Avem si microcip

recompense câini
Pentru ca legea o cere, de astazi avem si noi microcip. Mai exat Piki, catelul meu iubit. Nu stiu exact cum se va proceda de la 1 martie, de vreme ce nu exista o baza de date. Am inteles ca va trebui sa mearga proprietarul animalului sa il inregistreze, ceea ce mi se pare o tampenie. Daca m-am dus la medic si i l-a implantat, de ce nu se inregistreaza direct intr-un sistem?
Sunt intrebari la care nici medicii nu stiu inca sa raspunda. Nu se stie clar nici daca vor trebuie sterilizati toti sau doar anumite categorii de catei. Asta pe langa faptul ca nu sunt de acord cu decizia asta mai ales ca e si destul de scump. Nu am idee cat costa sterilizarea pentru diverse talii de caini dar pentru al meu m-ar duce la 150 de lei minim, fiind un catel de talie mica.
Pentru cei care se intreaba cat costa sa puna microcip catelului, preturile stiu ca variaza intre 80 si 150 de lei in functie de cabinet. Eu am avut noroc ca mi-am luat un voucher de reducere de pe inzonata.ro si in 50 de lei ne-am pus si microcip si ne-am curatat si urechile si glandele perianale la un cabinet veterinar din Rahova. Eu as zice ca e mai mult decat bine. Avem microcipul pus si cand va fi nevoie de se vor schimba carnetele sanatate, atunci avem stickere imprimate cu codul microcipului pe care le vom lipi pe cel nou.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares