceai de cimbrisor ce m-a scapat de o tuse recurenta (latratoare timp de cateva luni).

    1. si eu mai fac din cand in leacuri in casa, diverse tincturi sau macerate, dar mai rar pentru ca toate necesita timp. De-asta aleg varianta cumpararii lor din magazine, desi nu poti fi niciodata sigur ce pun producatorii prin sticlutele alea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares