Reporterul in viitor

Editia de stiri din aceasta seara, va prezinta un reportaj eveniment despre evolutia tehnologiei in materie de IT. Daca acum cateva decenii, telefonul mobil era doar o idee ce parea imposibil de realizat, iart cum stau lucrurile peste 50 de ani. Ii dam legatura colegului nostru, Madalina Radu Anastase. Madalin, ai legatura!- Buna seara, Andreea. Buna seara, doamnelor si domnilor. Este nemaipomenit ce se intampla aici.Ma aflu la distanta de 50 ani de lumea in care traiti. Am aterizat printr-o teleportare usor gresita, acum 10 minute. Tocmai vorbeam la telefon cand am picat in mijlocul acestei piete. Oamenii m-au intampinat cu mare uimire si am inteles rapid ca toti vorbeau despre telefonul meu, cum de pot sa vorbesc la ceva asa de mare. Observati si dumeavoastra ca telefoanele nu mai sunt la moda in 2061. Se foloseste pentru comunicare un soi de lavaliera cu o casca minuscula, iar apelarea contactului din agenda se realizeaza  exclusiv prin control vocal. Este uluitor. Haideti sa patrundem in acest mazazin IT sa vedem ce alte surprize ne mai aduce viitorul.Nu zaresc nici un sistem desktop. Sa fi desparut, oare , cu desavarsire? Haideti sa intrebam un vanzator:
– Buna ziua, ne puteti recomanda si noua cel mai performant sistem desktop pe care il aveti in acest moment in magazin si sa ne oferiti cateva detalii despre el? Realizam un material pentru televiziune.
– Sa il urmam, nu arata deloc a calculator, aduce mai degraba a simplu suport pentru monitor dar…sa vedem cum functioneaza!
– Iata-l! Are doar 900 de grame . Calculatorul X21 Wall Display vine cu un procesor de Intel Core I55 si o placa video cu capacitate de 7 GB. Memorie DDR 7 cu capacitate de 7012 MB. Nu prezinta buton de pornit/oprit. Actionarea se face exclusiv vocal. Este de ajuns sa ii spui „on” si sistemul de operare Windows Instant se deschide. Nu e nevoie de nici macar 10 de secunde asteptare pentru  incarcarea sistemului de operare; accesul la programele si fisierele dorite se face, practic, instantaneu .Tastatura este incorporata in aceasta unitate si doar in momentul in care o veti atinge, ea va aparea luminata de leduri, pentru ca va sti ca doriti sa o folositi. Astfel, atunci cand doriti sa vedeti un film sau sa aveti o alta activitate care nu necesita utilizarea tastelor, ledurile nu va vor deranja. Displayul este de fapt acest panou pe care vedeti acum miscandu-se cursorul. Este vorba , dupa cum va dati seama, de o unitate PC cu videoproiector. Suprafata de display poate fi modificata intre valorile de 45 si 125 cm diagonala, in functie de activitatea in cadrul careia aveti nevoie de monitorizare. Pentru Office idealul este de 45 de cm pentru a putea urmari detaliile foii in lucru, iar pentru vizionarea unui film 125 cm ii sunt de ajuns tehnologiei 6 D, pentru a va putea bucura de actiune. Tinand cont ca dimensiunea minima a unui film in acest format este de 50 GB, hard disk-ul nu putea fi mai mic de 2TB. Sistemul surround se conecteaza wireless, dupa cum vedeti satelitii au doar 10 centimetri dar redau un sunet cu putere reala de 500 W. Toate astea il fac un calculator excelent pentru uzul casnic. X21 Wall Display poate fi conectat si la priza dar are si sistem pe baterii cu incarcare solara. Pretul sau este de 3700 de lei cu posibiliate de discount pentru clientii fideli, de pana la 5%, iar garantia este de 7 ani.
– Este, fara doar si poate, o senzatie, dragi telespectatori!Un calculator extrem de sofisticat! Va multumim ca ati acceptat invitatia noastra de a ne prezenta ce mai noua tehnologie!
A transmis pentru dumneavoastra,din magazinul Oktal 2061, Madalina Radu Anastase. Andreea, ai legatura!
 
Articolul participa la etapa numarul 5 SuperBlog!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares