4 motive pentru care este mai bine să montezi mașina de spălat în baie

unde așezi mașina de spălat în baie

Ai în plan renovarea băii sau tocmai te-ai mutat într-un apartament/casă nouă cu o baie mult mai mică decât ai avut până acum și te tot gândești cum să o re/amenajezi? Pe partea de alegere a gresiei, faianței, culorilor și a mobilierului, sigur te va ajuta acest articol. Vei vedea cât de mult contează ce punem într-o baie atunci când vrem să creăm iluzia unui spațiu mai generos.

Soluții există, trebuie doar să te informezi și să le pui în practică. Sunt lucruri pe care le poți înlocui și lucruri pe care le poți muta, dar mașina de spălat nu e printre ele. Dacă ți-a venit cumva ideea, inspirat și de revistele și articolele de specialitate, că ai putea să nu mai montezi mașina de spălat în baie, ci pe hol, în debara sau în bucătărie, eu aș zice să o lași în baie. Alege una dintre aceste mașini de spălat rufe slim, gândește bine locul în care o vei amplasa și nu va mai fi așa mare problemă prezența ei în baie! Și nu te gândi că un model slim are capacitate prea mică de încărcare. Sunt modele care primesc 7 kg de haine în cuvă!

Iată de ce pledez pentru montarea mașinii de spălat în baie!

1. Ai acces facil la rețeaua de apă și canalizare

Motivul principal este acela că nu trebuie să te apuci de spart pereți sau trase țevi inestetice, la vedere, pentru a alimenta și elimina apa din mașina de spălat. În baie le ai la câțiva centimetri și nu investești timp și resurse financiare în modificări. Știu că mai există și problema băilor în care nu există priză, dar e mai ușor să aduci un prelungitor de pe hol în baie, decât să aduci apa și scurgerea pe hol.

Probabil o să-mi spui că și bucătăria poate fi o bună soluție, dar aici intervine al doilea argument al meu în favoarea montării mașinii de spălat în baie.

2. Este mai igienic

Unde ne dezbrăcăm? În baie. Haine, lenjerie intimă murdară, șosete murdare. Unde avem coșul de rufe? În baie. Ce se întâmplă dacă noi punem mașina de spălat în bucătărie? Venim cu toate acele haine murdare în bucătărie. Eventual ne mai și trezim că dă ciorba în foc și punem mâna pe lingură direct după ciorapi. Sau poate ducem și coșul de rufe în bucătărie? Poate chiar lângă masă sau lângă plită! Tu faci mâncare sau toci legume și vine soțul sau copilul și flutură pe deasupra oalei hainele murdare. Nu, eu nu sunt de acord cu varianta asta.

3. Nu ai zgomot în casă

O mașină de spălat poate fi destul de zgomotoasă, mai ales când stoarce rufele. Amplasarea ei pe hol sau într-o bucătărie open space nu este deloc o alegere fericită. Cine ar vrea să nu poată asculta știrile, să nu se poată odihni sau lucra din cauza zgomotului ei? În baie ai închis-o și nu o mai auzi sau o auzi foarte slab. Dacă nu se poate și nu ai loc pentru mașina de spălat în baie, măcar ai grijă să alegi un model mai silențios.

4. Ești ferit de inundațiile accidentale

Uneori avem de-a face cu mici accidente legate de mașina de spălat. Se mai întâmplă să se spargă un furtun, să iasă furtul prelungitor din țeava de scurgere (acolo unde montajul este făcut de mântuială), să piardă mașina de spălat apă pe undeva.  Majoritatea băilor au un sifon de scurgere. Practic, nu sunteți în pericol de inundare a parchetului sau a plafonului vecinilor dacă mașina de spălat este montată în baie. Apa pierdută se scurge în canalizare prin sifon.

Dincolo de lipsa spațiului, mulți dintre noi se gândesc că nu e bine să monteze mașina de spălat în baie pentru că acolo avem mai des abur și condens și asta scurtează durata de viață a mașinii de spălat. Eu zic că, dacă baia este bine aerisită (chiar cu ventilator acolo unde nu există fereastră – cazul meu), ceea ce este sănătos și pentru noi, nu doar pentru electrocasnice, nici acesta nu este un argument prea solid. Eu am mașina de spălat de 8 ani. O țin în baie. E perfect sănătoasă.

Iar pentru cei care vor să se simtă în baie ca într-un centru spa, într-o oază de relaxare frumos amenajată și decorată și cred că o mașina de spălat le strică feng shui-ul, le spun eu că o pot masca foarte frumos. Este foarte simplu să comandați un dulap special tip mască pentru mașina de spălat. Nici nu veți ști că este acolo. Vă veți aduce aminte de ea doar când aveți nevoie de haine curate.

Tu unde ai ales să montezi mașina de spălat și de ce? 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Oh! Da, chiar am de gand sa renovez baia si imi e de mare ajutor articolul tau! Am o baie mica si mi-as pune si masina de spalat acolo. Greu insa cu aranjatul spatiului. 🙁

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Sunt sigura ca stii sa te folosesti de Google sa cauti mai multe idei.

    • Valeria Chertes
    • 15/11/2018
    Răspunde

    Eu am ales sa o montez in baie deoarece cred că acolo ii este locul.

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Eu sunt de acord cu tine.

  2. Răspunde

    Si eu eram de aceeasi parere, dar cum baia de la apartament era minuscula, am fost nevoita sa tin masina de spalat in holul de langa baie. Acum m-am mutat la casa, baia e mai mare, dar nu am reusit sa impacam nicicum amenajarea astfel incat sa includa si masina de spalat. In schimb, in capatul holului am un spatiu care ar fi practic inutil – dar este exact cat sa incapa masina de spalat acolo. Asadar, am facut instalatie si canalizare special pentru masina de spalat si si-a gasit locul exact acolo, unde nu ne incurca deloc. In plus, e departe de biroul meu, astfel ca nu ma deranjeaza deloc zgomotul pe care il face la centrifugare. In schimb, nu am fost niciodata de acord cu masina de spalat amplasata in bucatarie.

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      e bine ca v-ati gandit din timp si facut modificarile necesare pentru instalarea ei acolo. Mie mi se pare nasol sa spargi pereti sa tragi tevi.

  3. Răspunde

    Am avut in baie multi ani, dar am renuntat. Initial mi s-a parut o solutie(aveam in minte toate motivele mentionate de tine), dar mai tarziu am constatat ca are dificultati din cauza aburului acumulat. Acum am facut un dresing ce are integrat un spatiu adecvat pentru masina. Desi face zgomot, nu este problema, nu o folosesc decat de 2 sau 3 ori pe saptamana.

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      La noi masina face treaba zilnic… Bunicii… chestii. Nu cred ca aburul e chiar crima. A mea rezista de atatia ani.

  4. Răspunde

    Eu sunt fan masini de salat slim. Si…. as fi super fericita sa o pun in baie. dar din pacate, NU, prefer pe hol, desi ma enerveaza si ma incurc in ea. Dar inbaie imi rugineste foarte repede.

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Se pare ca la voi aburul chiar e problema. Nu aveti aerisiri? Ca la mine e ok.

  5. Nouă ne-a permis spațiul și am instalat-o în spălătorie, dar dacă nu am fi avut suficient spațiu, aș fi optat pentru baie, niciodată în bucătărie. În plus, in baie tinem și cosurile cu haine murdare și nu mai e necesar să le plimbăm prin toată casa. În plus, dacă ai musafiri, te poti ocupa rapid de haine fără a fi vizibil.

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      Se vede ca primesti des vizitatori, ca te-ai gandit si la ei!

    • Ioana Radu
    • 16/11/2018
    Răspunde

    Noi deocamdata avem masina de spalat in debara, insa pe viitor planuim sa marim baia si cel mai probabil o vom muta acolo. Din pacate la bloc e greu cu baile, ca majoritatea sunt extrem de mici, de abia are loc o cada (unele nici macar spatiu pentru cada nu au, am o prietena intr-o astfel de situatie…).

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      si eu am stat intr-un bloc vechi, confort 2, si stiu cum e…

  6. Eu sunt mai norocos, am avut un uscător fix lângă apartament cu facilități dar și cu priceperea de a le folosi. Acolo am instalat-o! 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      Tu mereu esti mai cu mot, Radu.

    • Costia Anamaria
    • 17/11/2018
    Răspunde

    Și eu tot in baie am masina de spălat .
    Cand mai avem musafiri și mâncam la Bucătărie nu stau sa audă cum spala masina sau sa vadă lenjeria intimă cum se spala.
    Noroc ca avem o baie foarte mare.

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      Sunteti norocosi daca aveti o baie mare.

    • Hacman Mariana
    • 18/11/2018
    Răspunde

    Eu o am montată in baie..Nu am avut-o niciodată montată in bucătărie…

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      In baie este locul ei.

      • Aurel Gavrila
      • 30/03/2023
      Răspunde

      Dacă baia nu are aerisire corespunzătoare, e riscant cu aburii,nu prea poti sa faci duș cu mașina de spălat în funcțiune, există pericol de electrocutare, nu mai zic de mașina de spălat, se strică mai repede din cauza aburilor.

  7. eu am un hol micut langa baie si o am acolo, cu usi in fata ei, am si o bara pentru haine deasupra, si un raft sus, pentru produsele de curatenie. in baie nu cred ca as mai fi avut loc

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      Prea multe cosmetice in baie?

        • Camy
        • 04/07/2023
        Răspunde

        Nu e riscant sa faci dus în timp ce merge mașina

          • Cristina Dragomir
          • 07/07/2023
          Răspunde

          Eu fac baie cu masina de spalat in baie din 2010. Un electrician bun iti poate spune sigur ce se poate si ce nu, in functie de spatiu si particularitati.

  8. Răspunde

    Iti dau perfecta dreptate si toate argumentele sunt justificate. Din pacate eu nu am loc in baie pentru ea si am pus-o pe hol. Face putin zgomot, dar nu prea am avut de ales

      • Cristina Dragomir
      • 25/11/2018
      Răspunde

      poate a ta este mai silentioasa. A mea face urat cand stoarce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares