Neobișnuite, dar delicioase. 5 combinații ciudate de gust de încercat

combinații ciudate de gust salată verde cu piept de rață, ciocolată și căpșune

Bucătăria și gătitul chiar sunt o artă, oricât ar spune un renumit chef de la noi că nu este așa. Nu este de ajuns să știi să cureți cartofi și să faci din ei piure pentru a fi apreciat. Pur și simplu, trebuie să ai curaj și inspirație, să nu te temi să încerci lucruri noi. Despre asta vorbim astăzi, despre curajul de a încerca combinații ciudate de gust, mixuri de ingrediente care aparent nu dau bine împreună, dar care se pot dovedi de-a dreptul delicioase. Uite doar 5 dintre ele! S-ar putea să-ți placă.

Salată cu ciocolată

Cine zice că nu poți avea salată chiar la desert? O salată pe bune, din salată verde. Amesteci salată verde tocată cu rucola (merge și cu baby spanac), pui peste ele niște căpșune și puțină brânză (de preferat, de capră), apoi le combini pe toate cu un dressing din ciocolată topită, ulei de măsline, sare și oțet balsamic. Nu-ți poți imagina ce gust bun are. Căpșune se găsesc peste tot și nu sunt chiar scumpe, iar dacă te uiți la salată verde preț, nici rucola sau spanacul, gata spălate, nu fac gaură prea mare în buget, deci poți încerca această combinație în orice anotimp.

La fel de bine merg ciocolata și căpșunele la o salată cu piept de rață.

Pepene cu feta

O altă combinație pe care am încercat-o anul acesta pentru prima dată, ca răspuns la o provocare primită de la o prietenă, este pepene cu brânză feta. N-aș fi crezut că poate fi așa bun! Se ia un astfel de pepene verde fără sâmburi, se curăță de coajă și se taie cuburi. Peste el, se aruncă bucățele de brânză feta și mentă tocată. Nu mai avem nevoie decât de puțin ulei de măsline și piper negru pentru ca deliciul pe care Jamie Oliver însuși îl recomandă să fie gata.

Cozonac cu lapte bătut

Când l-am văzut prima dată pe soțul meu mâncând cozonacul cu lapte bătut, am crezut că e o glumă. În mintea mea, dulcele mergea doar cu dulce. Mai mult obligată decât de bună voie, am gustat și eu. Este super bun, să știți. Nu m-aș fi așteptat. Mai ales dacă aveți un cozonac mai vechi, mai uscăcios, încercați această combinație! Iar medicii chiar spun că este sănătoasă pentru că proteinele din laptele bătut sau iaurt ajută la arderea mai rapidă, fără arsuri și disconfort, a grăsimilor și carbohidraților din cozonac.

Pizza cu brânzeturi și ciocolată

Trecem pe lista cu combinații ciudate de gust și o pizza cu brânzeturi și ciocolată. Am încercat-o prima dată dintr-o nebunie, când îmi comandasem o pizza quattro formaggi pe care cam uitaseră să pună brânză. Puteți pune doar pe o felie data viitoare când mâncați sau faceți pizza. Se poate cu o cremă de ciocolată gen Nutella, cu un topping de ciocolată sau chiar cu puțină ciocolată topită.

Unt de arahide cu ceapă și castraveți murați

Pe cât de nebunesc sună, pe atât de bun este acest sandviș. Pur și simplu, prăjiți două felii de pâine la toaster, le ungeți cu unt de arahide și puneți între ele solzi de ceapă și felii subțiri de castraveți murați. Rezultă un sandviș crocant cu gust unic. Recomand un unt de arahide mai crunchy, cu bucăți de arahide în el. Îl puteți face chiar voi acasă.

Mai am combinații ciudate de gust, cele mai multe cu usturoi. Dacă nu ați încercat încă brânză cu usturoi sau varză călită cu topping de mujdei de usturoi, nu știți ce pierdeți. Sau popcorn cu usturoi! Și e simplu de făcut: doar aruncați câteva felii de usturoi în uleiul din ceaun, lăsați-l două minute, pentru a da aroma specifică, îl scoateți și apoi faceți floricelele în acel ulei. Sunt curioasă dacă ați încercat vreunul dintre aceste mixuri, dacă vă tentează vreunul dintre ele sau îmi puteți recomanda alte asocieri nebune.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 16/12/2022
    Răspunde

    Am sa încerc și eu sa vad cum sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares