Curiozitati despre aplicatiile multiple ale bateriilor stationare

baterie-stationara-6v-6-ah

Bateriile stationare constituie o inventie extrem de folositoare, cu aplicatii intr-o multitudine de domenii. Astazi, folosim baterii stationare pentru aplicatii UPS si EPS, la sistemele tampon care se ocupa de gestionarea situatiei in cazul intreruperii curentului electric, alarme si alte sisteme de securitate, echipamente medicale sau de alta natura, care presupun un consum ridicat de energie electrica, sisteme de control pentru traficul feroviar/rutier/aerian, instalatii de iluminare de rezerva, masinarii pentru curatenie, jucarii cu telecomanda, aparate portabile, echipamente pentru persoane cu handicap locomotor, central nucleare, aplicatii solare si eoliene, plus multe altele. Probabil ca v-ati facut deja o idee despre importanta acestui tip de baterii si varietatea domeniilor in care poate aduce beneficii. In continuare, va voi prezenta cateva lucruri si curiozitati pe care, probabil, nu le stii despre moduri cum au fost si sunt utilizate acestea.

baterie-stationara-6v-6-ah

Dupa cum bine stim, oamenii de stiinta nu se limiteaza la cunoasterea planetei pe care o locuim, ci au indraznit sa exploreze si universul spatial. Dup ace primul om a pasit pe Luna, cercetatori rusi si americani au trimis in spatiu si roboti sau vehicule precum rovere. Aceste vehicule spatiale functioneaza pe baza dispozitivelor stationare incluse in dotare. Nu vom insista asupra variilor operatiuni pe care le realizeaza roverele, culegand date despre solul planetei pe care o viziteaza, recoltand mostre etc. Pana acum, au fost vizate doua corpuri din sistemul nostru solar, Marte si Luna. Roverele create de oamenii de stiinta din fosta Uniune Sovietica – Lunokhod 1 si 2, erau inzestrate cu baterii care le asigurau energia necesara deplasarii si altor operatiuni, plus panouri solare, servind la realimentarea acumulatorilor din componenta bateriilor. Succesului primului robol telecomandat a impulsionat americanii de la NASA sa trimita in spatiu, in cadrul misiunilor Apollo desfasurate in anii 1971 si 1972, vehicule alimentate cu baterii care erau capabile sa transporte pana la doi pasageri, precum si echipamente ale astronautilor. Puterea acestor vehicule lunare era data de baterii neincarcabile stationare, care puteau fi autonome pe o distanta de 92 km. Impresionant, nu-i asa?

In alta ordine de idei, baterii stationare sunt incarcate de niste delincventi brazilieni, care pedaleaza biciclete, pentru iluminarea unui satuc din preajma inchisorii in care isi indeplinesc sentinta. Destul de ingenios, nu?

atelierulfamiliei.ro

Cu toate ca am reusit sa trimitem oameni si roboti pe Luna, inca nu suntem pregatiti sa renuntam la bateriile auto si moto care ne ajuta sa ne deplasam folosind autoturisme, motociclete si alte vehicule care asigura transportul. Compania noastra, SC SORGETI SRL, iti ofera consiliere si servicii de montaj pentru baterii auto pentru masina pe care o conduci, in sediile din tara, deruland si o campanie de reciclare a bateriilor uzate, fiindca sustinem un comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicu
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Au o capacitate foarte mare de „depozitare” aceste baterii. Sistemele cu panouri fotovoltaice sunt foarte avantajoase şi ar prinde bine oricui…..mai ales că preţurile la energia electrică sunt aşa de pipărate.
    Dar, cum zici şi tu, deocamdată nici de acumulatorii pe bază de elemenţi şi acid, nu ne putem lipsi.

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Din cele auzite Bateriile stationare ne ofera calitatea de care avem nevoie la preturi accesibile. Bateriile stationare OPZS sunt de tip monoblock si celula, sunt foarte rezistente si pot fi folosite in mai multe tipuri de sisteme, de comanda, siguranta, semnalizare, pentru UPS-uri etc… Un UPS – baterii UPS diferă de un sistem de alimentare auxiliară sau de urgenţă sau un generator, prin faptul că va asigura o protecţie aproape instantanee, fără întreruperi, prin furnizarea energiei stocată în baterii..Minunat e faptul ca se face o campanie de reciclare a acestor baterii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares