Cazarea în regim hotelier – 5 avantaje care te vor convinge să o încerci

Cazarea în regim hotelier avantaje

Pleci în vacanță cu familia, plănuiești un weekend în doi sau ești genul care merge des în deplasare de serviciu? Cu siguranță că principala problemă o reprezintă găsirea unei cazări bune din toate punctele de vedere. Oferta e bogată: hoteluri, pensiuni, vile și chiar locuințe de închiriat în regim hotelier. Ai optat vreodată pentru varianta din urmă? Dacă nu, sfatul meu ar fi să încerci. Practic, în loc să mergi la o unitate standard de cazare, închiriezi o garsonieră sau un apartament. S-ar putea să-ți placă atât de mult, să nu mai vrei să te cazezi vreodată la un hotel sau o pensiune. Sunt cel puțin 5 avantaje majore de care bucuri când alegi cazarea în regim hotelier.

Costuri mai mici de cazare

Avantajele materiale întotdeauna ne interesează, așa că sigur te vei bucura să afli că este mai ieftin să te cazezi într-un astfel de apartament decât într-o cameră de hotel. Este mai accesibil chiar și decât o cameră la o pensiune, dacă ea este amplasată central, într-un oraș centru turistic. Fă o comparație între cât costă o noapte de cazare la un hotel din Iași și cât costă una într-un apartament de închiriat din cele disponibile pe pagina cazare Iași! Cum e? Mai ieftin sau nu?

Spațiu mai mare

Acum, gândește-te și la ce primești pentru acei bani! La hotel, ai o singură cameră și o baie. Suprafața nu este foarte mare. De mult mai mult spațiu te bucuri când alegi cazarea în regim hotelier. Ai nevoie de el în special când călătorești cu familia. De ce te-ai caza într-o cameră de nici 20m2, când, la un preț chiar mai bun, poți petrece liniștit câte nopți vrei tu, într-un apartament de două ori mai spațios?

atelierulfamiliei.ro

Confort ca acasă

Mai mult decât spațiu, beneficiezi și de un plus de confort dat de senzația de acasă. Aceste apartamente de închiriat sunt modern mobilate, dotate cu baie spațioasă și bucătărie utilată. Ai la îndemână mașina de spălat, în caz că cei mici murdăresc mai mult decât ai putut lua în bagaj. Ai posibilitatea să-ți gătești sau să păstrezi ceva la rece în frigiderul inclus pe lista dotărilor. Pentru cei care se simt stingheri în hoteluri și pensiuni, este soluția ideală.

Economie prin auto-gospodărire

Dincolo de confortul fizic și psihic pe care îl asigură genul acesta de cazare, el îți permite să economisești prin auto-gospodărire. Nu e ca la hotel, unde nu ai voie cu băuturi cumpărate din afara unității de cazare sau cu mâncare în cameră. Poți să-ți cumperi alimente și băuturi de unde vrei tu, la un preț mai bun decât cel de hotel sau pensiune. Poți chiar să-ți gătești ceva și să ieși cu cina pentru trei persoane la 60 de lei, în loc de 180 de lei. Poți să-ți speli și să-ți calci ceva fără a fi nevoie să apelezi la serviciile unei curățătorii.

Intimitate

Nu în ultimul rând, cazarea în regim hotelier înseamnă mai multă libertate și intimitate. Nu te lovești pe holuri de angajați care nu-și iau ochii de la tine, nu îți numără angajatul de la recepție toate ieșirile la aer sau la o țigară și nu te oprește nimeni să primești vizite. Poate vin niște prieteni, pentru un joc de cărți (fără prea multă gălăgie, desigur), sau doi colegi de muncă, pentru a finaliza un proiect care trebuie să fie gata la prima oră?

Intimitatea, confortul, costurile mai mici, toate contează mult. Nu degeaba, cele mai căutate, mai ales pe perioada pandemiei, au fost aceste apartamente și garsoniere, dar și vilele, cabanele și casele de vacanță care au putut fi închiriate în regim casă la cheie. Să luăm exemplul uneia dintre cele mai vizitate stațiuni în sezonul de ski, Sovata. Sigur ieși mai ieftin dacă mergi pe cazare Sovata și închiriezi o vilă cu o capacitate de 10 locuri la 500 de lei pe noapte. În plus, gătiți ce vreți, mâncați când vreți, jucați table până la ce oră vreți.

Tu ce alegi? Cameră la hotel/pensiune sau cazare într-un apartament închiriat? Cum ți se pare posibilitatea închirierii unei întregi locații pentru un grup sau o familie numeroasă?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 26/02/2022
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi.

      • Cristina Dragomir
      • 07/03/2022
      Răspunde

      Cu drag.

    • Oana
    • 26/02/2022
    Răspunde

    Am ales de multe ori genul asta de cazare.

      • Cristina Dragomir
      • 07/03/2022
      Răspunde

      puteai sa imi povestesti si mie ce si cum mai devreme.

  1. Răspunde

    noi ca familie doar cu airbnb, inchiriem aprt …

      • Cristina Dragomir
      • 10/03/2022
      Răspunde

      Nu am folosit pana acum Airbnb…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares