5 sfaturi ca să alegi cei mai buni ochelari de soare pentru condus

ochelari de soare pentru șofat

Ochelarii de soare sunt, cu siguranță, o necesitate. Nu doar vara, ci în general în zilele însorite. Ei ne asigură o mai bună vizibilitate, ne feresc de ridurile care apar odată cu încruntarea impusă de lumina prea puternică, ne feresc ochii de radiații. Ochelarii de soare sunt un must have și când vine vorba de șofat. Lumina orbitoare este un pericol atât pentru tine, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Dacă nu ai încă o pereche de ochelari de soare pentru condus și încă te mai chinui cu parasolarul, obosindu-ți ochii din cauza soarelui orbitor și lăsându-i expuși la curent și praf, uite 5 sfaturi care să te ajute să faci cea mai bună alegere!

Caută protecție UV înainte de toate

Chiar dacă ești în mașină, ai nevoie de protecție UV. Producătorii spun că, în general, parbrizele sunt capabile să ne apere de razele ultraviolete. Oferă protecție 100% împotriva UVB și 98% împotriva UVA. Din păcate, geamurile laterale nu sunt capabile de performanțe la fel de bune pentru că modul de fabricare și materialele sunt diferite. Prin urmare, dacă nu ai folie specială pusă pe geamuri, ai nevoie de ochelari de soare pentru condus cu filtru UV, nu doar de niște lentile colorate care să reducă luminozitatea. Alege dintre acești ochelari de soare pentru a merge la sigur!

Atenție la culoarea lentilelor

Când ești la volan, ai nevoie de ochelari de soare care să te protejez, dar să nu afecteze în niciun fel vizibilitatea. Din acest motiv, specialiștii spun că este foarte important să știm ce culoare alegem în materie de lentile. Ei ne sfătuiesc să ne orientăm mai degrabă spre culori precum gri, maro, verde sau chihlimbar. Acestea reduc efectul de strălucire și luminozitatea, fără a altera prea mult culorile. Sunt potrivite pentru orice condiții meteo. Total de evitat sunt lentilele albastre.

Alege lentile mari

Cu cât mai mari lentilele, cu atât mai bine pentru tine. Ochelarii aceea cu lentile minuscule sunt buni de paradă, în niciun caz ca ochelari de soare pentru condus. Pentru șofat, ai nevoie de ceva în genul acestor ochelari Ray-Ban bărbați, cu lentile mari, care să acopere bine ochiul, blocând pătrunderea unei cantități prea mari de lumină și a radiațiilor UV prin laterale sau pe deasupra ochelarilor. Disconfortul este doar mai mic, nu eliminat, dacă blocăm doar lumina care vine din față. Atenție! Lentile mari, dar nu cu rame prea groase!

Mizează pe lentile polarizate

Tot pentru a elimina sau diminua încordarea la volan, dar și pentru a spori vizibilitatea și a scădea riscul de accident, ar fi bine ca ochelarii de soare aleși să aibă lentile polarizate. Acestea blochează strălucirea puternică, reduc reflexiile, și oferă o imagine mai întunecată și, implicit, un contrast mai bun și un plus de claritate. Ochii nu mai sunt forțați și obosesc mai greu. Poți conduce ore bune fără probleme. Efectul de orbire este evitat.

Evită brațele prea groase sau prea late

Ochelarii de soare purtați la volan nu au voie să scadă în niciun fel vizibilitatea. Unii cu brațe laterale prea groase sau prea late fix asta ar putea face. Acele brațe supradimensionate blochează sau limitează vederea periferică, esențială pentru siguranța în trafic. Din cauza lor, riști să nu vezi la timp o mașină care se angajează în depășire și mai este doar un pas până la accident. Sunt de preferat ramele subțiri, metalice. Aceiași ochelari Ray-Ban despre care pomeneam mai sus sunt perfecți și din acest punct de vedere.

Acum știi de ce ai nevoie când ești la volan. Mai rămâne doar să găsești perechea perfectă de ochelari, care să întrunească toate aceste cerințe, să-ți vină și bine și să fie și pe bugetul tău. Cu alte cuvinte, partea cea mai grea abia acum vine.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares