apa rece vitrina frigorifica magazine crești vânzările pe timp de vară
Eram la masa cu matusa mea. Am luat micul dejun impreuna si eu am plecat dupa apa. Ea a ramas cu gura cascata de cum pot eu sa beau un pahar cu apa. Adevarul e ca mie imi place apa. Am defectele mele(legate de dulciuri) dar intre apa si sucuri, prefer intotdeauna apa. Beau destula apa pe zi. Nu contorizez sa vad daca beau fix 2 litri sau mai putin. Poate in alte zile depasesc 2 litri de apa. Altii, ca matusa mea, se trezesc seara ca nu au baut decat un pahar cu apa pe toate ziua. Ne e bine asa!
Se spune ca, in proportie de 70%, organismul nostru este apa. Sangele, muschii, plamanii si creierul uman contin foarte multa apa si, prin urmare, au nevoie de flux de apa pentru a functiona corect. Dincolo de asta, apa, a fost demonstrat stiintific, este vie si e influentata de energiile care o inconjoara. Un experiment realizat de un cercetator japonez a aratat ca acele cristale de apa care era influentate de energii pozitive luau forma artistica de fulg iar cele spre care se indreptau ganduri negative aveau forme neregulate si culori sterse. Poate asa se explice de ce un om suparat e un om urat si un om vesel e un om frumos. Sa nu uitam ca trei sferturi suntem apa si ca apa actioneaza in functie de starea noastra de spirit.
Ar trebuie sa bem 4-6 pahare de apa pe zi pentru a fi sanatosi. Apa ne ajuta sa eliminam toxinele si ne hidrateaza. Un consum suficient de apa e cel mai bun tratament pentru hidratarea pielii; degeaba aplici creme la nivel local, daca tesuturile in profunzime sunt ofilite si deshidratate. Matusa mea imi spune ca ea nu bea apa pentru ca nu ii este sete. Eu va spun ca trebuie sa beti apa chiar daca nu simti nevoia pentru ca, atunci cand apare senzatia de sete, e deja tarziu, deja organismul este deshidratat.
Cat despre temperatura apei, exista unii care ne indeamna sa bem apa cat mai rece pentru ca in felul asta organismul consuma mai multe calorii zbatandu-se sa o incalzeasca si altii care ne indeamna sa bem mai degraba apa calda sau ceaiuri aproape fierbinti pentru ca ele ajuta la o mai buna digestie. Se pare ca apa rece bauta dupa masa, solidifica grasimile care se depun pe unde nu trebuie si ne ingrasam. Mai mult decat atat, aceste reziduuri solidificate, ar duce la cancer. Prin urmare, indiferent de anotimp, apa cea mai buna e cea la temperatura camerei.
Voi cata apa beti intr-o zi obisnuita? Nu vorbim aici de zilele caniculare cand consumul se poate chiar dubla.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Cand esti in pana de idei sau vorbesti prea mult, BEA APA! - Caietul Cristinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares