Enel se reprofileaza

Din cate stiam eu, pana acum cateva zile, Enelul era compania responsabila cu furnizarea energiei electrice in foarte multe case, printre care si casa mea, situata intr-un cartier, uitat de Dumnezeu si de compania de electricitate. Avem nevoie de electricitate pentru ca altfel nu porneste centrala, am nevoie de electricitate ca sa ma uit la TV , ca de aia imi platesc abonamentul la cablu. Am nevoie de lumina ca sa nu imi frang gatul prin casa. Dar, Enel nu mai vrea si pace.  De 3 zile refuza sa furnizeze energie electrica seara. Cand te pui si tu in pat sa urmaresti stirile zilei, brusc te afunzi in bezna. Suni la 0219292. Ocupat pentru cateva minute bune. Apoi iti raspunde un robot care te informeaza ca a survenit un „incindent”, urmand ca acesta sa fie rezolvat „in mod operativ”. Si realimentarea cu energie electrica se va relua in jurul orei …. 22 (in prima seara si de fapt a fost 22:30), 22:30 a doua seara ( si s-a reluat la 23:30) …iar aseara 22:30 s-a facut ora 1:30 azi dimineata.
 
Problema e veche. Acum 2 ani nu am avut curent nici in noaptea de Craciun. Anul trecut a fost ceva mai bine. Maxim 10 pene de curent pe toata iarna, pentru ca, spuneau domniile lor, au schimbat transformatorul problema. Se pare ca acum revine in forta. Aseara, in timp ce la noi jumatate de cartier statea linistita in bezna, jandarmeria era chemata in Ferentari, unde „acei cetateni” care populeaza cartierul, iesisera in strada si sechestrasera echipa de interventie Enel. Rezultatul? In Ferentari la ora 22:00 era lumina…
 
Sa nu iti treaca prin cap sa suni la ei si sa intrebi care e problema. Nu ti se poate spune. Se lucreaza si se remediaza! Asta e tot. Si te intreaba daca te mai poate ajuta cu ceva. Da… o galeata de curent, va rog! Sunt incapabili sa isi gestioneze problemele, sunt marlani si refuza sa comunice cu cei care le platesc serviciile la pretul pe care il fac dupa bunul plac. Consiliul Concurentei din Romania isi mananca painea degeaba. Enelul e crai si face ce vrea cu noi si cand vrea!
 
Dar, exista si o veste buna. In urma economiei pe care o face refuzand modernizarea retelei de distributie sau schimbarea unor transformatoare, Enelul isi permite sa ofere clientilor sai premii , mai exact 10 excursii la Roma de Revelion. Daca nu mi-ar fi asa scarba de ei, mai ca m-as inscrie si eu … macar daca as castiga as  avea garantat energie electrica in noaptea dintre ani, la Roma; ca in Bucuresti la periferie nu-s sanse. Rudele de la tara ne rad in nas cand aud ca stam in bezna …Asa e in viata , cand Enelul da in loc de curent electric excursii!

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares