6 trucuri pentru mai multă lumină în baie

femeie în baie

O problemă des întâlnită în cazul băilor este lipsa luminii naturale. Fie baia nu are fereastră deloc, fie este foarte mică. Lăsam la o parte faptul că o astfel de baie nu va fi niciodată suficient de bine aerisită și ne ocupăm astăzi e aspectul luminozitate. În baie chiar avem nevoie de multă lumină. Este locul în care ne epilăm, ne bărbierim, ne analizăm dinții și chiar ne machiem. Cum trebuie să procedăm pentru a avea mai multă lumină în baie?

Prima măsură și cea la care cred că se gândește toată lumea este aceea a utilizării mai multor corpuri de iluminat. O plafonieră nu este de ajuns, oricât de bine ți se pare că ar ilumina. Avem nevoie de mai multe surse de lumină: una, două plafoniere (în funcție de cât de mare este baia), niște spoturi deasupra oglinzii sau chiar o oglindă cu LED sunt mai mult decât utile. Sau, în locul oglinzii cu LED, pe care nu o agreează toată lumea și nu se potrivește oricărui stil de baie, poți opta pentru câte o astfel de aplică baie montată de-a stânga și de-a dreapta oglinzii.

Dar, dincolo de soluțiile de iluminat, există și trucuri la care poți apela pentru a da mai multă luminozitate băii tale. Care sunt acestea?

carturesti.ro

Alb din belșug

Nu spune nimeni că trebuie să ai o baie 100% albă, ca un salon de spital, dar ai nevoie de cât mai mult alb. Albul nu absoarbe lumina, de aceea. Nici nu e obligatoriu să folosești doar alb imaculat. Ideea este să mergi pe culori cât mai deschise. Mulți evită gresia albă, de exemplu, motivând că nu ține deloc la murdărie, dar, dacă te uiți puțin la aceste modele gresie, vei vedea că sunt destule deschise la culoare. Sunt nuanțe neutre (bej, ivoire, gri deschis), modele care vor spori și luminozitatea și nici nu vor face vizibile cele mai mici urme de praf.

Sticlă sau suprafețe lucioase

O faianță de sticlă, o ușă de sticlă (chiar dacă este perfect opacă), polițe de sticlă – sunt mai mult decât recomandate. La fel și suprafețele lucioase. Specialiștii spun că o faianță lucioasă ar fi de preferat în locul uneia cu aspect mat. Se pare că finisajele lucioase și metalice chiar fac diferența și ne ajută să avem mai multă lumină în baie.

Mai multe oglinzi

Sau, dacă nu vreți mai multe, atunci optați pentru una mare. Poate chiar o ușă cu oglindă, dacă nu vă place una de sticlă, cum spuneam mai sus. Oglinzile nu doar că dau iluzia unui spațiu mai mare, dar reflectă și lumina. Sunt exact ce trebuie pentru o baie în care avem senzația că nu este niciodată suficientă lumină. Oglinda este, pe bună dreptate, considerată o a doua fereastră. Combinată cu decorul preponderent alb, face treabă și mai bună.

Ordine

Poate ți se pare că ordinea nu are nimic de-a face cu luminozitatea din baie, dar nu este deloc așa. Prosoapele agățate pe pereți, polițele pline de cosmetice și accesorii de baie, o oglindă acoperită pe jumătate de lucruri pe care ți-e la îndemână să le arunci pe polița atașată, toate acestea nu doar că aglomerează spațiul dar îl fac să pară și mai întunecat. Dezordinea este de evitat.

Perdea de duș transparentă

Chiar dacă ai pus o sursă de lumină și în zona dușului sau a căzii, este foarte posibil să nu ai suficientă lumină pentru a-ți desfășura în condiții bune rutina de îngrijire. Asta se întâmplă adesea din cauza perdelei de duș sau a pereților cabinei de duș din sticlă semi-opacă. Din păcate, dorința de a avea acel plus de intimitate nu este compatibilă cu nevoia de mai multă lumină în baie. Alege o perdea de duș transparentă sau ușa pentru duș din sticlă clară și vei vedea diferența!

Ventilație bună

De ce ai nevoie de un bun sistem de ventilație a băii în contextul în care noi vorbim despre luminozitatea din încăpere? Pentru că o baie care nu este bine ventilată se va umple rapid de abur și condens. O oglindă aburită nu mai reflectă lumina. Prin pereții de sticlă aburiți ai cabinei de duș nu mai pătrunde lumina. Rezultatul? Baie mai întunecoasă doar pentru că nu este corect și suficient ventilată.

Iată că nu doar la corpurile de iluminat trebuie să fii atent dacă vrei mai multă lumină în baie. Contează mult și culorile și materialele folosite în finisare, dotare și decorare. Sper ca aceste trucuri sa îți fie de ajutor în obținerea unei băi mai luminoase.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Foarte bine de stiut

    • Valeria Chertes
    • 15/05/2021
    Răspunde

    Multumim pentru idei.

    • Irina Gabriela Anghelina
    • 16/05/2021
    Răspunde

    Confirm cele scrise mai sus,ne-am mutat înainte de Crăciun în casa noua și am optat pentru o baie alba,cosmeticele stau frumos în dulap,tot mobilierul este alb și chiar am lumina din belsug

  2. Am suferit ca baia mea nu avea geam, adica nu lumina naturala, asa ca in baia noua am optat pentru doua geamuri, unul lateral si unul de mansarda, asa lumina naturala o am toata ziua!
    Am si 3 becuri, asa ca lumina e din belsug, si mie imi da o stare de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares