Dacă Vichy Dercos anti mătreață nu (mai) dă rezultate, încearcă șamponul Uriage DS!

Vichy Dercos anti mătreață sau Uriage DS dermatită seboreică

Dermatita seboreică nu este o problemă de ignorat. Eu mă confrunt cu ea de câțiva ani buni. Nu mă întrebați de cauzele apariției sale pentru că nu pot decât să-mi dau cu presupusul sau să rescriu ce-au scris alții. Nu are sens. Ce am observat în cazul meu este că în perioadele de stres problema se agravează. Mai bine zis, atunci mă sâcâie. În rest, mi-e bine. Nu mai am petele acelea roșii pe scalp, cruste, mâncărimi.

Pe mine, în lupta cu dermatita seboreică, m-a ajutat cel mai mult șamponul Vichy Dercos (link spre articolul în care am povestit mai multe despre el) anti dandruff/anti mătreață pentru păr gras și, la început, câteva săptămâni, am folosit și Diprosalic sau Demovate soluție pentru scalp. Dermatita se extinsese și la sprâncene. Pentru ele, vă pot recomanda Elocom unguent. Aveți detalii despre ce conține și ce face pe această pagină. Foarte eficient! Rar mai am nevoie de el acum.

În primele săptămâni, chiar luni, am utilizat exclusiv șamponul Vichy Dercos anti mătreață, până am obținut rezultatele vizate. Am încercat și varianta Sensitive, dar nu mi-a priit. Ăsta a dat rezultate la mine. Dacă ai părul uscat, uite aici varianta potrivită ție! Apoi, am trecut pe întreținere și foloseam alternativ Vichy Dercos și un alt șampon. Inițial, am optat pentru L’Oreal Professional Série Expert Volumetry, apoi am trecut pe un șampon anti cădere de la Yves Rocher. Foarte bun! Este vorba de acesta.

A fost bine multă vreme. Din păcate, de câteva luni, am remarcat că Vichy a început să-mi usuce prea tare părul și scalpul. Am încercat să renunț la el și nu a mers. Dacă treceau două săptămâni fără el, deja începeau mâncărimile. Atunci am zis că e momentul să caut altceva și, cum aveam deja în uz câteva produse Uriage geniale, am zis să încerc șamponul Uriage DS, pentru dermatită seboreică, anti mătreață, pentru păr gras, de la ei. Eu mi-l iau de obicei de pe Notino, când este la reducere, dar cam cel mai bun preț pe online îl aveți pe springfarma.ro și drmax.ro. Ca idee. Nu are importanță de unde îl luați.

șampon anti mătreață Uriage DS

Ce-mi place mie la el este că are cam aceeași acțiune ca Vichy Dercos, dar nu usucă așa cum o face el. Nici părul, nici scalpul. Pielea se simte mult mai hidratată, iar părul nu scârțâie la clătit (fapt care specialiștii spun că nu e recomandat).

Șamponul Uriage DS este un produs mult mai blând, mai moale și mai hidratant, pe bază de apă termală din Alpii Francezi, foarte calmant, care face spumă densă și bogată de la prima aplicare, chiar și pe un păr nespălat de 2-3 zile. Îndepărtează perfect sebumul. Este perfect nu doar pentru cei cu dermatită seboreică, ci pentru toate persoanele care au probleme cu mătreața sau, pur și simplu, un păr gras. Unde mai pui că este și ceva mai ieftin decât șamponul de la Vichy!

Scuame, roșeață, mâncărimi, are efect benefic asupra tuturor acestor manifestări. Și un alt lucru pe care l-am remarcat este că părul nu se mai îngrașă la fel de repede ca atunci când eram pe Vichy Dercos. Acum pot sta și 5 zile fără să mă spăl pe cap. Evident, nu vara! Cert este că nu mai îmi simt părul uleios la 2 zile de la baie. Și, oricum, fiind mai blând, pe Uriage DS îl puteți folosi mai des dacă simțiți nevoia.

Menționez și că nu mai folosesc balsam de păr de mai bine de doi ani. Este adevărat că avea anumite beneficii, dar nu face casă bună cu dermatita seboreică. Sau nu l-oi fi nimerit eu pe ăla bun. Tind să cred că nu este nici recomandat. Dacă o să cauți balsam de păr pentru dermatită seboreică nu o să găsești mare lucru.

Mătreața și dermatita seboreică vin și pleacă, după cum au chef. Important este că le putem trata, ține sub control, cu ajutorul unor astfel de produse speciale, dedicate îngrijirii lor. Vichy Dercos anti mătreață este un produs super bun pe care mulți medici dermatologi îl recomandă, să nu mă înțelegeți greșit. La mine a dat rezultate bune vreo 4-5 ani. Dar, dacă nu funcționează sau nu mai funcționează la voi, există această alternativă, șamponul Uriage DS. Bine, mai sunt și altele, dar nu pot vorbi despre ce nu am testat pe pielea mea.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 06/06/2023
    Răspunde

    Foarte interesante produse .

    • o femeie
    • 21/06/2023
    Răspunde

    Uriage DS nu folosii. Dercos nu a fuctionat niciodata la mine….nu stiu de ce. Medicul mi-a dat cortizon, de ajutor, dar nu e solutie pe termen lung.

    Am remarcat ca perioadele fara gluten /zahar sunt cel mai bine cu pielea scalpului- din pacate nu mai reusesc sa fiu disciplinata..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares