Prietena mea de suflet, Sarah Pinborough

Prietena mea de suflet, Sarah Pinborough

Acum doi ani, citeam Prin ochii ei, un roman semnat de Sarah Pinborough. Mi-a plăcut foarte mult, așa că nu am rezistat tentației de a lua și volumul Prietena mea de suflet, atunci când l-am găsit la ofertă. Nu doar numele autoarei a avut ceva de spus în această alegere, ci și coperta, ilustrația, mai bine zis, cu o inimă plină de bolduri înfipte. Care să fie povestea din spatele unei asemenea imagini, oare?

Prietena mea de suflet – scurt rezumat

Lisa este mamă singură. Este o femeie îngrozită de ceva (privește mereu cu teamă în jur, se ferește să apară în poze și încă face terapie), dar încă nu știm de ce. Bănuim că de fostul soț. Are o fiică adolescentă, pe nume Ava, și o colegă de serviciu – bună prietenă, Marilyn. La muncă, lucrurile merg bine. Un proiect nou, un client nou care îi face avansuri și de care se simte atrasă. Să spere, oare, că ar putea fi fericită? Fiica ei este bine, un copil normal. Din păcate, ceea nu știe Lisa este că fiica ei conversează pe Facebook cu un tip necunoscut (mult mai în vârstă) alături de care plănuiește să fugă.

Se întâmplă câteva lucruri care spulberă liniștea pe care Lisa se străduise să o construiască. O jucărie din pluș găsită abandonată și o dedicație muzicală de la radio îi spun că trecutul este gata să o prindă din urmă. Cuprinsă de groază, merge totuși mai departe, sperând că sunt simple coincidențe. Apoi, un alt episod distruge totul. Pe când se aflau la plimbare la un târg, fiica ei salvează un băiețel de la înec. Lisei și Avei li se fac poze care apar la știri. Gata, Lisa a fost recunoscută. Nu mai sunt în siguranță aici. E vremea ca Lisa să lase loc vechii Charlotte.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Acum sunt sub supravegherea poliției. Lisa a făcut ceva îngrozitor în trecut: a ucis pe cineva. Atunci de ce și de cine se ferește? E fugar sau victimă? De cine trebuie să le protejeze poliția? Te las să descoperi singur. Marilyn este dezamăgită că cea pe care o credea prietena ei este de fapt o impostoare, o femeie care nu există de fapt. Nu-i dorește răul, dar nu o poate ierta pentru că a mințit-o.

Din păcate, atrasă de promisiunile bărbatului de pe Facebook, Ava decide să fugă și nu mai este de găsit. Marilyn este decisă să lase totul la o parte și să ajute la găsire Avei. Cineva vrea ca Lisa și Ava să sufere. Poate că Lisa merită, dar Ava nu. Marilyn este sigură că de vină pentru dispariția ei este bărbatul de pe internet. Să fie fostul soț al Lisei? Vestea că el a fost găsit ucis cade ca un trăsnet. Deci nu era el cel de care Lisa se temea? Atunci cine? Unde este Ava? Care este secretul teribil pe care Lisa s-a ascuns până acum? Nu cred că vei intui de unde vine pericolul. Te provoc să încerci.

Poți comanda cartea online de aici cu transport gratuit la comenzile de peste 75 de lei.

Prietena mea de suflet – gânduri de după

Este o carte pe care o veți devora dacă vă plac secretele. Toată lumea are câte un secret în povestea asta. Mai mare sau mai mic, mai vechi sau mai nou, mai bine sau mai puțin păzit, dar el există. Lisa are secret un întreg trecut. Ava are secrete atât față de mama ei, cât și față de prietenele ei. Marilyn are și ea secretele ei. Toate aceste lucruri ascunse complică povestea și te trimit pe piste false.

Tensiunea este nu doar bine păstrată, ci și amplificată, cu fiecare capitol. Ai în fața ta o femeie care trăiește doar pentru fiica ei, o femei bună, aparent, o femeie terorizată de ceva din trecutul ei, pe care autoarea îl dezvăluie treptat. Bănuiești ceva, apoi detalii noi te trimit pe o pistă nouă, dar și aceea se dovedește a fi greșită. Ai parte din plin de suspans și surprize. Finalul este, cel puțin așa a fost pentru mine, cea mai mare surpriză. Personajul cheie este unul la care nici nu m-am gândit, despre care aproape că uitasem că există.

O vezi pe Lisa în postură de victimă și ți-e milă de ea, te temi pentru ea. N-ai cum altfel. Amintirile care o îngrozesc au făcut-o să urineze în pat până nu demult. Tremuri de teamă când iepurașul de pluș și melodia de la radio îi îngheață sângele în vene, apoi, când Lisa se dovedește a nu fi Lisa și a fi fost personajul negativ cândva, treci exact prin ce trece Marilyn. Te cerți pentru că te-ai lăsat mințit. Te întrebi care dintre cele două femei este cea adevărată: cea de acum 30 de ani, care a săvârșit fapta aceea îngrozitoare, sau cea de acum, care își iubește atât de mult fiica și se teme și de umbra ei? Pe măsură ce-i afli trecutul, înțelegi. Nu totul, dar o înțelegi pe ea. Este un personaj atât de complex și real, că nu ai cum să-l uiți prea curând.

O mamă prea protectoare, o fiică rebelă, o prietenă dezamăgită, trei personaje bine construite, care se mint între ele și pe ele însele. Totul este despre prietenie, despre trădare și promisiuni încălcate. Cine și pentru ce vrea să se răzbune va trebui să aflați singuri. Cine este prietena de suflet în această poveste?

Prietena mea de suflet este un thriller bun pe care vi-l recomand. O poveste originală, cu o intrigă puternică, un cuprins captivant și un deznodământ bulversant. Cel puțin la fel de bună ca bestseller-ul Prin ochii ei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares