Trandafiri din hârtie (tentativă de tutorial video)

tradafiri din hartie colorata

Mă tot uitam pe la poze cu diverse flori handmade din hârtie, le admiram și mi-aș fi dorit să pot face și eu așa ceva. Mi se părea greu să dai naștere unor astfel de minuni. Mai ales că eu stau foarte prost cu răbdarea. Și nici talent nu am cine știe ce. Asta până în ziua în care am găsit un tutorial foarte clar și am decis că trebuie să încerc să fac trandafiri din hârtie.

Am strâns lucrurile de care aveam nevoie, mi-am luat alături ajutorul de nădejde (soțul meu) și ne-am apucat de treabă. Rezultatul îl vedeți poze. Mi-a plăcut ce-a ieșit, așa că am decis să și scriu despre această experiență. Vă încurajez pe toți să încercați sa îi faceți pentru procedeul că nu este așa greu cum s-ar crede.

În această primă tentativă, am realizat șapte trandafiri din hârtie (bonus, unul multicolor, din resturi de hârtie), care au fost oferiți cadou unei persoane dragi mie și soțului meu. Au fost foarte bine primiți. Chiar vă recomand să faceți un astfel de cadou pentru că este ceva deosebit, în care puneți suflet și timp, nu DOAR bani.

bottegaverde.ro
trandafiri hartie, vaza sfoara si felicitare hartie handmade

De ce aveți nevoie pentru a crea astfel de trandafiri din hârtie? De hârtie obișnuită colorată, în ce culori vreți voi, un creion, un capac de sticlă de plastic, o foarfecă, lipici, o bucată de sârmă mai groasă sau un pai subțire), un băț de frigăruie, o riglă gradată.

Modul de lucru îl vedeți în video. Fundalul sonor este muzical, dar aveți subtitrare în limba română cu indicațiile, în caz că ceva nu se înțelege din video. Trebuie doar să bifați că vreți subtitrare din setările oferite de YouTube. Nu știu dacă exista undeva vreo opțiune de a include automat subtitrarea pe video, eu nu am găsit.

Sper că ați înțeles cât de cât ce-am făcut noi pe acolo, că vă plac trandafirii din hârtie pe care i-am obținut și că veți încerca și voi să creați câțiva. Trandafirii noi i-am acompaniat cu o mini-vază, realizată dintr-un pahar îmbrăcat în sfoară lipită, cu baza și gura ornate cu panglică subțire lila, și o felicitare handmade, tot din hârtie.

minivaza din pahar cu sfoara

Pentru felicitare, trebuie doar să decupați tulpini subțiri, frunzulițe și franjuri subțiri din aceeași hârtie. Tulpinile și frunzele se lipesc ca atare, iar franjurii se pliază în două, formând un fel de buclă. Se lipește pe felicitare baza și bucla rămâne în sus, sub forma unei petale frumoase. Puteți face petale mai lungi și petale mai scurte, pentru un aspect mai frumos. Când ați format floricica, lipiți ceva în mijlocul ei. Noi am avut năsturei autocolanți, voi puteți lipi și simple bucățele de hârtie. O fundiță din sfoară lipită pe tulpini, cât să prindă buchetul, și gata!

felicitare handmade flori hartie

Un alt tip de felicitare, simplu de realizat, încercat de mine, găsiți în acest articol, din 2018.

Nu știu voi, dar mie mi-ar plăcea să primesc cadou așa ceva. Proiectul nu este unul recent. Cred că are vreun an, dar nu am reușit să mă mobilizez să editez filmulețul până acum. Mi-am promis că o să fac și pentru mine un buchet de trandafiri din hârtie colorată, dar nu am mai ajuns. Deși a fost o activitate relaxantă și plăcută, este nevoie de timp pentru ea. Timpul este cel care îmi lipsește… Poate aveți voi mai mult și veți încerca.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Trebuie sa fac si eu impreuna cu sora mea si nepotica, sora mea a facut un curs, iar nepotica este tare indemanatica, poate ne ies si noua, poate si filmam.

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 22/02/2021
    Răspunde

    Foarte frumos !
    Multumesc frumos pentru informatie !

    • Valeria Chertes
    • 22/02/2021
    Răspunde

    Cred ca voi încerca și eu.

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      Sa ai spor!

    • Anghelina Irina
    • 23/02/2021
    Răspunde

    Eu stau prost la capitolul răbdare,mai ales că dacă m-as apuca sunt sigură că aș auzi la fiecare 30 de scunde:,Mami,ce naci?’?

    1. Foarte frumoase

        • Cristina Dragomir
        • 14/03/2021
        Răspunde

        Multumesc

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      poate cand se face piticul mai mare, sa te ajute!

  2. ce frumosi au iesit! apreciez oamenii care au rabdare. vorba ta, la mine timpul e problema!

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      timpul e problema tuturor, pana si a mea, care vorba aia, sunt blogger-casnic.

  3. Vai,dar ce draguti sunt! <3 Esti foarte talentata! Si ai si rabdare! Eu nu cred ca as avea :p

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      nu te gandi ca as face asta zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares