Folosești fond de ten vara? 7 sfaturi pentru machiaj mai rezistent

sfaturi utile dacă folosești fond de ten vara

Stiu că toată lumea recomandă variante mai light de machiaj pentru vară, cum ar fi un BB Cream sau un CC Cream, dar mai știu și că acestea nu satisfac nevoia de acoperire pe care o avem unele dintre noi. Prin urmare, azi am câtea sfaturi pentru dependentele de fond de ten. Cine spune că nu putem folosi fond de ten vara? Cum să facem ca fondul de ten să arate bine mai multe ore, fără să se topească din cauza căldurii și fără să își modifice aspectul din cauza transpirației?

Nu sări peste hidratare

Este o greșeală pe care eu o făceam până acum ceva timp. Aveam senzația că machiajul aplicat peste cremă tinde să alunece și că este mai bine să sar peste pasul numit hidratare. De fapt, o cremă bună, hidratantă, dar lejeră, are exact efectul invers: crește rezistența fondului de ten. De exemplu, pe un ten gras, ca al meu, lipsa unei bune hidratări, ca prim pas în machiaj, forțează pielea să producă și mai mult sebum. Un exces de sebum înseamnă un machiaj mai puțin rezistent.

Folosește baza pentru machiaj

Nici pe ea nu am folosit-o prea des în trecut. Multă vreme, am zis că nu am nevoie de ea pentru că fondul de ten arată bine și fără. Și arată. Doar că pentru scurt timp. În schimb, fondul de ten aplicat peste o bază bună machiaj va fi mult mai bine fixat și va rezista mai mult timp, păstrându-și aspectul impecabil de la început. Un primer pe care vi-l recomand pentru vara aceasta este cel stick de la MUA Makeup Academy. Face treabă bună, are preț accesibil și efect răcoritor și hidratant.

bază machiaj MUA Makeup Academy

Renunță la produsele grase

Produsele cosmetice care conțin uleiuri nu prea sunt recomandate vara. Alege o cremă hidratantă, o bază de machiaj și un fond de ten fără grăsimi. Crema de față ar trebui să fie cât mai lejeră. La fel și crema cu factor de protecție. Fondurile de ten pe bază de apă reprezintă o alegere grozavă. Ele nu usucă și nici nu riscă să alunece din cauza transpirației care intră în contact cu ingredientele grase. Cât despre primer, acesta ar fi bine să fie pe bază de silicon.

Alege un fond de ten rezistent la apă

Evident că cel mai bun pentru vară este un fond de ten rezistent la apă. Transpirația nu îl va afecta cum ar afecta un fond de ten obișnuit. Rezistă unui antrenament la sală, unei curse cu rolele prin parc și chiar la piscină. Nici cu ploile de vară nu mai trebuie să-ți faci griji.

Fond de ten Catrice HD Liquid Coverage

Un produs pe care îl poți folosi cu încredere este fondul de ten Catrice HD Liquid Coverage. Este lichid, ușor de dozat, cu pipetă, și asigură o acoperire bună și de durată fără să încarce prea tare tenul. Rezistă fără probleme o zi întreagă, chiar și pe tenul gras, având efect matifiant vizibil și durabil. Asta nu îl face un produs dedicat exclusiv tenurilor grase. Poate fi folosit pe orice tip de piele. Evident, peste alte produse hidratante!

Dacă ții cu adevărat la pielea ta și vrei mai mult decât acoperire bună și rezistență la căldură și transpirație, atunci ai nevoie de un fond de ten rezistent la apă care să asigure și protecție UV. Un astfel de produs este fondul de ten Dermacol Cover. Are SPF 30, iar la capitolul acoperire nu ai ce îi reproșa. Se pretează pe orice tip de ten, dar, personal (eu având tenul gras) consider că rezistă mai puțin pe ten, față de cel de la Catrice. În plus, Catrice merge și fără fixare cu pudră, în schimb ce pentru Dermacol pudra este esențială.

fond de ten Dermacol Cover SPF30

Mergi pe varianta fond de ten lichid

Indiferent că alegi un fond de ten rezistent la apă sau nu, ar fi bine ca textura sa să fie una lichidă, cel mult cremă. Sunt de evitat cele sub formă compactă sau de pudră. Acestea nu doar că sunt mai greu de aplicat și încarcă tenul, dar tind să reziste mai puțin și să se și strângă în pliuri, evidențiind și cel mai mic și mai fin rid.

Aplică în cantitate mică

Poți purta fond de ten vara, dar nu exagera! Cu cât mai gros este stratul aplicat, cu atât mai multe probleme vei avea cu el din cauza căldurii. Mai puțin înseamnă șanse mai mici să migreze. Pentru asta, cea mai bună metodă de aplicare a fondului de ten este cea umedă, cu ajutorul unui burețel de machiaj umezit cu puțină apă/apă termală. Economic, simplu și eficient.

Fixează

Sunt mai multe variante de fixare a unui fond de ten. Toate au același scop: să-i crească durata de viață pe ten. Poți opta pentru o pudră translucidă sau una bronzantă, pentru un fixator de machiaj sau chiar un face mist care să asigure și fixare, dar și o revigorare a tenului. Loțiunea pentru față 3 în 1 Essence HELLO, GOOD STUFF! Watermelon îmi place mie tare mult. Am descoperit-o de curând, am luat-o mai mult pentru miros și efectul de refresh, dar chiar ajută și pe partea de creștere a rezistenței fondului de ten.

Loțiune pentru față 3 în 1 Essence HELLO, GOOD STUFF! Watermelon

N-o fi cel mai indicat să purtăm fond de ten vara, dar nu ne poate impune nimeni să renunțăm la el dacă noi simțim că avem nevoie de el. Este adevărat și că temperaturile ridicate și gradul mare de umiditate afectează aspectul și rezistența unui machiaj cu fond de ten, dar dacă știm ce să alegem, cum să aplicăm și să întreținem, nu vom fi nevoite să ne despărțim de aliatul nostru de nădejde nici vara.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares