5 accesorii care-ți fac viața mai ușoară când lucrezi de pe telefon

femeie care lucrează de pe telefon

Activitatea mea se desfășoară aproape în totalitate online. Prietenul meu cel mai bun era laptopul. Îmi era cel mai ușor să lucrez pe el. Mai mult decât câteva comentarii și câteva răspunsuri la emailuri nu suportam să fac de pe telefon. Din păcate, un mic accident mi-a trimis laptopul în service, acum câteva săptămâni, și am fost nevoită să-mi desfășor activitatea exclusiv de pe telefon. Primele două zile mi s-au părut un coșmar, apoi am început să mă obișnuiesc și, mai nou, deși laptopul s-a întors acasă, am început să-l utilizez mai rar. Cred că abia acum am descoperit avantajele telefonului cu adevărat. E drept că mi-am și cumpărat câteva accesorii care mă ajută să nu simt prea mult lipsa laptopului. Vorbim despre cele mai jos. Ți-ar fi de folos și ție dacă obișnuiești să lucrezi de pe telefon.

Mini tastatură

Ceea ce mi se părea mie cel mai greu era să scriu de pe telefon. Deși sunt utilizatoare de smartphone de mult, nu am reușit niciodată, până acum, să scriu un articol de pe telefon. Mi se pare greu și obositor să cauți literele pe un ecran care, deși generos la modelul meu de telefon, tot este cu mult mai mic decât tastatura laptopului la care m-am obișnuit. Acum am reușit și asta doar datorită unei mini tastaturi externe pe care o conectez la telefon. Îmi face munca mult mai ușoară și mai rapidă. Dacă și tu ai problema asta, îți recomand cu toată încrederea o astfel de tastatură wireless.

Suport pentru telefon

Pentru a avea o bună vizibilitate asupra display-ului în timp ce scriu sau urmăresc diverse materiale video pentru a mă documenta, aveam nevoie de un suport pentru telefon. Am ales unul simplu și ieftin, dar reglabil. A costat în jur de 40 de lei. Dacă vreți ceva și mai accesibil de atât, puteți căuta printre aceste huse telefoane ieftine. Unele au funcție și de stand. La așa prețuri, să ai și protecție și suport, e mai mult decât grozav.

Stylus pen

Un alt accesoriu util când lucrezi de pe telefon este stylus pen-ul (creion stylus sau creion sau pen sau pix sau… cine mai știe cum i e mai spune). Este acel dispozitiv de forma și grosimea unui pix, care ne ajută mult când vine vorba de navigat, scris, desenat, accesat linkuri de pe telefon. Atingerile sunt mult mai precise decât atunci când folosim degetul (mai ales în cazul celor cu degete groase care ating suprafețe prea mari din display). Nu am eu degetele chiar așa groase, dar tot mi se pare util acest creion, în special pentru accesat linkuri și butoane foarte mici și înghesuite.

Phone Ring

Vorbim de acel accesoriu micuț care se atașează pe spatele telefonului, în formă de inel. Este foarte practic. Nu doar că oferă siguranță în utilizarea telefonului, reducând la minimum riscul de a aluneca din mână și a se sparge, dar asigură și un anumit grad de confort pentru că nu mai trebuie să stai mereu cu mâinile încleștate pe dispozitiv. În plus, poate fi folosit și ca suport, în lipsa altui accesoriu dedicat.

Baterie externă

Când lucrezi de pe telefon toată ziua, bateria se descarcă destul de repede. Pe mine nu mă ține niciodată bateria o zi întreagă. Deși eu lucrez mai mult acasă și aș fi putut opta pentru un cablu de încărcare mai lung sau chiar un încărcător wireless, am ales varianta bateriei externe din simplul motiv că, odată încărcată, nu trebuie să stau într-un anumit loc sau într-o anumită poziție pentru a putea folosi telefonul în timp ce se încarcă. În plus, o folosesc și când merg în oraș sau am vreo ieșire pe la munte sau pe la țară.

În funcție de domeniul de activitate, sigur mai sunt și alte accesorii care pot face lucrul de pe telefon mai ușor. Pentru mine, ca blogger, acestea sunt cele mai de folos. Mă ajută enorm, având în vedere că navighez mult și scriu des de pe telefon. Recunosc că m-am gândit la un moment dat și la varianta unui ecran-lupă (screen magnifier), dar am ajuns la concluzia că pot oglindi ecranul telefonului pe TV, la nevoie, și e mai bine așa.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares