Cum aleg agentia de turism?

circuit turistic sau sejur
Trebuie sa imi programez vacanta si vreau sa aleg cea mai bune agentie de turism. Cum procedez? In cazul in care am avut experiente anterioare, normal ma axez prima data pe propria experienta. Daca nu am apelat pana acum la serviciile unei agentii de turism, apelez la recomandarile unor prieteni in care am incredere pentru ca am nevoie de recomandari obiective.
Sa presupunem ca mi se recomanda vreo 3 agentii, urmatorul pas este sa caut pe forumuri pentru a avea si mai multe opinii. Despre una dintre ele observ ca parerile nu sunt foarte favorabile asa ca o elimin. Am ramas cu doua dintre ele, semn ca e timpul pentru studiat oferta. Musai sa vad ce pachete pentru ce destinatii am la dispozitie, daca exista posibilitatea de a achita vacanta in rate, daca se ocupa si de asigurarile de calatorie, daca mijloceste obtinerea vizei de calatorie acolo unde este necesara si alte detalii.
In zilele noastre, e mult mai simplu sa ma informez nu trebuie sa bat din usa in usa sa consult cataloage. Am toata informatia pe site-ul agentiei, de asta el trebuie sa fie bine realizat. Nu mi-as achizitiona vreodata o vacanta pe un site unde e mai ieftin dar nu gasesc decat ofertele de pret si cateva informatii de contact. Cu cat se acorda mai multa informatie vizitatorului-potential client, cu atat e mai clar ca nu exista nimic de ascuns si ca in spatele site-ului sunt oameni care vor sa faca bine o treaba nu doar sa o faca ca sa fie facuta.
La ce ma mai uit? La partenerii cu care lucreaza pentru ca si asta e important. Vorba aia: cine se aseamana se aduna! Vechimea pe piata conteaza si ea: nu ma gandesc sa ma las pe mana unei agentii deschise saptamana trecuta; prin urmare un brand de renume e cel mai potrivit. Despre el stii sigur ca are licenta si ce ii trebuie si brandurile se contruiesc in timp, semn ca e are destula activitate in spate. Si ca sa fac un top 3, desi imi e greu sa ma limitez la trei criterii:
1. sa fie un brand cunoscut
2. sa se bucure de pareri pozitive printre prietenii mei si in mediul online, in ceea ce priveste respectarea contractului
3. cand achizitionez oferta sa am posibilitatea sa citesc si sa primesc explicatii asupra contractului fara ca agentul sa se uite in mod agresiv la ceas, semn ca mai asteapta un client afara.

Sa nu creada cineva ca ma dau banii afara din casa de nu am facut referire la pret dar, atunci cand merg intr-o vacanta o data la doi ani sau mai rar, mai presus de pret, vreau sa fie o experienta frumoasa! Nu una de care sa imi aduc aminte plina de nervi cand vad reclama cu cetateanul european care cere aer conditionat si primeste evantai.
Pentru o vara perfecta, eu va recomand un circuit in europa de la cocktailholidays sau un charter in portugalia.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares