Laptopul care se culca tarziu, are crize dimineata

laptop

Ne-am culcat tarziu…iar. Eu cu el, cu laptop-ul meu. Nu e batran. Abia a implinit doi ani. Aveam pretentii la el. Si el la mine. Cum eu l-am dezamagit, tinandu-l si cate 16 ore conectat la priza, a decis sa se razbune si sa inceapa sa dea rateuri. Cateodata mai si plange cu un harait greoi si mi se face mila de el. Are si procesorul lui un suflet. Azi-noapte, l-am tinut treaz pana la doua. Facuse deja febra ca ardea tot. Azi i-am dat trezirea la ora opt. Cred ca 2 minute am stat dupa fundul lui sa porneasca. Ce face vremea asta de toamna din laptop-uri, ceva de speriat!

De azi, musai sa il trec pe tratament, sa ii dau ceva vitamine sub forma de accesorii sau piese schimbate ca acusi vine sezonul rece si cu un sistem imunitar slabit, risc sa raman fara intrumentul de conectare la internet si sa ma imbolnavesc si eu.
Incepem prin a-i pune sub forma de supozitor, o baterie noua. Cea cu care a venit de la mama lui a fost o baterie de laptop buna dar „cineva” nu a avut grija de ea, ca isi tinea laptop-ul conectat la sursa de energie electrica la mod continuu si a scurtat durata de viata a bateriei, de acum, cand ii scot mufa incarcatorului, maxim 30 de minute mai are autonomie. Cu bateria asta noua pentru laptop, am de gand sa fiu mult mai grijulie; daca e nevoie o sa pun si ceasul sa sune ca sa nu mai uit sa ii scor perfuzia de curent electric. Nu de alta, dar nu sunt chiar ieftine bateriile de laptop si vorba lu’ bunicu’ cine nu casca ochii, casca punga. Un acumulator nou pentru Acer, Li-ion cu 6 celule, o sa il mai inzdraveneasca pe domnul laptop si cred ca o sa il faca sa fie mai ascultator, sa ma iubeasca mai mult.
Ii fac apoi o frectie si il pun in pat racoros pe un cooler extern pentru laptop. In felul asta, o sa il mai racoresc. Cateodata il ia cu palpitatii si bufeuri cand vede atatea aplicatii, mai si lesina cate 10 secunde dar isi revine repede. Stim si noi ca o minte aerisita gandeste mai limpede si mai repede. Si, cum pe domnul laptop nu pot sa il scot in lesa ca pe catel, la plimbare, ii mai ventilez putin sufletul din hard si creierasul din memorii, cat sa nu se lasa cu vreun incendiu. Si tu, daca ai un laptop, ar trebui sa ii cumperi un cooler extern, ca doar nu vrei sa faci cald in casa iarna cu laptop-ul. Am ales un cooler negru, ca si laptop-ul e negru si nu as vrea sa se sperie daca vede in cooler de laptop alb. O sa isi lafaie toti cei 15″ pe cooler si nu o sa mai aiba dureri de spate de la salteaua pe arcuri.

Pe langa toate suferintele astea, micutul meu mai are si un handicap fizic. Minor, ce e drept, dar vizibil. Nu vreau sa fie marginalizat din cauza asta asa ca o sa ma adresez specialistului si pentru asta. Circulam cu viteza, intr-o seara si n-am putut frana la timp. M-am infipt cu pila de unghii, direct in tastele lui, F10 si F11 au fost izbite frontal si au murit pe loc. Le-am lipit la loc cu lipici d-ala smecher dar nu sunt functionale. I-am facut acum radiografie si mi s-a recomandat un transplant de tastatura pentru laptop, ceea ce am sa si fac. I-am cumparat o tastatura noua, cu toate literele vizibile si functionale si acum asteapta nerabdator interventia de inlocuire tastatura de laptop. O tastatura laptop Acer Aspire 5738z, perfect compatibila cu el, sa isi aduca aminte de vremurile bune in care F10 si F11 se jucau cu el in fiecare zi.O sa am iar un laptop frumos si sanatos, cum era cand a venit de la mama lui. Nu stiu de ce am eu impresia ca tu citesti si razi de mine, crezand ca sunt nebuna. Dar, si laptop-ul tau cu siguranta are unele suferinte pe care daca nu le tratezi la timp, se acutizeaza si risti sa il pierzi definitiv. Vorbeste cu el, fa-ti timp sa il asculti, sa ii auzi hardul daca merge voios sau geme, daca are febra frecvent sau zaboveste mult dimineata la cafea pana se deschide. Fiecare laptop, dupa un timp are nevoie de piese sau accesorii noi, cum ar fi o tastatura, un cooler, o baterie. Iar atunci, trebuie cautat produsul compatibil 100% la un pret acccesibil. Devino fan-ul paginii de Facebook Laptop Garage pentru a beneficia de super oferte!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares