Prima vizită la un nou-născut – 9 idei de cadouri

nou născut

O rudă, o prietenă sau o vecină a născut de curând și plănuiești o primă vizită la familia mărită, pentru a vedea bebelușul. Știi că nu se merge cu mâna goală, dar nu prea ai idee ce ar trebui să pui într-o punguță cadou pentru o astfel de ocazie? Greu, mai ales dacă nu ești părinte. Nu știi care sunt nevoile. Poate știi, în linii mari. Dar hai să facem o listă cu lucruri de care sigur este nevoie și care sunt sau vor fi utile, numai bune de oferit cadou la prima vizită la un nou-născut.

Scutece

Sunt cele mai utile în această perioadă. Un bebeluș consumă chiar și zece scutece pe zi. Nu trebuie să te pricepi prea mult la asta. Dacă este un bebeluș născut la termen, cu greutate medie, doar intri la secțiunea scutece nou născuți, selectezi mărimea 0 și alegi de acolo. De preferat ar fi unele sensitive sau chiar eco.

Hăinuțe și accesorii

Nici hăinuțele nu vor fi niciodată prea multe. Bebelușii sunt schimbați des. Nu te uita după seturi scumpe neapărat! Cele mai utile în această perioadă sunt body-urile și salopetele cu capse, ușor de pus și de scos. Ca accesorii, te poți orienta sper bavete, foarte necesare și ele, și în număr mare. Totul trebuie să fie din bumbac de calitate.

Jucării

Nu e prea devreme pentru jucării, având în vedere că e prima vizită la un nou-născut? Niciodată. Fiecare bebeluș se dezvoltă în ritmul lui și timpul oricum trece repede. Poți miza pe un carusel pentru pătuț, pe o jucărie termică contra colicilor, un cub textil senzorial, o salteluță de joacă sau chiar pe astfel de jucării pentru baie. Au acolo o cărticică plutitoare pentru baie, cu sunete, perfectă începând cu vârsta de 3 luni. Ce dacă bebe are abia o lună? Mami sau tati o pot folosi și acum, pentru a-i distrage atenția în timpul băiței și a face lucrurile mai plăcute.

Textile și accesorii pentru pătuț

Cum în această perioadă cel mai mult timp bebe îl petrece dormind în pătuțul lui, orice cadou care are legătură cu această piesă de mobilier este binevenit. Mă gândesc la o lenjerie pentru pătuț, la un set de apărători sau chiar la o păturică, eventual personalizată. Sigur ar fi apreciată.

Decorațiuni pentru cameră

Și așa ceva poți duce cadou la o primă vizită la un nou născut. Fie că vorbim de stickere pentru perete, de o lampă de veghe sau de un norișor personalizat cu nume, nu va trece mult până când micuțul care azi abia deschide ochișorii se va bucura de ele.

Un baby nest

Sau, pe românește, cuib pentru bebeluși. Arată ca un culcuș pentru căței, doar că are forma special gândită pentru confortul bebelușilor. În acest cuib, se simt ca într-o îmbrățișare permanentă. Dincolo de orice, el oferă siguranță. Bebe nu se poate rostogoli prin patul în care mami l-a luat ca să-l alăpteze.

Album foto sau caiet al bebelușului

Se aseamănă foarte mult cele două, doar că un caiet permite mai mult decât păstrarea pozelor. Îl el părinții pot nota gânduri și gângureli din această perioadă. Astfel, nu vor uita nimic din etapa aceasta atât de frumoasă și provocatoare în același timp.

Set de amprentare

Tot pentru a contribui la cutia cu amintiri este și acest cadou. Seturile de amprentare se găsesc sub diverse forme. Ele cuprind tot ce este necesar, inclusiv instrucțiuni, pentru ca tinerii părinți să reușească să pună într-o cutiuță sau într-o ramă amprenta unei mânuțe, a unui picioruș sau a amândurora.

O ședință foto

Rămânem în aceeași sferă pentru că albumul bebelușului ar avea nevoie și de niște poze profesionale în el. Oricât de performant ar fi telefonul mămicii și cât de talentat tăticul în a construi decorul și a găsi lumina perfectă, nimic nu se compară cu pozele făcute în studio, de un fotograf cu experiență, cu decoruri unice și aparatură de ultimă generație.

M-am gândit serios dacă să pun pe listă și produse pentru îngrijirea bebelușului, cum ar fi un șampon, o spumă de baie, un ulei pentru masaj sau o cremă de scutec. Nu le-am pus. Tind să cred că mămicile ar vrea să aleagă singure aceste produse. Excepție cazul în care știți deja preferințele ei. Sunt suficiente ideile de cadouri de mai sus.

Extra-cadou: nu uita de mămică! De ea uită toată lumea. Du-i ceva ce știi că-i face plăcere, dedică-i puțin din timpul tău, întreabă-o cum se simte și ascult-o!

Tu ce ai alege din cele de mai sus? De ce?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ana Maria Apetrei
    • 19/02/2021
    Răspunde

    Dintre toate as alege scutecele si ceva îmbrăcăminte body, costumas, salopetă, bavete…

    1. Scutece, hainute și mamei flori, bomboane merita toata atentia

    • Asaftei Simona
    • 19/02/2021
    Răspunde

    Toate sunt bune ,dar aș alege scutece în primul rând și după ceva de îmbrăcat .

    • Valeria Chertes
    • 20/02/2021
    Răspunde

    Ideile tale sunt foarte bune,

    • Oana
    • 20/02/2021
    Răspunde

    Eu am dus prietenelor mele cand au nascut hainute si jucarii si niste cercelusi pentru fetita.

    • Anghelina Irina
    • 22/02/2021
    Răspunde

    Foarte bune ideile tale.Nu stiu daca eu as avea altă idee

  1. Răspunde

    Din start as duce scutece, pentru ca hainute stiu ca mama isi va lua cu drag si intre prietenele noastre am oferit si primit hainutele de la alti bebelusi (cresc repede,unele sunt purtate o data).
    Ce as duce in plus e un cadou pentru mamica, si ea merita o atentie, a facut si ea ceva bun pe acolo. O floare, un gel de dus relaxant, un tricou haios, o tava cu mancare, orice?.

  2. Am optat pentru lucruri practice, cosmetice si scutece, pentru ca se folosesc in cantitate mare, dar si obiecte decorative pentru camera, jucarii din plus si cu sunete si lumini, dar si cartea bebelusului.

  3. sa stii ca am o prietena ce trebuie sa nasca, deci articolul vine la fix! cred ca un set de amprentare ar fi tare dragut

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      Ma bucur ca am picat bine cu ideile mele de cadouri pentru proaspete mamici.

  4. Foarte faine ideile. Dintre toate insa, cel mai practic cadou ramane tot scutecul. Din astea am nevoie mult timp si in cantitate mare 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      clar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares