Tu ai grija de inima ta?

sanatate

Te trezesti dimineata pentru ca ea bate. Tu dormi si ea continua sa munceasca. Nu poate si nu trebuie sa isi ia liber cata vreme tu trebuie sa traiesti. E cel mai mare dar pe care ti l-a dat Dumnezeu. Cea mai mare bucurie a unei mame cand o aude batand in pantecul ei. E inima. Iti pompeaza sange secunda de secunda si tu cum o rasplatesti? Cu multa nesimtire, ca si mine, cel mai probabil. Ce frumos ar fi fost sa pot veni in fata ta si sa te cert ca nu te ingirjesti de acest organ vital. Dar nu pot.

Ma cert in primul rand pe mine si vreau ca tu sa inveti din greselile mele. Nici nu prea ma gandesc la inima mea. Ieri, am primit o palma asa din senin. Mi-a sarit in ochi undeva o informatie despre chirurgie cardiovasculara si curiozitatea m-a manat mai departe. Am mers mai departe si am aflat despre Clinicco – e cel mai bun spital de profil din Romania si cand zic profil, ma refer la medicina cardiovasculara. O clinica dotata cu cei mai buni specialisti si cea mai buna aparatura care asigura servicii medicale la cele mai inalte standarde, dar, la care eu nu vreau sa ajung. Am vazut o poza cu un piept deschis in care se lucra pe cord deschis. Inima mea nu vreau sa ajunga acolo!

Nu trebuie sa am studii de medicina ca sa stiu ca murim pe capete din cauza noastra. Ca inima poate fi mentinuta tanara printr-o alimentatie sanatoasa si ceva sport. Sunt o lenesa si o rea. In loc sa ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a trimis in lumea asta cu o malformatie care sa nu se poata trata, si sa am grija de darul lui, bag zilnic in mine grasimi proaste care imi cresc colesterolul, ciocolata ca sa ma ingras si alte porcarii. Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, mai si lenevesc cat e ziua de mare. Ultimul control la inima? Acum 5 ani. Aud de tot felul de boli de inima si vasculare si ma gandesc mereu ca mie nu mi se poate intampla.  De ce nu? Am toate atuurile din lume printre care si mostenirea genetica.

Vorbeam de Clinicco mai devreme. Hai sa nu le mai dam de lucru! Noi nu vrem sa mergem acolo decat pentru consultatii si sa iesim cu un zambet larg cand medicul ne spune ca avem inima sanatoasa. Nu cred ca medicii s-ar supara. Nu stiu tu ce ai de gand, dar inima mea e doar a mea si voi avea mai multa grija de ea de acum, pentru a ma asigura ca nu ajunge acolo pe patul ala de spital, insangerata si conectata la aparate. Nu vreau sa fiu dura, doar sa intelegi si poate sa te sperii putin, cum m-am speriat eu. Lasa fumatul, baga niste grasimi bune(in special din peste) si mai rarut cu ceafa la gratar, consuma fructe si legume si ….nu uita de miscare. Vorba aia, plimbarile lungi si dese, cheia marilor succese. Mai multe sfaturi nu iti dau eu ca e plin internetul de tips-uri despre cum sa previi bolile cardiovasculare si, cel mai probabil, ti le-a enumerat si cardiologul sau medicul de familie dar te-ai facut ca uiti. Daca e nevoie, ia lecitina! Dar, nu mai lasa memoria proasta sa iti afecteze inima!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares