3 parfumuri accesibile pe care le vei iubi

parfumuri accesibile Mauboussin in red, Karl Lagerfel Fleur d'orchidee si Lalique le parfum

Principala problemă cu parfumurile este că oricâte ai avea, atunci când pe la nas îți trece un iz nou pe care nu-l ai în arsenal parcă l-ai vrea și pe acela. Că nu ne permitem mereu și orice parfum, asta este a doua problemă. Asta dacă visăm doar la parfumuri scumpe, de la brandurile mari. Nu înseamnă că nu putem să ne dăm periodic refresh micilor colecții personale de parfumuri, apelând la produse mai accesibile. Nu tot ce este ieftin este prost. Există și parfumuri accesibile, de la branduri mai puțin trâmbițate, dar cu arome foarte plăcute și persistență decentă, create de nume chiar mari.

Și nu doar la parfumuri poți avea parte de astfel de surprize plăcute. Și la capitolul machiaj vă pot spune că sunt branduri foarte accesibile care oferă produse tare bune. Essence, Catrice și Revolution au raport calitate-preț excelent. De le Essence, primul produs pe care mi l-am luat a fost un fond de ten, Soft Touch, care și acum costă până în 20 de lei. Apoi au urmat alte și alte produse. De la Revolution, musai să încercați paletele. De la Catrice, rujul Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer și fondul de ten Catrice HD Liquid Coverage. Despre ele am vorbit în alte articole. Poți da o căutare pe blog.

Acum, hai să revenim la parfumuri! Ordinea în care sunt puse în articol nu este relevantă. Mie îmi plac la fel de mult toate cele trei din articolul de azi.

Mauboussin In Red

Mauboussin In Red a fost un blind buy și recunosc că în primă fază l-am luat pentru a-l face cadou cuiva, dar, descoperindu-i mirosul și constatând că și rezistă bine pe pielea mea, mi l-am luat și eu. La prețul lui, era și păcat. Cineva mi-a spus că ar fi similar lui Baccarat Rouge. N-am de unde știi, nu am termenul de comparație. Alții zic că ar semăna cu Burberry Her.

apa de parfum Mauboussin In Red

Ce-ți pot spune, în schimb, este că pare foarte puternic în primă fază, dar apoi se așază frumos. Este un floral-fructat-lemnos, o combinație tare reușită care se pretează cam în orice anotimp. Mare bilă albă pentru asta. Bine, depinde și de preferințele personale. Creatorul său este Ilias Ermenidis, cel care a scos la lumină și parfumurile Gucci by Gucci Eau de Parfum și Vera Wang Princess.

Pe pielea mea nu rezistă mult. Maxim 2 ore, dar pe haine îl simți și după 2 zile. Nu este foarte relevant asta pentru că știm deja ca să persistența unui parfum depinde de mulți factori.

Lalique le Parfum

Și Lalique are parfumuri accesibile și chiar multe. Eu am încercat 3 dintre ele: Perles de Lalique, Lalique Soleil și Lalique le Parfum. Acesta din urmă mi-a plăcut cel mai mult, dar evident că gusturile sunt diferite și e posibil ca vouă să vă placă altul.

apă de parfum Lalique le Parfum

Lalique Le Parfum este un oriental tare bine dozat, lemnos, condimentat, dar și vanilat. Este dulce, dar nu greu. Bine, nu este pentru vară! Merge extrem de bine în sezonul rece, care tocmai a debutat. Pe el l-am plăcut din primele secunde. Chiar dacă este un parfum ieftin, nu este deloc un parfum prost. Poartă semnătura celebrului parfumier Dominique Ropion, care a creat de-a lungul vremii și pentru branduri precum Christian Dior, Thierry Mugler, Lancôme, Givenchy, Issey Miyake, Yves Saint Laurent, sau Paco Rabanne.

Persistența și siajul său sunt wow pe pielea mea. Îl simt și după 4 ore. Multe parfumuri de sute de lei mor după 2 ore. Dacă ești iubitoare de parfumuri vanilate, musai să-l încerci! Vei descoperi o comoară neașteptată.

Karl Lagerfeld Fleur D’Orchidée

Câteva ape de parfum cu rating bun am găsit și pe pagina dedicată brandului Karl Lagerfeld de pe Notino. Cel mai tare mi-a atras atenția Fleur D’Orchidée. Nu costă mult peste 100 de lei/100 ml nici el. Comparat cu Lalique și Mauboussin in red, persistă mai puțin (1-2 ore pe piele), dar având în vedere cât costă, se poate aplica mai des. Creatoarea lui este Emilie Copperman, de al cărei nume se leagă și câteva parfumuri tare apreciate de la Avon și Oriflame, dar și Salvatore Ferragamo Signorina in Fiore.

parfum Karl Lagerfeld Fleur D’Orchidée

Karl Lagerfeld Fleur D’Orchidée este mai mult floral la debut și mai degrabă oriental după ce notele de vârf se duc. Unii spun că ar semăna cu Soleil Blanc al lui Tom Ford, cel puțin în primele minute de la aplicare. Din nou, nu pot confirma sau infirma asta. I se poare reproșa totuși faptul că, potrivit numelui, te-ai aștepta la un parfum cu o aromă persistentă de orhidee. Nu este. Și, cu toate astea, miroase bine.

Concluzia este că nu ar trebui să suferim prea mult dacă nu ne permitem acele branduri scumpe, unanim recunoscute și recomandate. Sunt pe piață multe produse mai ieftine la care putem apela. Putem găsi cosmetice, produse de makeup, dar și parfumuri accesibile care să nu ne dezamăgească la capitolul calitate. Iată că nu toate parfumurile la preț mic miros ieftin, nu toate sunt banale, nu toate sunt de proastă calitate, multe dintre ele fiind create de nume sonore în industrie! Și ele pot da acea stare de bine, și ele pot smulge complimente, doar că la un preț mult mai bun. Eu am dat azi doar trei exemple de parfumuri care-mi plac mie.

Nu trebuie să vă aruncați pe unul dintre ele, dar să le aveți în vedere. Studiați-le, vedeți exact ce note au, citiți recenzii cât mai multe despre ele pentru a le cunoaște mai bine! Eu mereu mă ajut de recenziile de pe Notino.ro, site-ul de unde îmi cumpăr cel mai des parfumuri, și rar am dat greș la blind buys.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 23/10/2023
    Răspunde

    Nu am avut nici unul din aceste parfumuri.

  1. super idei de cadouri, mersi 🙂

    • Ionela Simona Monea
    • 23/10/2023
    Răspunde

    Pe maubossin in red l-aș încerca…are notele florale, care pe mine ma înnebunesc… Mersi pentru recomandări… Sa te bucuri de ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares