6 remedii la îndemână pentru tratarea furunculelor

furuncul la ochi

Un furuncul este o inflamație purulentă pe piele, produsă de o infecție. Nu trebuie confundat cu un coș, sub nicio formă. Vezi articolul despre furuncul, ca să înțelegi mai bine care este diferența dintre cele două tipuri de erupții! Dacă stoarcerea coșurilor nu este recomandată, a furunculelor este total interzisă. O astfel de acțiune îl face și mai dureros, și mai periculos. Ce puteți încerca, în schimb, ca tratament pentru el? Aveți mai jos câteva soluții care s-au dovedit eficiente în tratarea furunculelor. De menționat că in furuncul de mari dimensiuni, care doare foarte tare și nu cedează la remediile de mai jos în câteva zile, trebuie văzut de un medic.

Compresele calde

Primul ajutor la care putem apela în caz de furuncul sunt compresele calde. Pot fi cu apă caldă sau cu un ceai cu efect antiinflamator și antiseptic. Menținerea locului infectat cald duce la o mai bună circulație a sângelui în zona respectivă și, implicit, o creștere a nivelului de globule albe, principalii apărători ai organismului în luptă cu infecțiile. Evoluția este grăbită și vindecarea mai rapidă.

Săpunul antibacterian

Indiferent pe ce zonă ar fi apărut inflamația, trebuie păstrată o bună igienă pentru a grăbi vindecarea. Un săpun antibacterian folosit în locul celui aflat deja în uz va ajuta mult. Nu doar la tratarea furunculelor deja apărute, ci și la prevenirea extinderii infecției. Folosiți-l pentru a curăța și zona afectată, dar și mâinile, după fiecare atingere a furunculului.

Uleiul de ricin

Este foarte posibil să-l ai în casă și să-l folosești deja pentru efectele sale laxative sau beneficiile în îngrijirea părului. Poți folosi ulei de ricin ca remediu pentru tratarea furunculelor. Este un bun antifungic (ai aflat deja din articolul despre furuncul că acesta poate fi provocat și de infecțiile cu fungi, nu doar de stafilococul auriu) și antiinflamator. Acesta se aplică pe furuncul de mai multe ori pe zi și se lasă să acționeze fără a clăti sau șterge. Dacă s-ar putea să fie și ușor călduț, ar fi și mai bine.

Uleiul din arbore de ceai

Este un bun antibacterian natural, cu efecte antiseptice, pe care îl găsiți în orice farmacie sau plafar și care are efecte benefice asupra genului acesta de infecții ale pielii. Are miros înțepător, dar merită încercat. În funcție de cât de pur/concentrat este, îl puteți aplica pe furuncul ca atare sau puțin diluat cu alt tip de ulei pe care îl aveți la îndemână (măsline, cocos). Consultați cu atenție prospectul și folosiți conform recomandărilor, ca să nu vă alegeți și cu arsuri, pe lângă furuncul! Si aceste uleiuri esențiale ar putea ajuta.

Turmericul

Mulți avem în casă turmeric (curcumă), pe care îl folosim pe post de condiment în mâncare. Acesta poate fi folosit și ca tratament naturist pentru furuncul. Un vârf de linguriță de turmeric se omogenizează cu puțin ulei de măsline sau puțină miere și se prepară o pastă care poate fi aplicată de mai multe ori pe zi pe furuncul și lăsată să-și facă treaba, adică să reducă inflamația și să lupte cu infecția. Se poate apela și la suplimente interne pe bază de curcumă.

Ceapa și usturoiul

Mai simplu, mai ieftin și mai la îndemână de atât nu se poate: ceapa și usturoi pentru tratarea furunculelor. Ambele conțin alicină, un puternic antiinflamator și ambele acționează cu puterea unui antibiotic. Se aplică fie direct felie de ceapă sau de usturoi pe furuncul, fie se stoarce puțin suc din aceste legume. Ele au avut la dispoziție mii de ani pentru a-și dovedi eficiența. Pot ucide chiar și bacterii rezistente la antibioticele clasice.

Mare atenție la zonele sensibile, cum este cea a ochilor! Nu încercați alt remediu casnic în afară de comprese cu ser!

Dacă au trecut mai mult de două săptămâni de ala apariția furunculului și acesta nu dă semne că ar bate în retragere, este obligatoriu să mergeți la medic. La fel și dacă apare febra sau durerea este tot mai puternică. Medicul va drena infecția și va prescrie tratamentul adecvat.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Marioara Gurgu
    • 22/11/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

    • Valeria Chertes
    • 22/11/2022
    Răspunde

    Din fericire nu am avut niciodată.

    • Bojana Tihan
    • 23/11/2022
    Răspunde

    Nu am avut niciodată dar mulțumim pentru informații.

  1. Răspunde

    Furunculul poate fi foarte agresiv și periculos, cel mai sigură cale de a scăpa de unul este să mergi direct la medic. Când eram mic, am avut o erupție de furunculi pe picioare ca în filmele de groază: 15 bucăți apărute în doar câteva ore. Am făcut la „peniciline” de am să le țin minte toată viața ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares