6 pași simpli de la un păr ondulat la un păr drept care rezistă

Îndreptarea părului cu placa

Ai un păr creț, ondulat sau cu tendință de ondulare, dar îți place mai mult cum îți stă cu el drept? Nicio problemă, ar spunea unii. Există placa de îndreptat părul pentru asta. Din păcate, în practică, lucrurile nu sunt așa de simple. Părul creț sau ondulat este destul de rebel, ca să-l numim așa. Este greu de disciplinat și nu rezistă prea mult timp după ce a fost îndreptat, mai ales dacă nu procedezi corect. Nu este suficient să-l treci prin placă. Dacă vrei un păr drept care rezistă, uite cum trebuie să procedezi!

Curățarea cu produse adecvate

Îndreptarea părului va fi mai ușoară și rezultatul de mai lungă durată dacă folosești pentru spălarea părului produse menite să te ajute. Ai nevoie de un șampon și un balsam speciale, pentru hidratarea și netezirea părului. Un exemplu de astfel de șampon este Frizz Ease Flawlessly Straight John Frieda. El hrănește și netezește părul, făcându-l mai ușor de disciplinat și, implicit, de îndreptat. Economisești timp și părul va fi mai strălucitor datorită lui.

Șamponul pentru netezirea și hidratarea părului John Frieda Frizz Ease Flawlessly Straight Shampoo

Aplicarea protecției termice

Ne pregătim pentru uscarea părului, dar nu înainte de a-i aplica o protecție termică. Aceasta nu doar că protejează de efectele nocive ale coafării la temperaturi înalte, dar vine și să continue ceea ce a început șamponul pe partea de netezire. În plus, părul va fi mai ușor de descurcat și va beneficia și de un ușor efect de fixare pe care ni-l dorim pentru pasul următor. got2b Straight on 4 Days este un produs care mie mi se pare foarte bun. Îl găsești la secțiunea protecție termică păr.

got2b Straight on 4 Days spray par cu efect de netezitre si protectie termica

Îndreptarea cu uscătorul de păr

Niciodată nu îndreptăm părul ud. Întotdeauna îl uscăm înainte de a interveni cu placa. Îl poți lăsa și să se usuce în mod natural, dar nu este cea mai bună idee dacă vrei un păr drept care rezistă toată ziua. Pentru asta, folosește uscătorul de păr la care ai atașat un capăt concentrator. Ia o perie de descurcat părul, descurcă șuviță cu șuviță, apoi folosește-te de aceeași perie pentru a ține părul întins în timp ce tu îl usuci, venind cu uscătorul dinspre rădăcini spre vârfuri, dar perpendicular pe păr, ci cu vârful feonului orientat în jos.

Folosirea corectă a plăcii de păr

Abia acum ajungem la folosirea propriu-zisă a plăcii de îndreptat părul. Poți folosi orice model, dar dacă vrei rezultate super rapide și de durată, specialiștii spun că placa de păr cu aburi este cea mai bună alegere pe care o poți face. Folosind puterea aburului, se pare că aceasta este mult mai puțin agresivă cu firul de păr, dar mai eficientă. Nici cel mai indisciplinat păr nu-i rezistă.

placă de păr Babyliss

Nu încerca să îndrepți șuvițe prea groase. Pe moment, pot arăta bine, dar nu vor rezista. Cu cât mai subțiri șuvițele îndreptate, cu atât mai bine va arăta părul la final. Și va rezista drept pentru mai mult timp.

Nu atinge părul după ce ai trecut cu placa peste el. Lasă-l să se răcească definitiv! Cât timp este cald încă, își pierde foarte ușor forma.

Fixarea

Nu este suficient efectul de fixare al spray-ului pentru protecție termică. Ai nevoie de o mai bună fixare pentru un păr drept care rezistă toată ziua: un fixativ. El ține firele la locul lor și le protejează de factorii externi precum vântul și umiditatea. Unul cu fixare medie, dar rezistent, ar trebui să fie suficient. Dacă asigură și protecție UV, precum L’Oréal Paris Elnett Satin cu atât mai bine.

fixativ volum L’Oréal Paris Elnett Satin

Aplicarea șamponului uscat

Pentru zonele sau perioadele în care umiditatea din atmosferă este foarte mare, pentru a menține aspectul drept al părului și a-l feri de neplăcuta electrizare, aplică pe toată lungimea lui un șampon uscat! Se pulverizează de la distanță și nu în cantitate foarte mare. Potrivit experților, el împiedică pătrunderea umezelii în structura firului de păr, acesta fiind de fapt principalul inamic al părului îndreptat cu placa.

Cam asta ar fi. De acum, ai părul drept pe care ți l-ai dorit și ar trebui să te poți bucura de el întreaga zi. Ține cont de faptul că, pentru un rezultat bun, trebuie ca intervenția cu placa să se facă pe un păr cât mai curat. Ea nu poate face minuni pe un păr purtat creț sau ondulat zilele trecute și îmbâcsit în diverse produse de îngrijire.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/02/2022
    Răspunde

    Eu am parul natural .

      • Cristina Dragomir
      • 18/02/2022
      Răspunde

      in 99,99% din timp si eu il tin asa cum l-a lasat Dumnezeu.

    • Anghelina Irina
    • 18/02/2022
    Răspunde

    Treaba cu îndreptarea cu peria și foehn-ul nu mi-a ieșit niciodată, adică pare ca am doua mâini stângi.La placa recunosc ca apelez destul de des nefiind mulțumită de parul meu care se afla undeva la granița cu parul ondulat și o claie ?

    1. Răspunde

      nici mie 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 07/03/2022
      Răspunde

      si eu ma descurc greu cand e vorba sa imi folosesc ambele maini la ceva :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares