6 rujuri mate care nu usucă buzele

rujuri mate care nu usuca buzele

Nu știu voi, dar eu iubesc rujurile mate. În 99% din cazuri, atunci când aleg un ruj, optez pentru unul mat. Rujurile mate sunt mai pigmentate și rezistă mult mai mult. În plus, mi se pare că și arată mult mai bine decât cele clasic. De ce această diferență? Ce are în plus sau în minus rujul mat la capitolul ingrediente? Ingredientele sunt cam aceleași. Procentele diferă. Rujul mat conține mai mult pigment și o cantitate mai mare de pudră fixatoare, dar o cantitate mult mai mică de uleiuri, deci este mult mai uscat, poate și ceva mai greu de aplicat. Rujurile mate au însă și un minus. Nu toate, doar unele dintre ele: usucă prea tare buzele. Eu îți propun astăzi 6 rujuri mate care nu fac asta. Sunt testate de mine și sunt 5 dintre ele sunt din categoria low-price, deci accesibile oricui. Haideți să le luăm în ordinea crescătoare a prețurilor!

Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer

Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer

Este un ruj mat lichid, rezistent la transfer (foarte!), disponibil în vreo 10 nuanțe (super plăcute și pigmentate) pe Notino, acolo de unde îmi cumpăr eu de obicei produsele de machiaj, un produs care arată super bine pe buze. Singurul minus este că nu rezistă chiar 12 ore pe buze, așa cum scrie pe ambalaj, dar vreo 6 ore pot spune că arată bine, ceea ce nu e deloc rău pentru un ruj la prețul său. Este al doilea produs Catrice care mă surprinde în mod plăcut, după fondul de ten HD Liquid Coverage.

Revolution PRO Supreme

Revolution PRO Supreme

Ceva mai puțin rezistă Revolution PRO Supreme, dar nici el nu usucă buzele. Este doar cu vreo 2-3 lei mai scump, tot din categoria rujuri mate lichide, dar cu o textură parcă ceva mai catifelată. De asemenea, mi se pare că ai nevoie de mai multă răbdare cu el pentru că se usucă mai greu (poate dura și 20 de minute), dar asta nu este neapărat un lucru rău. Din contră, e de bine pentru începătoare și amatoare pentru că oferă timp pentru aplicare, nu impune grabă. Este un ruj foarte pigmentat și el. Din păcate, disponibil în puține nuanțe. Cel puțin, la noi.

Eveline Cosmetics OH! my LIPS Matt

Eveline Cosmetics OH! my LIPS Matt

Un al treilea ruj cu efect matifiant și preț până în 30 de lei este Eveline Cosmetics OH! my LIPS Matt. Cosmeticele Eveline, deși ieftine, sunt super bune. De la ei, mai folosesc tratamentele pentru unghii, creme de mâini și picioare, dar și câteva măști. Acesta este primul produs de machiaj Eveline pe care îl încerc. Îl găsiți pe Notino, la set cu un creion pentru conturul buzelor în aceeași nuanță (7 culori disponibile). Are o acoperire bună, dar o rezistență doar la nivel acceptabil. Îl recomand totuși pentru că nu usucă absolut deloc buzele. Le dă aspectul mat și reușește să le păstreze hidratate, noi și catifelate. În vreo 3-4 ore necesită reaplicare, mai ales dacă serviți ceva în acest timp.

Maybelline SuperStay Matte Ink

Maybelline SuperStay Matte Ink

Acesta este preferatul meu, aș putea spune, datorită raportului calitate-preț. Costă 30-40 de lei, în funcție de ce ofertă prindeți, și este disponibil în multe nuanțe, deci avem de unde alege. Aplicatorul lui este diferit, ascuțit precum vârful unei săgeți, foarte practic, din punctul meu de vedere. Are un grad de acoperire uriaș, se usucă in aproximativ 10 minute, iar aspectul buzelor este de milioane după aplicare. Rezistența, de nota 20: nu exagerez dacă spun că rezistă garantat 12 ore. Rezistă chiar și sub mască! Nu se întinde deloc. Maybelline SuperStay Matte Ink este best of the best dintre rujurile accesibile.

Bourjois Rouge Edition Velvet

colecție rujuri mate Bourjois Rouge Edition Velvet

La Bourjois, avem o super bogăție de nuanțe. Peste 25, la acest ruj, care nu este singurul produs bun pentru machiajul buzelor din portofoliul lor. Dacă vreți un ruj mat solid, puteți încerca Rouge Velvet The Lipstick tot de la ei. Dacă le preferați pe cele lichide, Rouge Edition Velvet s-ar putea să-ți placă. Este un ruj ceva mai light decât SuperStay Matte Ink, în viziunea mea, în sensul că parcă nu acoperă la fel de bine la primul strat sau, cel puțin, nu la fel de repede. E nevoie să insiști puțin. Dacă vrei un ruj care nu încarcă, de el ai nevoie. Nu dezamăgește deloc la capitolul uscăciunea buzelor și rezistă cam 5-6 ore, doar că nu perfect. Se transferă câte ceva pe cană, pai, sticlă, etc.

MAC Cosmetics Matte Lipstick

MAC Cosmetics Matte Lipstick

Din categoria rujuri mate solide, ultimul de pe lista mea de astăzi este un produs de la un brand care nu are nevoie de nicio prezentare, la un preț ceva mai mare. Este rujul mat de la MAC. Este disponibil în peste 30 de nuanțe, este un ruj super pigmentat și cremos, care acoperă perfect dintr-o singură aplicare, asigură o nuanță uniformă, conferă un aspect mat cremos, nu usucă buzele absolut deloc, dar mie nu mi se pare că ar avea rezistența despre care se vorbește. Dacă am de ales între el și Maybelline, mizez pe Maybelline. Se întinde greu la aplicare, dacă nu hidratați buzele înainte.

Indiferent ce ruj mat alegi să aplici, ar fi bine să-ți hidratezi puțin buzele înainte. Eu aplic puțin balsam, las să acționeze 2-3 minute, apoi mușc cu buzele un șervețel, pentru a îndepărta surplusul de produs. Peste, vine rujul mat. Asta ajută enorm. Tot pentru a preveni uscăciunea buzelor, evitați să aplicați rujul în strat prea gros sau mai multe straturi.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Și eu ador rujurile mate, dar și rujurile în general. Am cu zecile, deși nu prea folosesc. Cel de la Maybelline cred că îl am sau, oricum, o variantă similară.

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      O sa folosim mai des de acum, ca nu mai purtam mastile.

    • Asaftei Simona
    • 17/03/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări ,de la Catrice ,Borjois am multe produse și îmi plac ,ador rujurile mate lichide ,dar și solide .

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      ruj sa fie!

    • Valeria Chertes
    • 17/03/2022
    Răspunde

    Și mie îmi plac rujurile mate.

      • Anghelina Irina
      • 17/03/2022
      Răspunde

      De la Catrice am încercat și eu și mi-a plăcut.As mai adauga rujurile mate de la Farmasi de care eu sunt foarte mulțumită

        • Cristina Dragomir
        • 20/03/2022
        Răspunde

        Si Farmasi imi plac.

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      BIne ai venit in clubul iubitoarelor de rujuri mate.

    • Monea Simona
    • 17/03/2022
    Răspunde

    Doar Catrice am încercat… Super…

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      Si nu ti se pare super rezistent?

    • mihaelanistor
    • 18/03/2022
    Răspunde

    MAC are niste rujuri mate în niște nuanțe absolut minunate.
    Optez tot mai des pentru variante de ruj mat.

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      ma bucur ca si MAC este pe lista brandurilor tale preferate.

  2. Răspunde

    ce frumoase culori ai ales pt poze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares