Cât rezistă stickerele pe pereți?

stickere pereți camera copiilor

Sunt în plin proces de renovare și reamenajare a dormitorului, tocmai am terminat partea cu dezlipitul stickerelor pe care le-am avut până acum și de care m-am plictisit, așa că m-am gândit, cu această ocazie, să răspund la o întrebare pe care mi-am pus-o și eu acum ceva vreme: cât rezistă stickerele pe pereți?

Decorarea pereților cu stickere a devenit o modă de câțiva ani. Fie că vorbim de dormitor, sufragerie sau chiar bucătărie, stickerele se bucură de mare succes. Sunt mai ieftine decât tapetul sau fototapetul și dau un aer modern locuințelor. Se găsesc de cumpărat peste tot, atât online, cât și prin magazinele de profil. Alese și amplasate corect, cu siguranță sunt de efect. Dar merită investit în ele?

Din punctul meu de vedere, da. Eu le-am avut lipite pe pereți din februarie 2017, atunci când am creeat ceea ce am numit un dormitor de grădiniță, cu dungi verticale și stickere (click ca să vedeți cum arăta). După cum puteți vedea, am avut mai mult stickere mici, cu fluturi, și unul mai mare, cu un pomișor colorat. Nu au fost din cele scumpe. La vremea respectivă, prețurile pe la noi erau ceva mai mari. Le-am luat de pe eBay, cu aproximativ 15 dolari toate. M-am temut că se vor dezlipi în câteva luni și camera va arăta urât, dar nu a fost deloc așa.

carturesti.ro

La patru ani și jumătate de la aplicarea lor, unul singur era puțin dezlipit la un colț. Restul au fost mai mult decât greu de dezlipit de pe pereți. Erau prinse bine acolo, deci cu siguranță mai rezistau, dacă nu ne hotăram noi să renovăm. Sigur că nu mai arătau la fel ca la început din punct de vedere cromatic. În timp, se mătuiesc, se acoperă cu praf și chiar se decolorează. Și lavabila este supusă aceluiași proces. Dar, în afară de această estompare a culorilor, nu văd alt motiv să nu mizați pe utilizarea stickerelor în amenajări interioare.

Răspunsul la întrebarea cât rezistă stickerele pe pereți nu este unul clar. Depinde de mai multe variabile. Nu îți poate nimeni garanta că rezistă 5 sau 10 ani, deși unii producători și comercianți le dau cam 4 ani, media de viață. Depinde de cât de neted este peretele. Depinde de când au fost aplicate. Dacă sunt puse imediat după ce ai zugrăvit, au aderență mai bună. Dacă le pui după ce pereții sunt deja prăfuiți, sigur nu se mai lipesc de bine. Totuși, nu este bine să fie aplicate nici pe un perete incomplet uscat. Depinde și de cât de corect le-ai aplicat. Dacă nu ai răbdare și rămân goluri de aer pe sub sticker, cu siguranță se va dezlipi în timp. De asemenea, de notat că stickerele decorative nu rezistă pe pereții zugrăviți cu vopsea cu silicon, teflon sau ioni de argint!

În concluzie, raportat la prețul mic pe care îl plătim pentru ele, stickerele sunt o investiție bună când vine vorba de amenajarea locuinței. Oferta este suficient de bogată (numai aici dacă te uiți, ai peste 3000 de stickere!), iar posibilitățile de combinare sunt nelimitate. Cu puțină imaginație, puteți crea mici jungle pentru cei mici sau temple de citate motivaționale pentru cei mari. Aplicarea lor nu solicită foarte mult timp sau abilități speciale și, aplicate conform instrucțiunilor primite, ele chiar rezistă ani de zile. În schimb, nu vă gândiți că le puteți da jos fără zugrăveală dacă vă plictisiți de ele! Să zicem că, dacă sunteți foarte atenți, poate reușiți să le dezlipiți fără să luați și lavabila de pe pereți, dar cu siguranță rămân urme acolo unde au fost lipite.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares