Cele mai frumoase povești clasice – Corint Junior

Cele mai frumoase povești clasice - Corint Junior

Moș Crăciun de 2019 a fost tare bogat. Printre minunile pe care le-a pus sub brad s-au numărat și câteva cărți. Una dintre ele este Cele mai frumoase povești clasice, o culegere de repovestiri ale unor povești/cărți pe care majoritatea noastră, a adulților, le știm, care ne-au bucurat copilăria și pe care sigur le-ar face plăcere și copiilor sau nepoților noștri să le cunoască. Este o carte recomandată copiilor cu vârsta de peste 6 ani, apărută chiar în 2019 la editura Corint Junior. Cartea cuprinde 8 povești.

Prima este Alice în țara minunilor, o poveste despre aventurile unei fetițe care ajunge într-un tărâm magic în care iepurii vorbesc, prăjiturile te pot transforma în pitic sau în uriaș. Peripețiile lui Alice sunt interesant de urmărit și descoperit chiar și pentru un adult. Este o carte pe care sigur cei mici vor dori să o citească integral peste câțiva ani.

Alice în țara minunilor

Black Beauty este o carte pe care nu am citit-o, dar am iubit serialul la baza căruia a stat. Redescoperind acum povestea minunatul cal negru, mi-am propus ca anul acesta să o citesc și în variantă completă, așa că am pus pe lista de lecturi și cartea Annei Sewell. Black Beauty este genul de personaj care poate îi întristează pe copii, dar îi ajută să-și formeze o imagine completă despre lume, cu oameni buni și oameni răi, cu bucurii și tristeți, și să iubească și să respecte animalele.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Black Beauty

Heidi – fetița munților este și ea pe lista poveștilor din cartea noastră de azi. Nici pe ea n-am citit-o. Îi cunosc povestea doar din serialul de desene animate difuzat pe vremea când eram copil. Am redescoperit acum parte din trăirile și aventurile ei și i le-am repovestit (și mai pe scurt) nepoatei mele de trei anișori care a fost fermecată de bunătate lui Heidi, de prietenia ei cu Peter, de cum a ajutat-o ea pe Clara să meargă din nou.

Heidi

Oliver Twist este povestea unui băiețel orfan care, din lipsă de educație și alternative, ajunge să facă echipă cu oameni certați cu legea. Cine-l va salva pe Oliver de problemele în care a intrat? Fix unul din oamenii de la care a furat. Este o poveste din care cei mici vor înțelege cât de recunoscători trebuie să fie că au o familie care îi protejează, vor învăța o lecție importantă despre ce e bine și ce e rău, despre iertare și a doua șansă.

Oliver Twist

Grădina secretă este o altă poveste frumoasă pe care eu nu o știam. O are ca personaj principal pe o fetiță rămasă orfană și trimisă să trăiască în casa unui unchi care și-a pierdut cheful de viață și nu o bagă niciodată în seamă. Nici Mary nu e chiar copilul perfect. Este o micuță răsfățată căreia nu ii convine nimic. Toate lucrurile se vor schimba atunci când ea va descoperi o grădină secretă pe care unchiul ei o închisese cu ani în urmă și de care nu mai dorea să audă niciodată.

Grădina secretă

Comoara din insulă este o carte de aventuri superbă, scrisă de Robert Louis Stevenson și repovestită foarte frumos în culegerea noastră Cele mai frumoase povești clasice. Ea prezintă peripețiile unui băiețel de cincisprezece ani care pleacă pe mare, alături de niște marinari, pentru a da de urma unei comori ascunse de pirații. Dar pirații sunt pe urmele lor, așa că… stau multe peripeții între ei și comoară.

Comoara din insulă

Vântul prin sălcii este și ea pe lista poveștilor din această carte. Este o poveste cu animale, cu un broscoi care mereu caută aventura și cu un șoarece de apă și un bursuc care sunt mereu alături de el, sfătuindu-l, scoțându-l din belele, dar trăgând și concluzii importante privind comportamentul prietenului lor. Cele câteva pagini dedicate acestor personaje sunt pline de aventuri, dar și de învățăminte despre prietenie, loialitate și frumusețea unui trai banal, liniștit.

Vântul prin salcii poveste

Vrăjitorul din Oz. Cine nu o știe pe Dorothy și povestea ei? Ea află că doar vrăjitorul din Oz o poate ajuta să găsească drumul înapoi spre casă, așa că pornește în căutarea lui. Pe drum i se alătură un leu care-și caută curajul, un om de tinichea care își dorește o inimă și o sperietoare de ciori care vrea să-i ceară vrăjitorului să-i dea minte. Drumul e lung, dar el reprezintă cheia spre îndeplinirea dorințelor lor. Nu vrăjitorul îi va ajuta. Se vor ajuta singuri.

Vrăjitorul din Oz

Acestea sunt, pe scurt, cele 8 cărți pentru copii repovestite în volumul Cele mai frumoase povești clasice. Ele sunt scrise într-un limbaj simplu, pe înțelesul copiilor, sunt perfecte pentru a fi citite seara, la culcare, copiilor mai mici, sau pentru a fi descoperite singuri de cei care au descoperit deja taina cititului. Poveștile de orice fel vor fi mereu pe placul lor pentru că le fac cunoștință cu noi tărâmuri, cu personaje noi, mai mult sau mai puțin obișnuite, le permit să experimenteze noi trăiri, alături de personaje. Poveștile sunt hrană pentru imaginația copiilor, sunt distractive, dar și educative, contribuind la îmbogățirea vocabularului și dezvoltarea memoriei.

Fiecare poveste este o experiență. Fiecare poveste vine cu una sau mai mult lecții despre viață. Poveștile sunt captivante, cu atât mai mult atunci când vin însoțite de multe ilustrații atrăgătoare, cum este și cazul poveștilor din cartea pe care v-am prezentat-o astăzi.

Sunt 192 de pagini grupate într-o carte în format mare, de 20.5 X 25.5 cm. Cartea costă 59,90 lei, o găsiți deja în librării și supermarketuri sau o puteți comanda online de pe corintjunior.ro. Transport gratuit la comenzile de peste 100 de lei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Anghelina Irina
  • 07/01/2020
  Răspunde

  O carte care mi-ar plăcea și mie sa o citesc?

  • Valeria Chertes
  • 07/01/2020
  Răspunde

  O carte minunata care îmi aduce aminte de copilărie.

  • Florentina
  • 07/01/2020
  Răspunde

  Foarte frumoasa cartea

 1. Răspunde

  la multi ani pe 2020!
  Si un an minunat!

   • Mirabela Matei
   • 07/01/2020
   Răspunde

   Este o carte buna pentru copii si numai. Chiar imi amintesc cu drag de copilărie mea, cand bunica Dumnezeu sa o odihnească, imi citea in fiecare seară.
   Multumim frumos ! Un an nou fericit si cu multe realizari pe toate planurile si bineinteles sănătate că-i mai bună decât toate !???

  • Asaftei Simona
  • 07/01/2020
  Răspunde

  Îmi plac foarte mult aceste cărți pentru copii,îmi aduc aminte de anii când eram și eu copil .Toate sunt frumoase ,nu m-aș putea decide care aș vrea să o citesc și care nu ,sunt foarte interesante și frumoase !

 2. Imi plac aceste carticele!

 3. Am si eu cartea asta si am scris despre ea pe blog. La fel ca si tine si eu o recomand atat pentru felul in care sunt repovestite povestile clasice cat si pentru frumusetea pozelor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares