Manichiura cu ojă semipermanentă acasă, pas cu pas

manichiura acasa

Manichiura cu ojă semipermanentă este cea mai bună, mai simplă și mai ieftină metodă de a avea unghiile perfecte pentru două-trei săptămâni, fără alte bătăi de cap între timp. Când zic mai ieftină, mă refer la manichiura făcută acasă. Este destul de simplu să aplici oja semipermanentă singură. Nici investiția în produsele necesare nu este una foarte mare.

Cum se face această manichiură? Ai mai jos pașii, în care îți spun și de ce produse ai nevoie. Le poți identifica în text căutând cuvintele scrise cu litere îngroșate. Pot fi cumpărate toate de pe site-uri de profil, de genul Rosalind.ro. Folosind produse de manichiură de la Rosalind, costul pentru minimul necesar pentru operațiune merge pe la 250 de lei. Aici ai incluse toate produsele, inclusiv 2-3 nuanțe de oje. La 250 de lei, ai transport gratuit, deci fără extra costuri.

Pregătirea unghiei

Primul pas este să-ți pregătești unghia. Unghiuțele trebuie curățate, tăiate și modelate în forma și lungimea dorită. Cuticulele trebuie împinse, curățate de pe unghie cu ajutorul unor bețișoare din lemn (bambus sau portocal). Cu ajutorul unui buffer sau a unei pile fine, se pilește ușor suprafața unghiei pentru curățare temeinică și mătuire, apoi se curăță unghia de praf cu o periuță și se degresează fiecare unghie în parte cu o soluție specială numită cleaner.

Primer-ul

Confundat de multă lume cu baza, primer-ul este un produs diferit. El se aplică în cantitate foarte mică și are menirea să deshidrateze bine unghia și să facă o priză mai bună între unghie și următorul produs aplicat, adică base coat-ul. Primer-ul se usucă natural, în aproximativ 60 de secunde. Nu necesită uscare în lampă.

Baza

Următorul pas, după uscarea primer-ului, este aplicarea unei baze – base coat. Acesta este un produs menit să asigure aderență maximă ojei semipermanente ce va fi aplicată după el. Base coat-ul se aplică tot în strat subțire, dar el va fi uscat în lampă. Timpul de uscare variază în funcție de tipul de lampă folosită. Ajungem imediat și acolo.

Oja semipermanentă

După ce am uscat baza, trecem la aplicarea ojei semipermanente alese. Aici aveți o mulțime tipuri de oje și nuanțe. Numai pe Rosalind.ro sunt sute de produse din care puteți alege, în funcție de preferințe, de la oje simple, la oje metalice sau cu diferite efecte la modă. Nici oja semipermanentă nu se aplică în strat gros. Mai bine mai multe straturi, decât unul gros!

Oja semi este simplu de aplicat pentru că ea nu se usucă în mod natural pe unghie și ai suficient timp să o aplici frumos sau să corectezi unde ai greșit. Fiecare strat de ojă se usucă în lampă. Se pot aplica chiar și trei straturi, dacă simțiți nevoia. Nu uitați să aplicați oja și pe vârful unghiei pentru că arată mai bine, dar și pentru că manichiura va rezista mai mult astfel!

Lampa pentru manichiura cu ojă semipermanentă poate fi UV sau LED. Lămpile UV sunt mai ieftine, dar polimerizarea se face mai greu în ele. La UV stai 2 minute, la LED doar 30 de secunde. Din punct de vedere al efectelor nocive, ambele tipuri de lămpi sunt cam la fel. Una e mai puternică și acționează pe timp mai scurt, alta mai slabă, dar trebuie să stai mai mult sub ea. Avantajul la cele LED este că ești gata mai repede. Ai în vedere că la cele UV trebuie schimbate periodic neoanele! Găsești ambele tipuri Rosalind.ro.

Finish

Ultimul strat de aplicat este finish-ul, mai exact un top coat. Top coat-ul este cel care dă strălucirea aparte și protejează oja semipermanentă de mătuire în timp. Top coat-ul se usucă în lampă. De ținut minte și că, pentru o îndepărtare mai ușoară a ojei semi, înainte de a pune cleștișorii sau staniolul cu acetonă, ar fi bine să se pilească puțin acest top coat!

Când totul este gata, nu-ți mai rămâne decât să degresezi din nou unghiile cu cleaner-ul, pentru a scăpa de stratul lipicios rămas pe unghie și să folosești puțin ulei pentru cuticule pentru hidratarea și hrănirea lor. Manichiura cu ojă semipermanentă este gata și te va ține cel puțin două săptămâni dacă alegi produse originale, cum sunt cele de pe site-ul spre care am făcut trimitere azi. Merită, mai ales că ai cadou la orice comandă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 16/03/2020
    Răspunde

    Nu am incercat niciodata produsele lor.

    1. Bune sfaturi!

    • Valeria Chertes
    • 16/03/2020
    Răspunde

    Nu am folosit aceste produse,mulțumim pentru sfaturi.

    • Stan Bianca
    • 17/03/2020
    Răspunde

    Nu pare prea complicat și merită încercat

  1. Eu merg la salon pentru manichiura, am optat pentru gel si ar fi dificil sa mi le fac acasa, dar uleiul de cuticule nu imi lipseste din rutina de ingrijire.

    • elena tanase
    • 25/03/2020
    Răspunde

    n-am avut pana acum parte de o manichiura cu oja semipermanenta dar cred ca mi-ar placea sa incerc, mai ales ca spuneti ca tine atat de mult.

  2. am incercat. nu a mers :)) m-am lasat de meserie”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares