Cand esti in pana de idei sau vorbesti prea mult, BEA APA!

consumul de apă îți va accelera arderile metabolice

Despre apa si beneficiile ei am mai scris si cu alte ocazii. De ce sa citesti articolul asta pana la capat? Pentru ca nu e un alt articol din categoria celor care recomanda minim 2 litri de apa pe zi si iti promite ca nu vei mai avea probleme cu acneea sau tranzitul intestinal. Azi vorbim despre apa folosita, nu pe post de lichid hidratant, ci ca licoare magica, menita sa puna ordine in ganduri si lacat gurii.

Niciodata n-am fost genul care sa aiba nevoie sa isi puna ceasul sa sune ca sa fie sigur ca nu uita sa bea nu stiu cate pahare de apa pe zi. Mie imi place apa si nu plec nicaieri fara sticluta mea cu apa, fie iarna, fie vara. Cand eram mica, bunica imi zicea ca sunt singurul om pe care l-a auzit cerand apa dupa mar. As fi in stare sa beau apa si dupa apa. O perioada buna de timp din copilaria mea, chiar m-am temut ca as putea „face broaste in burta de la atata apa”. Asa imi zicea bunica. Bunica era femeie desteapta dar la capitolul broaste nu se pricepea prea tare, bag de seama.

Tot de la bunica, am primit cel mai bun sfat din viata mea: cand esti chitit sa deschizi gura ca sa te certi, ia o gura de apa si tine-o in gura pana numeri la zece. Sa nu-si imagineze cineva ca apa respectiva trebuie bauta ca sa nu ti se usuce gura cand iti mentii punctul de vedere in cearta in care te bagi! Ideea e alta: bunica stia ce nepoata impulsiva si cu „gura bogata” are si cauta metoda de a ma face sa gandesc inainte sa deschid gura din instinct, ceva care sa imi dea timp sa imi conectez si creierul inainte de a deschide gura si a scoate vrute si nevrute pe ea. Treaba asta chiar functioneaza! Singura conditie e sa iti aduci aminte sa iei apa la bord cand iti vine cheful de dat replici acide. Mie mi se intampla sa mai si uit de sfatul ei.

atelierulfamiliei.ro

Cine nu a incercat metoda, sa faca bine sa o testeze! Vine sotul de la munca si iti spune ca nu e buna mancarea la care tu ai muncit doua ore? Nu sari repede cu gura sa ii spui ca de maine nu mai gatesti sau sa-i recomanzi sa manance la „mamica”! Arunca-te asupra paharului cu apa, ia o inghititura si tine-o in gura cateva secunde! Cand ai apa in gura nu poti vorbi. Cat nu poti vorbi, ai timp sa gandesti si, pana o sa inghiti apa aia, sigur o sa iti vina in cap raspunsuri mai inteligente care sa nu duca la cearta in familie. Chiar si persoanele nascute nervoase, asa ca mine, pot deveni buni diplomati, folosind magia apei. Singura conditie e sa vrei asta si sa nu uiti sfatul bunicii de a bea apa cand iti vin bazdacii.

apa ajuta la concentrare carnet de note

Ca apa ajuta rinichii si oxigeneaza organismul, asta o stie toata lumea. Ceea ce nu stiati este ca apa ajuta si la examene si nu, nu vorbesc despre vreo apa sfintita, ci de apa aia „chioara” pe care unii o beau doar cand le e sete, despre acel H2O in care dizolvai NaCl la orele de chimie. Nu stiu cum dar apa sigur te face mai destept!

Eram la examenul La Teoria Relatiilor Internationale in anul 2, cu un profesor cu o fata al naibii de dura, pe la ale carui semninarii nu prea ii facusem onoarea sa trec. Acum eu stateam la masuta din sala de consiliu, uitandu-ma lung la biletul pe care il trasesem din bol. In cateva minute trebuia sa ma duc in fata lui si sa fac pe desteapta, vorbindu-i despre terorism si noua ordine mondiala si sa-i raspund la intrebarea De ce Estul nu are aceeasi contiinta a suveranitatii ca Vestul?, unde vestul era lumea Occidentala si Estul, Orientul de care dl. Basil era indragostit. Raspunsul la intrebarea asta sigur era prin foile alea de la seminar, cu discursul lui Kofi Annan. Asta e, nu il xeroxasem, nu il citisem si aveam sa ma aleg cu un 5 sau un 6 daca ii indrugam un raspuns cat de cat bunicel la capitolul terorism.

Profului ii suna telefonul. Lucra la Ministerul Afacerilor de Externe si era mai tot timpul cautat. Cere pauza 5 minute, fara permisiunea de a parasi sala sau a consulta „materiale ajutatoare”. Eram in sala in care se sustineau de obicei lucrarile de diploma, multumita doamnei secretare care nu ne rezervase sala de examen. Era o sala bine aranjata cu jaluzele verticale, mocheta si dotata cu dozator de apa. Aparatul ala, cu bidonul de apa La Fantana, in mod cert mai rece decat apa din sticluta mea, fiarta in asteptare pe holul facultatii, mi-a facut cu ochiul si am cerut permisiunea sa imi iau un pahar cu apa. Am baut un pahar de apa rece si buna si am trecut la loc.

Nici nu m-am pus bine in banca si mi-a si venit o idee stralucita. Tipul zisese la un curs ca ii place sa ii fie combatute ideile, atata vreme cat sunt argumentate. De ce ma intreba el de Estul care nu avea aceeasi constiinta a suveranitatii ca Vestul, cand lucrurile stateau exact invers? Mi-am mazgalit repede o schita si cateva idei si, la chemarea lui, m-am infiintat la masa din fata mesei ce tinea loc de catedra. Se uita la bilet si schimba ordinea intrebarilor, lasand terorismul la urma. In nici doua minute, l-am facut sa vada ca intrebarea era gresita si ca, de fapt Vestul isi ceda cu usurinta suveranitatea in sprijinul ideii de comunitate, in vreme ce Estul tinea si cu dintii de suveranitatea sa. Am iesit din sala cu „zece cu felicitari” fara sa mai nevoita sa vorbesc despre Osama bin Laden.

Le-am povestit tuturor colegilor ce subiect mi-a picat si cum i-am dat de cap dar, in egoismul meu, n-am spus nici unuia ca paharul cu apa din dozatorul din colt imi pusese neuronii in miscare si imi racorise ideile din cap, ajutandu-ma sa-mi structurez un raspuns care sa-l dea pe spate pe Basil.

Apa e viata, apa e sanatate, #apaitidaputere , apa e inspiratie si intelepciune. Apa are mult mai multe beneficii decat stim sau banuim noi si cred ca exemplele de mai sus sunt graitoare. Apa te face sa vorbesti mai putin si sa gandesti mai mult. I-am zis asta si sotului meu si el a ras de mine, spunandu-mi ca, de regula, apa ajunge in stomac si ca, in cazul meu, apa urca direct la cap de ma face asa desteapta. A mers chiar mai departe si s-a intrebat daca nu cumva pusese cineva raspunsurile in dozatorul cu apa La Fantana.  N-aveti decat sa radeti la fel ca el, eu va spun sigur, din propriile-mi experiente, ca apa face minuni. Pana la urma, creierul e 80% apa!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hadasa
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Haha! Tare dragut articol. Am participat si eu la aceasta campanie. Daca esti curioasa poti vedea articolul meu aici:

    • Ficea Adina
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Un articol interesant și drăguț. Apa e viața, fără mâncare un om mai rezistă , dar fără apă maxim trei zile….doar suntem 70% apă…îmi place mult zicala bunicii tale…ia apă în gură și numără până la zece…

    • Tudor Alexandra
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Si eu sunt o fire mai certareata de fel, imi va fi de ajutor sfatul tau in care apa joaca rolul principal. 🙂 Hmm, cand voi avea test la mate voi tine sticluta cu apa langa mine, poate ma luminez si sar de nota 8 datorita apei… :)) :p

    • patrausanu emma
    • 06/10/2015
    Răspunde

    O sa am la mine de acum..o sticluta de apa ! :))

    • Sin Elena
    • 06/10/2015
    Răspunde

    UN SFAT SUPER UTIL.SI MIE IMI PLACE SA BEAU MULTA APA SI AM BAUT INTOTDEAUNA.CRED CA ITI VOI URMA SFATUL.SI SA STI CA SEMANAM LA FIRE SI EU SINT IMPULSIVA.

    • Catalina Dumbrava
    • 06/10/2015
    Răspunde

    fara apa nu putem functiona, un articol foarte interesant, ti-am mai spus invatam lucruri noi 🙂

    • Andreea
    • 06/10/2015
    Răspunde

    Foarte tare! Nu m-am gandit niciodata la o modalitate de a imi face sa imi inghit cuvintele. Pana si pastilele se duc mai bine pe gat cu un pahar de apa ….

    • Anda Gabriela Moc
    • 06/10/2015
    Răspunde

    Da stiu ca ai dreptate! Mereu imi propun sa beau mai multa apa si nu reusesc!

    • Cristina Ana-Maria
    • 06/10/2015
    Răspunde

    Asa cred ca am bea apa in continuu, la cati ne enerveaza zilnic.

    • Daniela
    • 06/10/2015
    Răspunde

    Si daca nu ai apa la indemana ce faci? Numeri in gand pana la zece si ai scapat de nervi si stres. E buna si metoda asta.

  1. Răspunde

    E clar ca atunci cand corpul nostru e hidratat si neuronii functioneaza cum trebuie. Cat despre metoda cu apa in gura, o voi incerca si eu. 🙂

    • ghizdavu iuliana simona
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Si eu sunt la fel ca tine ,am o sticluta cu apa cu mine oriunde ma duc ,organismul imi cere apa ,cu siguranta consum mai mult de 2,5 l apa pe zi ,dar nu ar functiona la mine treaba cu bautul apei si numaratul pana la zece ,si daca as incerca asa ceva la sfarsit tot as avea ceva de comentat :)))

    • Ardeleanu Anamaria
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Super tare articolul! Haios, dar adevarat! Si eu am o sticluta de apa la mine aproape oriunde merg.

    • Vasile Rotaru
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Mi-a placut articolul,apa e nelipsita si la masa beau apa ca rata chir daca unii spun ca nu e sanatos acest obicei, dar daca eu simt nevoia ,ce sa-i faci,asta e!…

    • Andreea Grecu
    • 09/10/2015
    Răspunde

    Ce să o mai lungim, apă e buna pentru tot și fără ea nu putem supraviețui. Dacă lumea ar aprecia-o mai mult, ar fi și mai bine!

    • Hacman Radu
    • 14/10/2015
    Răspunde

    interesant articolul,acum daca-mi permiti sa fac si o gluma pe tema asta(,,Be-ti apa si tace-ti din gura in plus mai face-ti si economie la mancare apa tine si de foame cand e burta plina cu apa:::)am auzit ca este foarte benefica apa pentru organism sincer sa fiu nu am incercat niciodata…

    • Hacman Mariana
    • 23/10/2015
    Răspunde

    daca oamenii si-ar schimba modul de gandire si in loc de asa zise-le sucuri naturale))ar consuma in schimb numai pa sau un ceai cu lamaie ar avea numai de castigat,dar na fel si fel de reclame,promotii atragatoare ne fac sa uitam ce este bine si ce nu este bine pentru noi)))apa are multe beneficii pentru organismul nostru..tare faza cu pana de idei si apa)))

    • Mihaica Iuliana
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Eu nu beau apa de fel…nu stiu daca beau un pahar de apa pe zi, asta nu o fac ca as bea altceva, ci din simplul moriv ca nu simt nevoia si nu imi este sete. De mult ma tin sa imi schimb acest stil…poate voi reusii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares