7 secrete pentru sarmale de post reușite

secrete pentru sarmale de post reușite

Sarmalele sunt unul dintre preparatele care mie și familiei mele ne plac cel mai mult atunci când ținem post. Sunt mai sănătoase decât multe produse de post din comerț. De-a lungul timpului, am încercat mai multe rețete. Am făcut sarmale de post doar din orez, sarmale de post cu orez și soia granule, dar și sarmale de post cu ciuperci. Cele cu ciuperci s-au bucurat de cel mai mare succes. Ți-am făcut poftă? Ai de gând să introduci în meniul din viitorul apropiat sarmale de post? Pentru a ieși un preparat bun, cu o compoziție neterciuită, dar cu varza bine fiartă, sunt câteva secrete pentru sarmale de post de care ar trebui să știi.

Orezul doar puțin înflorit

Evident că primul pas este să ne pregătim compoziția pentru sarmale. Majoritatea rețetelor de sarmale de post sunt pe bază de orez. Acesta trebuie spălat foarte bine înainte de a fi folosit. Eu îl spăl în 2-3 ape, frecând practic boabele printre degete, în apă. În felul ăsta evităm parțial terciuirea compoziției sarmalelor la fiert. Apoi, orezul nu trebuie gătit niciodată prea mult în prima etapă, înainte de umplerea foilor. El trebuie doar călit puțin, alături de legume și condimente, cu o cantitate mică de apă, doar cât să-l înflorească, să-l umfle puțin.

Făină în compoziție

Probabil că ați observat că este mai greu de lucrat cu compoziția pentru sarmale de post pentru că aceasta nu se leagă, se împrăștie când trecem la rulat sarmale. Din fericire, putem corecta acest lucru punând o lingură de făină în ea. Aceasta se adaugă după ce am călit legumele și orezul, când amestecul s-a mai răcit puțin, nu când este foarte fierbinte.

Lăsarea compoziției la răcit

Un al treilea sfat ar fi să nu vă grăbiți să faceți sarmalele când compoziția este caldă. Pe lângă faptul că este mai ușor de lucra cu ea rece, fiind mai legată și mai ușor de dat forma perfectă sarmalelor, treaba asta dă și o textură mai bună preparatului final.

Foile de varză congelate

Dacă nu aveți foi de varză din cele mai subțiri și ușor de rulat, un truc este să le pregătiți cu câteva zile înainte și să le treceți și prin congelator. Este suficient să le congelați o zi, apoi să le decongelați. Veți vedea că sunt mult mai moi și mai ușor de lucrat cu ele.

Gătirea sarmalelor la cuptor

Sarmalele fierte pe plită nu vor fi niciodată la fel ca cele gătite la cuptor. În cuptor, căldura le ia din toate părțile, fierb uniform, parcă și mai repede. Neapărat cu capac! Dacă nu aveți capac, improvizați unul din folie de aluminiu!

O greutate pusă peste sarmale

După ce ați terminat sarmalele de rulat, înainte de a le pune la fiert, puneți deasupra lor o greutate care să le țină în apă, să nu le permită să se ridice deasupra. Eu folosesc un vas termorezistent de sticlă pentru asta. Dacă sarmalele tale se ridică deasupra, stratul sau straturile de jos vor absorbi prea multă apă, compoziția căpătând aspect și textură terciuite. În schimb, la cele de deasupra, vei avea mereu senzația că nu au fiert suficient, că nu au destulă apă. Este important să fie toate acoperite de lichid.

Uitarea lor în cuptor

Vi se pare că varza nu fierbe suficient în cele 80-90 de minute de gătire și că ar mai trebui să stea la foc? Lucrul acesta nu se întâmplă dacă le-ați fiert în cuptor și, după expirarea timpului de gătire, le lăsați în continuare acolo, cu capacul pus, în cuptorul încins, cel puțin pentru alte două-trei ore. După asta, vor fi perfecte.

Notează-ți sau salvează-ți undeva aceste secrete pentru sarmale de post și îmi vei mulțumi. Nu sunt eu o gospodină perfectă, dar învăț din mers și vreau să înveți și tu alături de mine. Este păcat să muncești 2-3 ore în bucătărie și, la final, să fii dezamăgit/ă de rezultat. Aceste mici trucuri contează enorm.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 22/03/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru trucuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares