9 lucruri pe care le poți face ca să-ți crească părul mai repede

fată cu păr lung

Părul lung este și a fost întotdeauna o marcă a feminității. Mai greu de îngrijit, dar oferind multiple modalități de aranjare, un păr lung este dorința multora dintre noi. Din păcate, nu toate avem parte de el. Fie că ne crește greu părul sau crește repede, dar avem parte de vârfuri care se despică ușor, care impun scurtarea părului la fiecare 4-5 săptămâni, rezultatul este același: ajungem prea greu la lungimea dorită pentru firul de păr. Și tu faci parte din clubul femeilor care vor păr mai lung, cât mai repede? Iată o listă cu 9 lucruri pe care le poți face ca să-ți crească părul mai repede.

Masează scalpul

Masajul la nivelul scalpului stimulează circulația sangvină locală și grăbește astfel creșterea firului de păr. Cinci minute de masaj zilnic te vor ajuta și în ceea ce privește creșterea părului, dar și să reduci stresul, un factor care favorizează căderea și deteriorarea lui. Dacă apelezi și la un ulei de cocos pentru acest masaj (de două-trei ori pe săptămână, înainte de baie), rezultatele vor fi cu atât mai bune și mai rapide. Uleiul de cocos tratează și hidratează, întărind firul de păr și protejând vârfurile de fenomenul de despicare.

Perie mai des

Multe dintre noi ne periem părul doar dimineața și atunci pe repede-înainte, considerând că părul trebuie pieptănat doar ca să nu ieșim ciufulite din casă. Ei bine, se pare că un păr periat (blând!) mai des crește mai repede. Folosiți o perie care să maseze blând scalpul și să nu electrizeze/agreseze firul de păr!

Folosește stimulatoare de creștere

Există tot felul de produse care promit să stimuleze creșterea părului: șampoane, balsamuri, uleiuri, tratamente. Cum tratamentele sunt mai scumpe, uleiurile nu sunt tolerate de toată lumea și trebuie să stai ore bune cu ele pe scalp, iar șampoanele și balsamurile sunt lăsate să acționeze pentru un timp mai scurt, eu tind să recomand mai degrabă aceste măști de păr. La mine dau cele mai bune rezultate.

Ia suplimente pentru păr

Ne place să recunoaștem sau nu, alimentația joacă un rol important în aspectul părului. Mâncăm sănătos, avem un păr mai sănătos și mai frumos. O alimentația dezechilibrată ne privează de vitaminele și mineralele care sunt esențiale inclusiv pentru păr. Dacă știi că nu mănânci ce trebuie și vrei să-ți crească părul mai repede, atunci trebuie să apelezi la suplimente care să-i asigure hrana potrivită. Interesează-te și de suplimentele cu biotină și colagen!

Renunță la elasticul de păr

Prinderea permanentă a părului cu un elastic care mai este și prea strâns nu te ajută să-ți crească părul mai repede, așa cum se credea acum două decenii. Dimpotrivă, îi slăbește rădăcina, îl rărește. Îl sufocă, după cum spun stiliștii. Prin urmare, este recomandat să folosim elasticul de păr cât mai rar și să-l înlocuim cu alte accesorii de păr cum sunt clamele, agrafele sau cleștii de păr. Dacă e musai cu elastic, măcar ai grijă să nu fie o coadă prea strânsă.

Exfoliază

Da, ai citit bine! Exfolierea este o etapă de îngrijire esențială și pentru păr, nu doar pentru ten și corp. Ceea ce trebuie să exfoliem este scalpul. Odată pe lună, poți folosi un produs special pentru așa ceva sau poți, pur și simplu, să faci un scrub în casă. Exfolierea curăță porii de pielea moartă care poate sufoca părul și îi poate încetini creșterea. Uite și un video cu ce vede un microscop pe scalpul neexfoliat și cu o super rețetă homemade de exfoliant.

Folosește mai puțin șampon

Cu cât mai multă spumă, cu atât mai bine! Așa gândim de obicei. Din păcate, spuma se formează datorită unor ingrediente care ne cam distrug părul. Pentru a evita asta, fie alegem șampoane cu mențiunea SLES/ SLS free, fie folosim o cantitate mai mică de șampon, cu aplicare mai mult pe scalp și mai puțin pe lungimea firului de păr, unde avem nevoie să ne păstrăm uleiurile naturale. În schimb, la balsamuri nu trebuie să facem economie.

Clătește părul cu apă rece

Când părul este curat, după ce ai clătit balsamul din el, trece-l pentru câteva secunde pe sub dușul setat pe apă rece! Această măsură duce la închiderea cuticulei firului de păr. Părul devine mai lucios, mai rezistent, mai fin și rămâne hidratat pentru mai mult timp. Un păr hidratat este un păr sănătos, mai greu de deteriorat de către aparatele de syling, cu un ritm de creștere mai accelerat.

Tunde vârfurile periodic

Chiar dacă nu sunt tocite, este bine să tăiem periodic 1-2 centimetri din vârfuri. Nu foarte des. Cam la trei luni. Nu pentru regenerare. Se pare că este un mit afirmația conform căreia când ne tundem ajutăm părul să se regenereze. Tunsul este necesar tocmai pentru a preveni tocirea, despicarea sau ruperea vârfurilor firelor de păr. Niciuna din a aceste situații nu este favorabilă atunci când vrei să-ți crească părul mai repede.

Nu uita să bei multă apă, să-ți protejezi părul de radiațiile UV și să limitezi pe cât posibil utilizarea aparatelor de styling! Dacă ai grija de el cum trebuie, cu siguranță părul tău va crește mai repede și va arăta mai bine. Oricum, trebuie să ai răbdare. Dacă unora le crește părul într-o lună cât altora în șase, asta nu e pentru că au descoperit o fiolă minune, ci pentru că natura a for mai generoasă cu ei la acest capitol.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Simona Asaftei
    • 23/10/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații ,nici mie nu-mi crește prea repede părul și chiar o să țin cont de cele zise dev tine aici și voi face și eu poate va da rezultate ceva mai bune .

      • Elena Gheorghe
      • 24/10/2020
      Răspunde

      Interesant articol!

  1. Bune sfaturi eu ma tund si la o baie creste la loc!

    • Pusa Raisa
    • 24/10/2020
    Răspunde

    Foarte bune sfaturile ,mulțumim

    • Valeria Chertes
    • 24/10/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi ,voi ține cont de ele.

      • Irina Gabriela Anghelina
      • 24/10/2020
      Răspunde

      Am părul destul de lung, nu mi-ar trebui mai mult decât e acum.Dar interesant articolul,nu stiam ca prea mult șampon strica și nici că părul necesita exfoliere

    • Cezar
    • 28/10/2020
    Răspunde

    Ceva sfaturi si pentru barbati?! pentru par rar si exces de sebum ?!

  2. eu nu vreau sa creasca,imi sta ciudat. cum il vad un pic mare, cum dau fuga la frizer!

  3. Hm, uite ca nu stiam de chestia cu elasticul de prins parul. Am inceput si eu sa il folosesc de ceva timp dar uite, renunt la el si imi pun o clama daca zici ca e mai bine asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares