Iritații după epilat? Uite cum să le eviți!

femeie frumoasă și sexy sfaturi îngrijire

Epilarea este un proces de îngrijire care pune multe probleme. În funcție de metoda aleasă, epilarea poate fi dureroasă, poate avea efect pentru perioade prea scurte, poate implica niște costuri prea mari sau chiar da naștere unor iritații. Cu siguranță, nimeni nu vrea să afișeze niște picioare iritate sau să se confrunte cu usturimi și iritații în zona axilelor sau cea inghinală, dar se întâmplă adesea când ne epilăm acasă. De ce apar aceste iritații după epilat și cum le poți evita?

Schimbă metoda de epilat

Unele metode epilat sunt mai agresive, altele mai blânde, unele mai eficiente, altele mai puțin eficiente. Trebuie să alegi metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și particularităților pielii tale. Dacă pentru cea mai bună prietenă se epilează cu ceară caldă, nu trebuie să faci și tu la fel dacă simți că asta îți lezează prea tare pielea. Tot prin smulgere, la fel de eficientă, este și epilarea cu astfel de benzi depilatoare. În schimb, fiind o metodă de epilare la rece, este mai puțin iritativă. Dacă epilatorul este cel care provoacă iritații, poate că pielea ta este prea sensibilă pentru a fi supusă la un tratament așa dur și ar fi mai bine să apelezi la creme depilatoare sau lamă. Ai prins ideea, cred.

Atenție la deodorante

Indiferent de metoda de epilat pentru care ai optat, dar cu atât mai mult dacă vorbim de smulgere, este foarte important să-ți alegi cu grijă deodorantul pentru următoarele 3-4 zile. Ar fi bine dacă l-ai putea evita de tot, dar este aproape imposibil, mai ales vara. Prin urmare, măcar stai puțin de o parte de cele solide, cele tip pudră sau cu alcool. Sunt de preferat aceste deodorante cu bilă, fără alcool și parfum, care oferă protecție împotriva mirosului neplăcut de transpirație fără a usca sau irita pielea.

Epilează mai des

Un interval prea mare între două epilări nu înseamnă pauză mai lungă de la iritații ci, din contră, șanse mai mari de a te alege cu una. De ce? Pentru că firele de păr mai lungi presupun o epilare mai dureroasă și risc crescut de lezare serioasă a pielii. Dacă, din diverse motive, nu ai ajuns să te epilezi mai multe săptămâni, ideal ar fi ca întâi să scurtezi firele de păr și abia apoi să epilezi.

Pregătește pielea pentru epilat

Una dintre greșelile care duc la iritații după epilat este aceea de a nu pregăti pielea înainte de acest proces. Indiferent dacă alegi lama, epilatorul, ceara sau benzile depilatoare, pielea trebuie să fie curată și să treacă printr-un proces de exfoliere înainte. Pielea pe care se va interveni cu epilatorul cu pensete sau cu alte metode de smulgere, trebuie să fie uscată. În schimb, dacă ai de gând să folosești lama pentru a scăpa de părul nedorit, pielea trebuie să fie nu doar umedă, ci și acoperită cu un strat de gel sau spumă de ras care trebuie lăsate să și acționeze 2-3 minute înainte de a trece la treabă. Ele vor înmuia firele de păr și vor proteja pielea de efectul abraziv al aparatului de ras cu lame.

Atenție la îngrijirea post epilat

Cea mai mare problemă o pune îndepărtarea resturilor de ceară rămase pe piele. Cele mai multe persoane freacă pielea încercând să scape de ele sau folosesc soluții care irită și mai tare. Cele mai bune sunt uleiurile de curățare speciale care îndepărtează rapid orice urmă de ceară și au efect calmant.

Orice instrument ai fi folosit pentru îndepărtarea părului, ar fi bine ca, la final, să folosești un produs de îngrijire post epilare. După radere, se pot folosi inclusiv creme de corp. La fel și după crema depilatoare, dacă nu ai o piele foarte sensibilă. În cazul utilizării epilatorului electric, al al benzilor cu ceară sau al cerii calde, ideal ar fi să aplici un ulei natural, cum ar fi cel de cocos sau de măsline, care nu irită, ci hidratează și contribuie la regenerarea pielii.

Fără duș imediat după epilarea prin smulgere

În cazul epilării prin smulgere, este contraindicat să faci baie sau să aplici vreun produs cosmetic în primele 4-5 ore de la terminarea procedeului. Orice produs plin de chimicale, aplicat acum, când pielea este lezată și porii deschiși, crește riscul de apariție a unei nedorite iritații după epilat. Așteaptă câteva ore să se reducă inflamațiile și să treacă roșeața înainte de a merge sub duș și a folosi un produs de curățare și o cremă de corp.

Nu expune zona proaspăt epilată la soare

Nu în ultimul rând, tot pentru a nu te trezi cu iritații după epilat, evită expunerea la soare a pielii supuse respectivului procedeu pentru cel puțin 24 de ore. În primul rând, pentru că produsul de protecție solară poate fi iritant. Apoi, pentru că ești mai predispus la arsuri solare și apariția petelor pigmentare chiar și cu crema cu SPF aplicată.

Nu poți evita epilarea, dar poți alege o metodă mai potrivită ție. Poate nu vei scăpa complet de iritații, dar ele vor trece mai repede și vor fi mai puțin deranjante. Ține cont de aceste sfaturi și pielea ta va avea mai puțin de suferit!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares